Autor Tema: Cena, ovlašćeni i/ili neovlašćeni servis?  (Pročitano 29163 puta)

DevlaxBgd, Lignjoslav, Baltazar, Domilan (+ 1 sakrivenih) i 11 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Filip BG

Odg: Cena, ovlašćeni i/ili neovlašćeni servis?
« Odgovor #180 poslato: 26. Mar, 2025. 10:01 »
Dobra cijena..u HR deru samo ulje i "inspekcijski servis" 250-400+" eura...

Ne bi li trebala i kočiona tekućina svake dvije godine ?

Poštovani, meni ove cene deluju neverovatno, s obzirom na to da i u Hrvatskoj postoji Škoda 4+ servisni program. Cene za vozila u garanciji ne bi trebalo da budu veće za više od 25-30%.
Npr. za Fabiju 2019 1.0, koja koristi isti filter i nešto jeftinije ulje kao Vaš Kamiq, inspekcijski servis sa zamenom ulja je 103e.
Neka su ulje i ruke nešto skuplji za Kamiq u odnosu na Fabiju, i da dodamo 30%, za Vaš auto to bi trebalo da bude manje od 200e, koliko i u Srbiji.

https://servisnikonfiguratori.skoda.hr/servisni-paketi/
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Na mreži hakkler

« Odgovor #181 poslato: 26. Mar, 2025. 11:43 »
Hakkler, deru vas po raznim osnovama, vasa "intelektualna" elita jako zajebana. Dodjes u SR, obavis servis, pocastimo se rostiljem i sve super. Srednji kurs Eur/din 117.3 a u menjacnici placaju 117.0.
Secam se HR i kursa kune, transakciju naplacuju kao dodatno printanje...

O čemu ti pišeš ?? Kakva intelktualna elita ? Ovo je Škoda forum a ne politika!!! Ili možda je ??!

Ako ćemo tako gledat koliko vidim ili da jednostavno ti citiram "Pantića" i ne budem previše bezobrazan:

Niti kod tebe nešto ne "cvijeta cveće u vaše preduzeće" !!

Trudiš se sa svojim upisima po raznim temama ali se nema baš nešto pametno za izčitat iz njih !
Kvotaš post iznad svog koji uopće nije upućen tebi..nego vlasniku garaže. Ali budeš mi ti objasnio ?!

Kurs? printanje? kune ? ALo??

Vučeš poveznice koje nemaju veze i uspoređuješ..spam za spamom.

Dobonamjeran savjet..preskoći i ne citiraj me više !!

Poštovani, meni ove cene deluju neverovatno, s obzirom na to da i u Hrvatskoj postoji Škoda 4+ servisni program. Cene za vozila u garanciji ne bi trebalo da budu veće za više od 25-30%.
Npr. za Fabiju 2019 1.0, koja koristi isti filter i nešto jeftinije ulje kao Vaš Kamiq, inspekcijski servis sa zamenom ulja je 103e.
Neka su ulje i ruke nešto skuplji za Kamiq u odnosu na Fabiju, i da dodamo 30%, za Vaš auto to bi trebalo da bude manje od 200e, koliko i u Srbiji.

https://servisnikonfiguratori.skoda.hr/servisni-paketi/

Razumijem da je to SF isto kao što je servis za vozila 4+ 30 posto jeftiniji za ISTO ?!

Isto tako mi je nevjerojatno da sam kupio litru ulja da imam u trgovini koja inaće ima oem dijelove i mehaniku od Škode za 12 eura..dok to isto ulje u ovlaštenom na servisu naplaćuju 37 eura?!!

Još nisam u toj fazi da moram na servis..ali definitivno ću prostudirati gdje ću..za onu čarobnu poveznicu u vezi toga da zadržim "garanciju"!! Nije problem napravit niti 300+ km do drugog servisa ako za isto bude 50 posto jeftiniji.
Isto tako sam i Kamiqa kupio..300 km van Zg jer je ušteda bila za oko 1400 eura vs onaj koji je 3,5km od mene.

@vakilee znam za Bosnu..a i klopa je u pola

Eto fino smo garažu od kolege..za spamali.

Van mreže Fbia

« Odgovor #182 poslato: 26. Mar, 2025. 11:48 »
Hakkler, izvinjavam se, u pravu si. Omaklo mi si bezveze. Izvini jos jednom ako sam te uvredio
  • Vozi: Fabia 1.0 tsi, 110 ks?

Na mreži vakilee

« Odgovor #183 poslato: 26. Mar, 2025. 13:00 »
Poštovani, nema potrebe da idete čak do BiH ili Srbije. Pošto ste u Austriji i vozite Superb stariji od 4 godine, možete da uradite servis u Sloveniji tokom nekog lepog prolećnog izleta.
https://www.skoda.si/servis-in-dopolnilna-oprema/servis/ponudbe-in-ugodnosti/servisni-paketi/servisni-paketi-za-skoda-superb

Za 2.0 TSI (za koji treba litar ulja više nego za Vaš 1.5 TSI) inspekcijski servis sa zamenom ulja je od 155 do 207 evra, zavisno od ulja. Za Vaš bi trebalo da bude 20-25  evra manje, zbog tog litra manje.

A ako Vam je Slovenija daleko, po sličnim cenama možete da uradite servis i u ovlašćenom servisu u Slovačkoj. Bratislava ih ima nekoliko, a to Vam je na sat i nešto, opet može da se uklopi u izlet, kupovinu…
U Slovačkoj se nude „kuponi“ 20% popusta za servisne usluge na vozilima starijim od 4 godine (tačnije za vozila prvi put registrovana pre 31.12.2021).
https://www.skoda-auto.sk/servis/sekova-knizka

Hvala Filipe!
  • Vozi: Skoda Superb 1.5TSI

Na mreži Skorpion

« Odgovor #184 poslato: 30. Mar, 2025. 23:50 »
Radio li neko skoro mali servis na 1.6 TDI motoru? Zanima me cena servisa sa aftermarket filtere. Rekli mi da i ovlascene u BG nude ovu opciju za vozila van garancije...
  • Vozi: Škoda Octavia A7 Style 1.6 TDI 85Kw

Na mreži xyz01

« Odgovor #185 poslato: 01. Apr, 2025. 14:08 »
Najgore je kad je u pitanju servis nedostatak konkurencije pa lupaju cijene kako im odgovara,bar ovde u Bosni.pa cijene variraju od 175-250€ i dok je auto u garanciji čovjek ne smije rizikovati da ode mimo ovlaštenog inače čim izadje iz garancije neće me servis vidjeti!!
  • Vozi: Superb