0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ako govorimo o tvom dizelu, mislim da si na 1.200rpm miran. Kod mene čim dođem do 1.400rpm, svetli mi strelica da prebacim u viši stepen prenosa. Mada ja uglavnom držim oko 1.500rpm (ne obazirem se previše na preporuku) .. ne treba baš ni preterivati sa niskim obrtajima. Potrošnja je možda koji procenat manja, ali pitanje koliko je to dobro po motor ?
Slažem se... 120.000km ima da izgura kako god da se vozi, a pitanje koliko će posla toga da se ponaša ?Off topic:Latentno se nosim mišlju da isključim Start & Stop .. jeste da se (možda) uštedi koji mililitar goriva, ako se na semaforu zadržim dovoljno dugo, ali hiljade i hiljade tih (nepotrebnih) gašenja i startovanja motora sigurno ostavlja neke posledice? Ako posle pet godina budem morao da pljunem 500€ za promenu anlasera ili nečeg sličnog, ima da zapalim auto Ionako nemam puno gradske vožnje... ne znam, nisam pametan.
Teško da neko može da nam da 100% ispravan odgovor.. jedino neki inženjer da nas prosvetli U svakom slučaju, verovatno joj prija pun gas nekoliko minuta, da se turbina razvrti kako treba i zagreje na radnu temperaturu i očisti od gareži... ali treba neko da nam potvrdi to.