Autor Tema: Koje H7 sijalice predlažete?  (Pročitano 33495 puta)

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže PejaZapočeo temu

Koje H7 sijalice predlažete?
« poslato: 14. Jan, 2016. 23:12 »
Koje H7 sijalice predlažete?
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže ugi85

Odg: Koje H7 sijalice predlažete?
« Odgovor #1 poslato: 14. Jan, 2016. 23:15 »
Zavisi sta hoces, duze da traju, jace da svetle ili da su jeftine?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Beli82

« Odgovor #2 poslato: 14. Jan, 2016. 23:40 »
Ja sam dobra iskustva imao sa Valeo i Narva sijalicama, dok su mi Osram nekako znatno kraće trajale. Baš ću sutra da pogledam koje su u autu sada pošto nisam nijednu menjao otkako sam kupio auto. Taman da vidim da li je dugo svetlo raspršeno zbog sijalica ili je nešto drugo u pitanju.
 Sve se nadam da će uskoro kvalitetan LED da zaživi tj da uđe u neki standard, pa da poručim sa Ali express-a jedan par sijalica.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

« Odgovor #3 poslato: 15. Jan, 2016. 12:42 »
Auto sa prednjim fabrickim sijalicama pocinje da gazi 5-tu godinu. Cim prva otkaze, zamenicu obe.

Hocu nespojivo.
Cena ne igra preteranu ulogu.
Znaci ako bi mogle neke koje malo belje i malo jace svetle ali da ih ne menjaju barem 1-2g :)

Ove su bas ko sveca a i itenzitet je nekako oslabio.

Van mreže nmarkov80

« Odgovor #4 poslato: 15. Jan, 2016. 12:47 »
Meni su se dobrim pokazale Osram Ultra Life. I ako na kutiji piše bar tri godine života, potrajale su oko 2,5. sve druge su crkavale u roku od 2 do 4-5 meseci. Mada i cena po komadu je 2x običan Osram.
  • Vozi: Fabia Combi, 1,9 SDI

Van mreže ugi85

« Odgovor #5 poslato: 15. Jan, 2016. 14:04 »
Sve jace sijalice, kako Osram tako i Philips, su kratkog veka trajanja, a rad tokom dana neminovno vodi do ucestalijeg crkavanja. Osram Ultra Life je slabija sijalica i nije bas jeftina ali zato duze traje. Trenutno na obe Fabije koristim Osram Original koji je kompromisno resenje izmedju intenziteta, zivotnog veka i cene.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #6 poslato: 15. Jan, 2016. 14:55 »
Na Loganu su mi fabricke sijalice H4, Osram Silverstar trajale obe 2.5g, Crkle su u razmaku od par dana. ZYamenio sam ih istim kupljenim na benzinskoj pumpi. I jos rade, mada sam na auto ugradio svoj DRL koji pali duga svetla. Mada i te sveltle bas žutnjikavo.

A kakve su one što su sa plavkastim staklom?

Van mreže ugi85

« Odgovor #7 poslato: 15. Jan, 2016. 20:41 »
Ako mislis na Osram Cool Blue nisu nesto tj. Silverstar su bolje. Silverstar imaju malo losije svetlo u odnosu na Night Breaker ali su zato dugovecnije. Nazalost, nisam ih nasao kad sam kupovao sijalice inace bi njih ugradio. Ako bas hoces belo svetlo onda razmisli o Philips X-treme Vision +130%.

« Odgovor #8 poslato: 15. Jan, 2016. 21:28 »
Koliki je njihov životni vek?

Na mreži hakkler

« Odgovor #9 poslato: 15. Jan, 2016. 21:54 »
Osram unlimited..trenutno još uvijek najjača halogenka.
Nasljednik osram nightbrakera i nightbrakera plus sa produženim vijekom trajanja. Imam ih evo druga godina ide. :)
Loše fotke sa 3,2 mobom

Oborena

Duga...

Blic...

Oborena na 5m pred garažom

Bosch+90 mi ima malo ljepšu bijelu..bliže xenonu ali kraći 6ivotni vijek (cca 1.2g)

Ugl.  več ima tema o sličnom..
Ovo za servis..meni nije jasno kako možeš i da hoćeš okrenuti naopako žarulju kad ima točan utor da nasjedne gdje treba ???

« Odgovor #10 poslato: 15. Jan, 2016. 22:09 »

ovo?

Van mreže ugi85

« Odgovor #11 poslato: 15. Jan, 2016. 22:29 »
Na papiru Philips X-treme Vision +130% ima skoro duplo duzi zivotni vek u odnosu na Osram Night Breaker. U praksi i nije bas tako mada odlicno sijaju. Kod mene, na drugim kolima, jedna Night Breaker sijalica je ziva vec preko 2 godine i nadzivela je dve iz drugog fara. Ove sijalice sto si kopirao su xenoni.

Osram unlimited..trenutno još uvijek najjača halogenka.
Nasljednik osram nightbrakera i nightbrakera plus sa produženim vijekom trajanja. Imam ih evo druga godina ide. :)

Varam li se ili u Hrvatskoj tokom letnjeg racunanja vremena ne moraju biti upaljena svetla tokom dana?

« Odgovor #12 poslato: 15. Jan, 2016. 22:44 »
AMSS:
DA - u toku zimskog računjanja vremena NE - u toku perioda letnjeg računjanja vremena osim u uslovima smanj.vidljivosti

Na mreži hakkler

« Odgovor #13 poslato: 15. Jan, 2016. 23:22 »
@ugi85 u HR nisu obavezna upotreba dnevnih svjetala u vrijeme ljetnog računanja vremena.
cca od ķraja trečeg ..do kraja 10. mjeseca

Da PONOVIM..osram nightbraker se više ne radi !!
nasljednik je osram unlimited.
govorimo o najjačoj halogenki..ne ulazim u ove eco i bio verzije.
« Poslednja izmena: 18. Jan, 2016. 09:28 Karlheinz Hell »

Van mreže ugi85

« Odgovor #14 poslato: 16. Jan, 2016. 11:56 »
Znam da se sada samo prozivodi Osram Night Breaker Unlimited, ali na papiru ona ima vrlo malo duzi zivotni vek u odnosu na prvobitne Night Breaker. Philips X-treme Vision su mi ipak bile preskupe mada bih, na osnovu onoga sto sam video, rekao da svetle isto kao Night Breaker Unlimited i ako je suditi po specifikacijama imaju za 70% duzi zivotni vek u odnosu na njih.