Autor Tema: Presretač. Iskustva, tablice, auto?  (Pročitano 59867 puta)

0 članova i 16 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže supruga

Odg: Presretač. Iskustva, tablice, auto?
« Odgovor #285 poslato: 09. Nov, 2016. 10:12 »
Prvo mi se nabio u dupe, vozio tako 30ak sekundi, možda minut te onda naglo ubrzao i obišao me, nestao u daljini "BG 00-02".

Posle 10ak minuta ga vidim ispred jednog stranca, parkirani ispod nadvožnjaka, trepere mu blinkeri. Pitam ženu da li je to presretač, ona odgovara: "Ma nije, što bi bio?.. a ako mi ne veruješ, napiši na forumu. Videćeš da sam u pravu." :P
hmmm.... viđenje iste situacije iz drugog ugla sledi :B=): ne mogu da tvrdim da li je pokušao da upeca nas ili ne (u svakom slučaju to bi bila "mission impossible" u startu s obzirom da mirkuk vozi kao baba... (do 130km/h po cajgeru)  hearcut =))... elem bio je primećen od strane supruge tek kad je projurio u bržoj traci pored nas ... delovao mi kao noviji model, pa mi "zapao za oko" (u tom momentu tablice su ostale nezapažene)... Posle 10 tak minuta isti auto je bio primećen od strane supruge (mirkuk se bio usredsredio na vožnju i brzinu od 130km/h pa od silne brzine nije mogao da isprati dešavanja pored puta  =))  =))  =)) )   jer su mu treperili blinkeri i iza njega auto koji je takođe u nekom trenutku projurio pored nas ranije... Da ne rekoh da su u pitanju presretači, ceo događaj bi ostao neprimećen od strane vozača škode  :B=) :B=) :B=).... Za par minuta nas je taj mercedes ponovo obišao i ono što je ostalo zapaženo jeste da je tablica bila BG-002- (dva slova) a ne kako je gore navedeno BG 00-02....
neko može da postavi pitanje (sa razlogom) da li su ovo dvoje bili u istom autu????  :RR) =)) :B=) Na žalost, treći prisutni član je spavao pa ne može da potvrdi istinitost jedne ili druge verzije iste priče  wac1
  • Vozi: Benzinjaru i Superbicu

Van mreže ljusasd

« Odgovor #286 poslato: 09. Nov, 2016. 12:58 »
E sad je sve razjašnjeno, mislim na tablice presretača  ;D ;D ;D

A to da li ste oboje bili prisutni prilikom navedenog događaja i pritom još u istom vozilu, ostaje da se nagađa, pošto je kako ste naveli treći član ekipe bio u dubokom snu  ;D ;D ;D

Elem, mene su pre tri - četiri dana od naplatne rampe Bubanj potok ka Beogradu, pokušali da iziritiraju kako bi sa mojih (u naletu) 100 km/h, a i njihovih otprilike toliko digao brzinu preko ograničenja i tako "upecali", stim da je kod mene bila kontra situacija, tj. nisu bili iza mene nego ispred mene.

Dok sam ubrzavao sa rampe, nalećem na belog BMW-a serije 5 F10, sa zatamljenjim staklima. Naravno, po intuiciji usporavam iza auta na gore pomenutu brzinu i polako ga na odstojanju pratim. Nismo prešli ni pola kilometra,  (malo pre uzbrdice) počinju naglo da koče, ali na sečku onako dva-tri puta, verovatno da me nateraju da se iznerviram i tako besan upregnem ovih mojih 204 konjića.

Ali pošto sam tada bio 100% ubeđen da su oni, lagano uključim žmigavac i sa tih istih 100 km/h ih obiđem. U obilasku i provalim da su presretači  ;D.

Dok sam ja tako mileo prema brdu, obiđe nas Škoda Rapid "Telenor" -pva i presretači lepo za njom. Epilog zaustavljena Škoda posle NIS-ove pumpe. Mislim da nisu išli mnogo preko ograničenja ali je,.... ga.
  • Vozi: Karoq 1.5 TSI DSG Style 2019: AUDI A6 45 TDI Avant S-line 2018:

Van mreže dexterslab011

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 9
  • Da sam Sejn...
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže bugarin

« Odgovor #288 poslato: 03. Dec, 2016. 22:47 »
Pre dva dana mi surak poslao cirkularni sms. Isti sadrzaj, salje pripadnik SAJ :)) , al pominje superb od 380ks i 3.200ccm.

Evo i copy/paste:
"ZA SVE VOZAČE. ŠALJI SVIMA!

