Autor Tema: Kako pomocu dijagnosti aktivirati zadnju poziciju?  (Pročitano 1073 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje48Započeo temu

Da li neko zna kako pomocu dijagnosti aktivirati zadnju poziciju da sija istovremeno sa prednjim dnevnim svetlom? Ne bitno koji model, npr fabija 2 FL sa prednjim daylight svetlima...ili O3 sa prednjim LED dnevnim svetlima. Potpuno podrzavam zakonsku odredbu da se tokom dana vozi sa upaljenim prednjim dnevnim ili oborenim svetlima jer sam u praksi video prakticnost te primene. Meni licno vise odgovara kada i tokom dana vidim dobro osvetljen auto i napred i od pozadi. Nisam corav ali mi osvetljen auto tokom dana daje bolju orijentaciju i namere tog auta od neosvetljenog. Smatram da su glupost price o potrosnji i crkavanju sijalica (mrzi me da upalim dnevno svetlo, mrzi me da menjam sijalice, sijalice su mnogo skupe i crkavaju)  to je isto kad se malo zamislite i vidite koliko puta treba u zivotu da se obucete i svucete,pa se onda zapitate cemu zivot =)). Licno, vozim i danju sa maglenkama (ksenon) i oborenim ksenon svetlima i zadnjom pozicijom i smatram da sam tako uocljiviji na putu. U zadnje 4 godine, dva puta mi je crkao balast za ksenon, kinez doduse, al mi to ne smeta, zamenim i vozim dalje. Opet naglasavam, to je moje subjektivno misljenje, ne moraju se drugi sloziti :RR)  U farove sam stavio ksenon, imam socivo i na tehnickom pregledu u AC su mi farovi nastelovani. Nikad policija nije zaustavila i niko ne blica zbog zaslepljivanje. Al zato kad ja blicnem.... :RR)

Van mreže batke

Odg: Kako pomocu dijagnosti aktivirati zadnju poziciju?
« Odgovor #1 poslato: 20. Mar, 2016. 17:53 »
Probaj ovako. Ovo su kodovi za O3

Enabling rear lights with DRLs

Controller 09 - Central Electronics
16 - Security Access - enter 31347
10 - Adaptations

(6)-Daytime running lights-Tagfahrlicht-Dauerfahrlicht aktiviert zusaetzlich Standlicht - change to active

This will enable parking lights (sidelights, rear lights, number plate lights and dash illumination)

If you just want rear lights only, it is possible to add additional functions to the rear lights.
I have now tested this, set these 2 adaptations to a value of 'Tagfarlicht' or 'Daytime running light'

(9)-Leuchte23SL HLC10-Lichtfunktion D 23
(9)-Leuchte24SL HRA65-Lichtfunktion D 24
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Filip

Odg: Kako pomocu dijagnosti aktivirati zadnju poziciju?
« Odgovor #2 poslato: 20. Mar, 2016. 19:27 »
Da li neko zna kako pomocu dijagnosti aktivirati zadnju poziciju da sija istovremeno sa prednjim dnevnim svetlom? Ne bitno koji model, npr fabija 2 FL sa prednjim daylight svetlima...

ovako je na O2: Scandinavian DRL podržava ovo što te zanima, dakle prednja svetla, zadnja pozicija i svetlo tablice, a United States DRL pali samo prednja svetla
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip