Autor Tema: Kupovina 1.4TSI ili 1.8TSi nove Oktavije III ?  (Pročitano 6882 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže terzaZapočeo temu

Kupovina 1.4TSI ili 1.8TSi nove Oktavije III ?
« poslato: 07. Apr, 2016. 16:50 »
Pozdrav drugari,

planiram da se podnovim jednom novom Oktavijom pa sam hteo da potrazim vas savet.

Prelazim godisnje oko 10000Km. 80% cist grad. Ostalo je Grcka i lokalne magistrale.

Zbog takvog stila voznje gotovo sigurno cu da imam probelma sa DPF-om (neka me neko ispravi ako nisam u pravu) pa sam poceo da se interesujem za 1.4 TSI (1.2 TSI sam probao i prilicno se razocarao) ili cak 1.8 TSI ako finansije dozvole. Znam da su dizeli manji potrosaci, ali nisma siguran da prelazim dovoljno kilometara da bi opravdao kupovinu.

Jel ima neko ovde iskustva sa tim motorom? Turbo rupa, potrosnja u gradu, bilo sta. Na papiru deluje lepo (jace od mog trenutnog motora).

Imam dvoje male dece pa cesto umemo da budemo prilicno natovareni :)

Budzet bi bio oko 19K (gadjam style paket).

Unapred hvala na odgovorima!

Trenutno vozim Mondao 3 2.0 benzin.
  • Vozi: Mondeo MK3 2.0 Benzin

Van mreže adamGT

Odg: Kupovina 1.4TSI ili 1.8TSi nove Oktavije III ?
« Odgovor #1 poslato: 07. Apr, 2016. 17:58 »
Ja vozim 1.4 tsi,imas kod mene u garazi otprilike sve informacije koje te zanimaju,ako budes imao jos nekih pitanja slobodno pitaj

Sent from my C1905  

Van mreže batke

« Odgovor #2 poslato: 07. Apr, 2016. 18:21 »
Ja vozim 2.0 tdi elegance (sada style) sa još koje kakvim dodacima. Što se tiče turbo rupe ona se ne oseća značajno na ovom motoru. Problem sa DPF-om je realan problem, ali zavisi koliko dugo želiš da zadržiš auto kod sebe. Sa tvojom kilometražom na godišnjem nivou od oko 10 kkm dok dođeš do 100 kkm treba će ti 10 godina, verovatno ćeš auto promeniti bar jednom ako ne i dva puta kad za to vreme (dao bog) pa taj problem ne bi trebalo da imaš, uz poštovanje saveta da ga češće isteraš na autoput i malo razigraš (to je dobro i za benzinca).
Što se tiče benzinskih varijanti nemam iskistva sa Škodama, ali sam vozio Nissan Qashqai sa 1.2 turbo motorom od 115KS i mogu da ti kažem da ide dobro. Čak je i jedan moj drugar iz zvaničnog Škodinog servisa posle 6 meseci prodao O3 sa 1.6 tdi i kupio O3 sa 1.4 tsi motorom.
Dakle ovako površno sa novcem i potrebama koje imaš mislim da možeš da kupiš 1.4 tsi i da budeš prezadovoljan.
Pozdrav i srećno pri izboru, šta god da kupiš bićeš zadovoljan.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Peja

« Odgovor #3 poslato: 07. Apr, 2016. 19:15 »
1.2 tsi, za grad i kratke relacije :) ako ne razmisljas o postprodaji
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #4 poslato: 07. Apr, 2016. 20:51 »
Probao je 1.2 i razocarao se ; znaci najmanje sto bi trebao je 1.4 jer poslije motora od 2.0 na Fordu svaki drugi ce ti se uciniti slab , sada ce biti komentari atmosferski motor i dr. Ali svejedno opet ; 1.8 je sigurno dobar ; nisam probao pa ne smijem da govorim . 1.6 diesel je po meni ok , bolji je radi potrosnje u gradu u odnosu na 1.4 tsi, ali fali mu 6 brzina. Evo ja kao zagovornik diesela predlazem 1.4 tsi ; ne smijem 2.0 D da spominjem zbog obozavalaca benzinaca .

Skickat från min iPhone med Tapatalk

Van mreže nebojsar

« Odgovor #5 poslato: 07. Apr, 2016. 22:11 »
1.6 TDI potpisujem da ne fali 6 brzina. Fali mu malo bolje podesen odnos 3 i 4, u petoj je tih i elastican bas koliko treba za brzine koje se od njega ocekuju (do cca 160km/h). Za 1.4tsi se slazem, idealan motor za O3, to recimo gledam zeni za zamenu fabije, samo sto bih ja voleo jos da bude dsg  :P
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže Filip

« Odgovor #6 poslato: 08. Apr, 2016. 07:51 »
Pozdrav drugari,

planiram da se podnovim jednom novom Oktavijom pa sam hteo da potrazim vas savet.

---

Budzet bi bio oko 19K (gadjam style paket).

pozdrav budući kolega :)

za te pare ili 1.4 Style ili 1.8 Ambition uz nekoliko dodataka, ja bih na tvom mestu ovo drugo :B=) ono što mislim da treba da znaš, a možda ti nije poznato je - 1.4 i 1.8 nemaju isto zadnje vešanje, a šta god mnogi pričali NIJE svejedno
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže adamGT

« Odgovor #7 poslato: 08. Apr, 2016. 08:05 »
Pusti Filipa,on je racer i njemu je vesanje bitno,ali u svakodnevnoj voznji,pogotovo gradskoj nema nikakve razlike,1.8 motor nije nesto mnogo superiorniji u odnosu na 1.4, pogotovo jer sada 1.4 ima 150 ks,svakako tu razlliku kasnije mozes resiti cipovanjem, dok ces razliku u opremi vrlo tesko moci da nadoknadis, neko je vec komentarisao na forumu da samo farovi vrede svaku paru doplate

Sent from my C1905  

Van mreže Filip

« Odgovor #8 poslato: 08. Apr, 2016. 08:17 »
nisam racer :P razlika je primetna već u za nijansu žustrijoj ili tek samo malo bržoj vožnji, ali to je stvar percepcije, a ono što je nepobitno je da je razlika između ta dva motora ipak značajna, 400 ccm i (bar) 30ak konja nije mala svar, ovo za opremu se slažem

« Odgovor #9 poslato: 08. Apr, 2016. 08:23 »
Koliko sam skapirao čovek kaže gradska voznja, nisam siguran da mu uopšte znaci kakvo mu je vesanje i da li ima 150 ili 200 ks. Gde to uopšte može da primeti pri ogranicenju od 50 km/h ili 120 na autoputu.

Sent from my iPhone  
  • Vozi: Superb Combi 2.0 Tdi 2017

Van mreže Filip

« Odgovor #10 poslato: 08. Apr, 2016. 09:02 »
čovek se interesuje za 1.4 ili 1.8 pa odatle ova priča, vešanje da li mu znači koje je ili ne nije bitno, ali ipak treba da zna, a to za brzinu tek nema veze, ako ćemo tako onda tom logikom čak i 1.0 tsi probija sva ograničenja, debelo

Van mreže djordje48

« Odgovor #11 poslato: 08. Apr, 2016. 09:10 »
niko ne spominje 4x4 wac1

Van mreže Filip

« Odgovor #12 poslato: 08. Apr, 2016. 09:16 »
djole postao si opsednut :B=)

mada niko nije rekao ni karavan aaa =)) =))

Van mreže adamGT

« Odgovor #13 poslato: 08. Apr, 2016. 09:18 »
Slazem se da 1.8 ima bolje vesanje i jaci motor,ali taj visak snage mu verovatno nikad nece nedostajati niti ce ga primetiti,treba napomenuti i da je 1.8 veci potrosac ,po fabrickim podacima skoro 2 litra vise(u gradu),sto se opreme tice meni su ovako vizuelno oktavia u ambition i u style opremi dva potpuno razlicita automobila,pogotovo nocu

Sent from my C1905  

Van mreže djordje48

« Odgovor #14 poslato: 08. Apr, 2016. 09:21 »
niko ne spominje karavan wac1  =))  Filipe, kakva su tvoja iskustva sa karavanima =))
« Poslednja izmena: 08. Apr, 2016. 09:26 djordje48 »