Autor Tema: Gume za ljubimca  (Pročitano 1705 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pepeljaraZapočeo temu

Gume za ljubimca
« poslato: 04. Apr, 2016. 08:37 »
Prosle godine sam bacio stare ljetne :D nakon 5 sezona odlozio sam ih na otpad.
Sada je vrijeme za nove pobjede.

lomim se izmjedju par guma, za ova nasa trusna podrucja i "odlicno" odrzavane ceste, pa bi volio da cujem misljenje ljudi koji su vozili na slijedecim gumama

contintental cpc5
Dunlop SP Sport Fast Response
Hankook K425 Kinergy Eco
Goodyear EfficientGrip Performance

hvala za svaki savjet :)
Ne znam vidil se al moj ljubimac je 1.4 , 16v
« Poslednja izmena: 04. Apr, 2016. 08:40 pepeljara »
  • Vozi: Skoda Fabia 2 1.4 16v 2007

Van mreže djordje48

Odg: Gume za ljubimca
« Odgovor #1 poslato: 04. Apr, 2016. 08:49 »
sve su premijum brendovi, tako da sve je manje vise ok. ja imam dunlop i zadovoljan sam, a na drugi auto sam stavio tygar syneris kao niskoprofilnu, pa cemo videti kako ce se pokazati. Ono o cemu ja nisam vodio racuna a smatram da je veoma vazno je dubina sare nove gume. Tigar ima 7,2mm, a secam se da je goodyear imao 8.5mm.  E sad, pitanje je kojom brzinom se trosi sara wac1

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #2 poslato: 04. Apr, 2016. 09:28 »
Као што рече Ђорђе нећеш много погријешити ако узмеш било шта од овога имајући у виду да су то премијум брендови :)
Оно што је важно је коју димензију гума купујеш за своју Фабију? На основу тачне димензије може да се види како се која гума показала на тестовима па да лакше одлучиш ако се већ двоумиш. Ја лично бих гледао GY/Dunlop кухињу а свакако и Continental (иако је нешто скупљи), без Hankooka овај пут, с тим што ти предлажем да са списка уклониш Dunlop SP Sport Fast Response а ставиш Dunlop Sport BluResponse - то је пнеуматик "наследник", новија смјеса и шара, како они тврде - до 30% бољих перформанси :)

« Odgovor #3 poslato: 04. Apr, 2016. 09:30 »
Slazem se, sve su vishe manje tu negdje osim Goodyear koji ima wear najlosiji, max 2 sezone.
vi u srbiji imate Hankook Ventus Prime 2 dok mi u bih nemamo nigdje nabaviti, a procitao sam da su vrh bmw i merc ga koriste kao default gume, nije to tek tako :)

Slazem se i za dunlop, vishe sam mislio na blue ovaj.

185/60/14

« Odgovor #4 poslato: 04. Apr, 2016. 09:54 »

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #5 poslato: 04. Apr, 2016. 10:12 »
Не бих се сложио за то трошење кад је GY у питању :) Немам искуства, али имам информације од свог (врхунског) вулканизера - гледао сам и ја нове гуме за очев аутомобил, идентична димензија као што теби треба и избор свео баш на GY vs Dunlop (одличне на тестовима, цијена по комаду мање од 200дин/3КМ разлике)...пошто на свом ауту возим Dunlop љетње а на друга два породична имамо Dunlop зимске и одлично искуство, само ме онај црвић тјерао да нађем добар разлог зашто бих узео GY јер ме је мало копкало то што је газда тј. "тата" у тој причи ипак GY, значи нема шансе да други бренд у власништву може бити много бољи него матични (неки конкретан модел у конкретној диманзији и одређеној категорији - да, али генерално на свим пољима не смије бити разлике) :) Поведем се ја том логиком, питам за савјет и добијем овакав одговор - јако сличне гуме, јако добре, GY је за нијансу умјеренији док Dunlop има за длаку спортскију ноту и коју год да узмем - супер избор! Наравно да ми то није помогло па питам за једини преостали параметар - трошење, у пракси (не на тестовима) и каже ми човјек да се GY слабије троши него Dunlop, више је eco гума :) Тако одлучих да га пробам јер је ипак мало боље пласиран на овом ADAC тесту из 2015. (ево и оцјена за трошење иста као Conti а боља него Dunlop и Hankook који си помињао) :) Нисам још купио и монтирао тако да немам шта да кажем из праксе :)

По питању Hankook-а, слажем се да није без разлога то што их BMW и Mercedes стављају као фабричку уградњу. Добри су Кореанци, све бољи...искуство у мотоспорту им доноси само напредак bravo2 Најновија touring гума разбила на тесту ове године у димензији 205/55 R16 :)
Међутим ни она ни Ventus Prime 2 не постоје у 14" диманзији, а она коју си навео на списку у првој поруци је ипак нешто нижа категорија и у конкретној 185/60 R14 димензији има различите европске ознаке у T и H индексу...као што рекох, ја бих је прескочио поред GY/Dunlop/Conti, али то су неке личне преференције ;)

Види шта те колико кошта, шта лакше можеш да набавиш па одлучи! Са срећом, надам се да сам колико толико помогао :)

P.S. После слања поруке видим да си и ти дао линк за тест :)
« Poslednja izmena: 04. Apr, 2016. 10:16 jovan.ilic.89 »

« Odgovor #6 poslato: 04. Apr, 2016. 10:20 »
Heheh imas pravo, moraju tate ostaviti za svoj set guma milimetar bolje  GY vs DU

Uglavnom posaljem ja jutros upit za Hankook  model:  Ventus Prime 2 ;
kazu da se hankok u trazenoj dimenziji proizvodi u modelu k425.

Ma vrlo vjerovatno da idem na GY.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #7 poslato: 04. Apr, 2016. 23:00 »
Ljudi imamo temu o letnjim gumama

http://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=3775.0

« Odgovor #8 poslato: 05. Apr, 2016. 13:45 »
oki moze lock ove grupe da se ne gubi smisao.

tnx.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #9 poslato: 06. Apr, 2016. 12:14 »
Ljudi imamo temu o letnjim gumama
oki moze lock ove grupe da se ne gubi smisao.
Sve OK, moglo je i tamo, ali može i nova tema - za konkretnu nedoumicu oko izbora guma, nije greška ništa.
  • Vozi: Yeti