Autor Tema: Presretač. Iskustva, tablice, auto?  (Pročitano 65887 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
Odg: Presretač. Iskustva, tablice, auto?
« Odgovor #135 poslato: 22. Feb, 2016. 20:12 »
Batke se nekako popeo na vrh Begaljičkog brda kad pred njim pukne pogled nizbrdo.. dugačak pravac i blaga krivina koja vodi u ravnicu.. zna da nije chipovao kola i da mu se auto vuče kao vreća peska, ali iskoristiće gravitaciju da ga malo pogura... vraća u nižu i pun gas.. brzina raste, obrtka polako ali neumoljivo ide ka crvenom, prebacuje iz druge u treću  =)), pa posle pola minuta u četvrtu... pomisli, možda nategnem nekako do pete.. već je na pola spusta. Smešak igra na njegovom licu, kez raste.. da da... ipak će biti i peta, već sada juri 160 na sat. U tom trenutku obilazi kolonu od četiri automobila koji mile 125km/h. Gleda ih u retrovizoru i smeje se pacerima koji voze po PS-u.
Taman kada se pripremao za petu brzinu, primeti 300injak metara iza njega u retrovizoru, jedan srebrni chipovani Superb 2.0TDI sa tamnim staklima koji izleće iz kolone i pun gas za njim. Na Superbu su Audi felne, 19 ice... mora da je neki mnogo nabrijan primerak u pitanju  :B=). Vrag je odneo šalu!
Batke na vreme primećuje opasnost, naglo koči i vraća se u desnu traku. Presretač ga sustiže, ali kasno... nije stigao da ga snimi dok je trajalo prekoračenje brzine... Batke im se nakezi dok su ga obilazili, a uniformisano lice u Superbici zapazi kako se batketu presijava zlatni zub. Nasamareni i obeshrabreni panduri se isključuju na sledećem izlazu.. dok Batke nastavlja polako ka zalasku sunca.

Onda, drage kolege, šta mislite, da li je moguće ovako se sačuvati od presretača... ?   

Van mreže Neba

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #136 poslato: 22. Feb, 2016. 20:25 »
Onda, drage kolege, šta mislite, da li je moguće ovako se sačuvati od presretača... ?   

Mislim da nisu u obavezi da zaustave, u slucaju da nema pogodnog mesta da zaustave auto u prekrsaju... Tako da highlights mozda stignu u plavoj kovertici  :(

Drugari, koju kontra-strategiju koristite protiv presretača na autoputu??

Vozim SDI :D bolje strategije nema :D
« Poslednja izmena: 22. Feb, 2016. 20:28 Neba »
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže batke

• Laurin&Klement
  • Ugled: 23
« Odgovor #137 poslato: 22. Feb, 2016. 20:34 »
... i batke is fade away
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Na mreži BALKANIJA

• RallyeSport
  • Ugled: 4
  • allo
« Odgovor #138 poslato: 22. Feb, 2016. 21:12 »
BMW 520 D  beli  BG 960ID 

Naplatna rampa Simanovci.

Na zadnjoj soferci blinkeri a na prednjoj kamera.

Video sam  kod aedroma juri za nekim X5, kad na Simanovcima stoje pored puta. Pandur pored X5 nesto pise a neka zenska za volanom telefonira verovatno_ pomoc prijatelja.

jbg ja sam isao oko 110 km/h oni su onako poprilicno prosisali pored mene.

• Laurin&Klement
« Odgovor #139 poslato: 23. Feb, 2016. 06:34 »
Vascar 5000 izgleda koriste..

https://www.youtube.com/watch?v=Sil-9B-0Dp8

Na snimku se vide da je tačnost uređaja 3%, moraju da snimaju u kontinuitetu 250 do 300 metara, pa radar računa prosečnu brzinu u tih šest ili sedam...

Nisam stigao da prostudiram snimak detaljnije, slušao sam ovo umesto muzike dok radim :P

Van mreže Filip

• Laurin&Klement
  • Ugled: 51
« Odgovor #140 poslato: 23. Feb, 2016. 07:29 »
šta da vam kažem, naravoučenije je da ako već dajete gas i vozite (pre)brzo pobrinite se da vas za to vreme dok ga gazite niko ne krene da pristiže :B=)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

• Laurin&Klement
« Odgovor #141 poslato: 23. Feb, 2016. 07:43 »
http://www.legalis.hr/forum/showthread.php/27155-Presreta%C4%8D-hitno-!!!

Treba proveriti kakva su pravila i kod nas.. kod hrvata:

* presretač može da meri brzinu samo vozilu koje se nalazi ispred njega
* presretač mora da snima minimum 300m vozilo koje prati (računa se prosečna brzina na tom segmentu puta)
* tokom snimanja praćenog vozila, zoom na kameri ne sme da se menja
* presretač ne sme da se približava vozilu koje se snima (a šta ako praćeno vozilo prikoči?)

....