Od večeras kreće akcija radarske kontrole noću. Stiglo je iz Norveške 30 radara sa IC zracima koji mere brzinu i noću i po magli. Kreće i patrola pet civilnih presretača Škoda SUPERB koji će se vozati po ulicama i po lokalnim putevima a alko test će biti rađen svakom vozaču kojeg zaustave.Skoda superba 380konja 3200kubika benzin 28000 eur vredna tehnika u svojim branicima ima 12 kamera koje te uslikaju po najvecoj magli kao da si u letnjem danu. Prati tri odlazece trake i tri dolazece trake i to u mestu bez kretanja, svako prekoracenje brzine odmah u komp salje i opasno je ako se kreces tipa radi iz Pa ka Bg a presretac superba iz Bg ka Pa i u tom momenti vozis na deonici koja je 50ogranicena ti 60 pri mimoilazenju slikace te !!! Tako da znate sve kolege(!)"
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže voyager

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 10
« Odgovor #289 poslato: 03. Dec, 2016. 23:06 »
280 se lako prekrsti u 380.
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #290 poslato: 04. Dec, 2016. 00:46 »
Upravo, 2.0TSI

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #291 poslato: 04. Dec, 2016. 08:20 »
Ala su se nalupetali. Doduse ovakvih tekstova je uvek bilo.

Tapatalk Post

Van mreže jovan.ilic.89

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 51
« Odgovor #292 poslato: 04. Dec, 2016. 15:04 »
Смрз'о сам се неко вече у Сурчину кад сам прошао око 23h и видио како монтирају опрему на троножац поред пута јер их на том мјесту никада није било па нисам обраћао пажњу а посебно због познате приче да ноћу не могу да снимају. Након 2-3 дана вијест на радију С да су добили опрему и да званично почиње контрола брзине и ноћу...и тако, одузеше нам најљепше вријеме за нешто бржу и безбједну вожњу кад нема гужве :( :) Ал' ако је у име безбједности саобраћаја нека им буде ;D

Na mreži zare

« Odgovor #293 poslato: 04. Dec, 2016. 15:39 »
Koliko se secam i do sada je bilo radara koji snimaju nocu, zaboravio sam tacan naziv. Zasto se nisu koristili i nocu, to tek ne znam.

Van mreže voyager

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 10
« Odgovor #294 poslato: 04. Dec, 2016. 15:58 »
Zato sto nisu imali 380KS a manje ne valja za noćno snimanje ;)
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Na mreži Lignjoslav

• Vozi: Rapid Spaceback 1.0 tsi 2019- , Fabia htp mk1 2014-2019

Van mreže m@c|-|oR

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 5
« Odgovor #296 poslato: 12. Dec, 2016. 13:41 »
Na ovim slikama su policajci u uniformama, štaviše, voze sa prslucima (koliko je njima toplo neću ni da mislim!).

Neko je u ovoj temi bio napisao da su u civilu (?!). Kadgod sam ih video "u akciji" uvek su imali uniforme. Kakvo je pravilo?

BTW, mislim da sam sinoć iz Niša ka Beogradu video jednu od ovih superb, propustio Mercedesa "BG" tablica, pustio ga da ode baš daleko, a onda krenuo za njim. Međutim, ni na MOL-u u Jagodini ni u Bagrdanu ih nisam video sa strane.

Možda sam i pogrešio...
  • Vozi: Octavia 1.5 TSI DSG

Van mreže mirkuk38Započeo temu

« Odgovor #297 poslato: 12. Dec, 2016. 14:30 »
Kum je malo dao gas vozeći od Gazele u smeru aerodroma u brzoj traci. Krajičkom oka snimio vozilo koje stoji/mili u žutoj traci, upaljena sva četiri. Odjednom bljesak iza njega...  i kroz par trenutaka presretač se aktivirao i sustigao ga.
Dakle, čekaju sa strane, dijagonalno snimaju prekoračenje i ako te uhvati radar, automatski okida uz bljeskalicu.

Rekoše mu da tolerišu 20km/h prekoračenje.. a on je potegao 122km/h na tom mestu (22 preko).

1. baš me zanima kako je rešeno to merenje brzine pod uglom
2. čitao ranije da presertač mora da te prati 300m valjda na autoputu i da ti izmeri prosečnu brzinu na toj deonic

Eto...

Van mreže m@c|-|oR

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 5
« Odgovor #298 poslato: 12. Dec, 2016. 15:17 »
Rekoše mu da tolerišu 20km/h prekoračenje.. a on je potegao 122km/h na tom mestu (22 preko).

1. baš me zanima kako je rešeno to merenje brzine pod uglom
2. čitao ranije da presertač mora da te prati 300m valjda na autoputu i da ti izmeri prosečnu brzinu na toj deonic

Eto...
To za 20+ km/h se lako podešava u softveru radara.
A kako mere pod uglom, pitam se i ja. Razvilo to algoritme, pitaj Boga
:)
To za praćenje od 300 m je važilo za stari tip radara, kome je trebalo vreme i pređeni put da sve preračuna.
  • Vozi: Octavia 1.5 TSI DSG

Van mreže batke

« Odgovor #299 poslato: 12. Dec, 2016. 16:50 »
Snimanje brzine pod uglom je odavno prisutno na našim ulicama. Konkretno kod SIV-a često stoje udaljeni dosta od puta pa ih čovek i ne primeti. Mislim na pravac od Brankovog mosta ka opštini NBG. Postave tronožac u hladovini ili čak snimaju iz kola koja su tamo parkirana. Ko ne zna zaleti se i stigne mu čestitka na kućnu adresu. Kao i sa kmera postavljenih iznad puta koji se snima, kojih ima dosta u gradu. I ja sam se pitao kako snimaju pod uglom, ali očigledno imaju savremene radare.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"