Van mreže lipovaccc

• Laurin&Klement
  • Ugled: 68
« Odgovor #142 poslato: 04. Mar, 2016. 12:34 »
Ekskluzivno otkrivamo kako rade i šta mogu novi presretači
Odzvonilo gradskim trkačima
Neobeležena policijska vozila opremljena savremenim uređajima za otkrivanje prekršaja krstare gradskim ulicama i snimaju nesavesne vozače čak i u četiri trake odjednom. Prioritet je nepoštovanje ograničenja brzine, ali snimaju i prolaske na crveno svetlo, nasilničku vožnju, nepropuštanje pešaka na pešačkom prelazu i druge teže prekršaje. Deset najvažnijih stvari koje vozači treba da znaju o novim gradskim presretačima.
Ekskluzivnu ali i ne baš dobru vest za vozače donosimo iz Uprave saobraćajne policije. Veliku pretnju za sve koji ne poštuju saobraćajne propise, kako na otvorenim putevima, tako i na ulicama svih većih gradova, odnedavno predstavljaju novi gradski presretači. Opremljeni su savremenim uređajima za otkrivanje saobraćajnih prekršaja, moćnijim od svih prethodnih i sposobnim da snime četiri trake odjednom i dok stoje i dok se kreću…
Kompletan tekst možete pročitati u reviji SAT Plus br. 388 od 25.02.2016.
Ukupan broj strana: 2

• Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #143 poslato: 04. Mar, 2016. 13:03 »
Jel to mirko odradjuje onaj tramvaj?
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže batke

• Laurin&Klement
« Odgovor #144 poslato: 05. Mar, 2016. 15:23 »
Dobio sam čestitku da se javim u sud u Sopotu zbog prekoračenja brzine na autoputu kada me je slikao presretač. Odem tamo, sudinica jako prijtna žena pita jesam li se nagodio. Ja kažem nisam, i pitam da li mogu. Kaže ona naravno i pošalje me nazad u Beograd po nagodbu. Nagodba se vrši u Rakovici u Kraljice Jelene 9, neki  budžak...
Odem tamo rano ujutru, a ono već gužva. Međutim rade tri kancelarije, da ne kažem šaltera i to ide kao na traci, samo viču sledeći...
Uđem u jednu sobu, a unutra ženska malo korpulentnija u leoprard dezenu i sa dekolteom, a grudi stavila na sto  :o
Pita kako se to desilo i da li mi se presretač zabio u rep i terao da ga stisnem i crče od smeha  =)). Vidim ja da je neka šaljivdžinica pa i ja okrenem na šegu. Da ne dužim nebitnim detaljima kaže ona 6.000 dinara i 3 boda bez zabrane. Pita dal sam zadovoljan. Ja pitam moraju li bodovi, a ona se samo osmehnu...
I tako ja dobih za prekoračenje od 48 km na čas (vozio sam u trenutku fotografisanja 168km/h) opisanu kaznu i list o sporazunu koji treba da pošaljem u sud u Sopot.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže voyager

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
« Odgovor #145 poslato: 05. Mar, 2016. 15:33 »
To sam ja već pisao ovde. Vrlo slično je prošla moja tašta kao ti...

E sad, mene interesuje šta se desi kad se za par meseci ponovi isti ili sličan prekršaj. Da li onda može nagodba i ako ne može koliko vremena je potrebno da prođe da se ponovo koristi ova mogućnost?
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Na mreži zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #146 poslato: 05. Mar, 2016. 15:49 »
Cini mi se jedna nagodba u 2 godine.

Van mreže krcaerdoglija

• Laurin&Klement
  • Ugled: 54
  • ERDOGLIJA KINGDOM
« Odgovor #147 poslato: 05. Mar, 2016. 17:08 »
a unutra ženska malo korpulentnija u leoprard dezenu i sa dekolteom, a grudi stavila na sto 
Sve detalje si snimio c c c,pa ti si gori od presretaca! :P :P =)) ;) A i dobro je kad ima ta opcija nagodbe! bravo2
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

• Laurin&Klement
« Odgovor #148 poslato: 05. Mar, 2016. 17:53 »
I, jel' vredeo taj tigrasti dekolte tih 6.000din? S'obzirom koliko si balavio po njoj, verujem da jeste... :P.

Ako uđeš u recidiv, neću biti iznenađen  =))

Van mreže batke

• Laurin&Klement
« Odgovor #149 poslato: 05. Mar, 2016. 21:19 »
E sad, mene interesuje šta se desi kad se za par meseci ponovi isti ili sličan prekršaj. Da li onda može nagodba i ako ne može koliko vremena je potrebno da prođe da se ponovo koristi ova mogućnost?
Koliko sam ja razumeo bitno je samo da nisi dužan za neku kaznu. Ja na primer čekam da mi stigne iz MUP-a termin za zabranu i ništa mi nisu rekli. Ali sam kaznu platio tačno pre godinu dana.