Autor Tema: Nova Fabia 1.2TSI 90ks ili 110 ks, +chip, +SEAT ?  (Pročitano 6374 puta)

0 članova i 21 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže lipovaccc

Odg: Nova Fabia 1.2TSI 90ks ili 110 ks, +chip, +SEAT ?
« Odgovor #15 poslato: 16. Apr, 2016. 17:43 »
A šta fali da fabia ima 130 ks  od viska glava ne boli ...
Ja polude u zadnje vreme sa ovim mojim HTP-om ljudi bre nemoš ništa sa njim samo zuji i dere se ko vo a ne ide ...
Neki dan pretičem kamion na magistrali dobro sam ostao živ ja stiskam on ništa :B=)
Sa firmin Romsterom(praktik) koji ima1.2TSI  90 ks pa pretičem sve živo a što filip kaze nema potrebe ga voziti preko 2500 obrtaja vuče kao lud ...
Ima samo još malo da skupim para i odo da kupim fabiju(možda ibica) sa ovim 1.2 tsi  110ks pa makar i u aktiv opremi samo da ima jak motor pod haubom ... Sa dva čoveka u autu i ovim HTP-om rizik je preticati nešto ....
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Na mreži Markkoni

« Odgovor #16 poslato: 16. Apr, 2016. 17:49 »
Sto se tice Fabije 1.2 TSI 110 KS i bezbednosti sa tom i vecom snagom.  Reci cu da ima kocnice kao i Superb 2.0 TDI 140 KS. Da li je onda Superb fabricki nebezbedan auto?

Edit:
@milns
Ja sam provozao par Ibiza. Lep je osecaj. Vise je sportski nastrojena od Fabije, narocito Fabije 2 sa kojom je "odrasla". Fabia 3 sa sportskim oslanjanjem je neka druga prica. Neverovatno stabilna i upravljiva za tako mali auto. Sto se tice TSI-a predlazem ti da odes do bilo kog salona gde ga imaju i natenane provozas. Sve ce ti biti jasno.
Apsolutno se ne bi razocarao sa performansama, narocito jace verzije.

Sent from my iPhone  
« Poslednja izmena: 16. Apr, 2016. 17:55 Markkoni »

Van mreže Crveni gormit

« Odgovor #17 poslato: 16. Apr, 2016. 17:57 »
Eto mene Pejo zanima da li si ti vozio uporedo 1.2 TSI od 105-110 KS i 1.9 TDI ili 1.6 TDI u istoj karoseriji. U gradu, na putu, uzbrdo, nizbrdo. Ja jesam. Vise puta. U razlicitim karoserijama. TSI je prijatniji za voznju, meksi, performantniji. Ako se nekome vise svidja zvuk dizela koji ide u obrtaje, od zvuka benzinca koji ide u obrtaje, onda je to druga stvar.

Edit:
@gormit
To o cemu sad ti pricas apsolutno nema veze ni sa cim na ovom svetu. Dakle besmislen post. Ako ti vozis auto od 70 KS, reci mi sta ce ti tolika snaga. Zasto nisi uzeo auto od 50 KS?
Ja ne znam odakle uopste te price da je snaga automobila besmislena. Zasto uopste vozimo onda automobile sa vise od 20 KS?

Sent from my iPhone  
besmisleno je i nekulturno meni pripisivati ono sto nisam napisao.

ali ovo je internet. sve moze. na pravim forumima bi bio kaznjen za laganje

Na mreži Markkoni

« Odgovor #18 poslato: 16. Apr, 2016. 17:57 »
Voleo bih da znam sta sam slagao. To ne radim. Ako mislis na deo o besmislenosti snage, to si ti rekao, samo malo uvijeno u celofan na primeru iz Jurija Gagarina.

Sent from my iPhone  

Van mreže Peja

« Odgovor #19 poslato: 16. Apr, 2016. 17:59 »
Ako bih uzimao novu Skodu, Octaviju, nista slabije od 1.4 TSI, ali mi je to protiv bilo kakvog ekonomskog razuma, jer kosta isto kao 1.6 tdi, a godisnji troskovi veci od 600 eur u odnosu na 1.6 TDI, na kilometrazi od 20 kkm/godisnje.

Kako je ovde tema Fabija, 1.2 TSI 77kW sasvim primeren.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži Markkoni

« Odgovor #20 poslato: 16. Apr, 2016. 18:03 »
Pejo, cenovno treba porediti automobile slicne snage i performansi. Bar je to moje misljenje. 1.2 TSI 110 bih poredio sa tim 1.6 TDIem koji ti pominjes. Tu treba porediti cene i izvlaciti cene voznje i odrzavanja. 1.4 TSI se bez problema poredi sa 2.0 TDI 150 KS.

Sent from my iPhone  

Van mreže milnsZapočeo temu

« Odgovor #21 poslato: 16. Apr, 2016. 18:08 »
@Markoni
Probah 1.2 tsi 90ks u vise auta (fabia, ibiza, polo, rapid (posladnji je mozda sa 86ks)). Nekako mi u ibizi najbolji osecaj (doduse i tvrda je dosta) ali mi je motor ostavio nekako nedorecen utisak. A moraju biti identicni motori. Ali fora je verovatno i sto se ja snebivam da bas natenane provozam nego smandrljam 2km i to je to. Plus prodavac smara sa strane.

Hvala puno na odgovorima!
  • Vozi: Fluence

Van mreže Peja

« Odgovor #22 poslato: 16. Apr, 2016. 18:09 »
@Markoni,
Ja vozim auto do 3000 RPM. 80% vrmena vozim u gradu. To sto 1.4 TSI ima 140 konja ne znaci nista jer je to na 5000 RPM. Meni znaci Nm, tj medju ubrzanja. A tu su 1.4 TSI i 1.6 TDI skoro pa isti poredeci diagrame koje je dala fabrika.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #23 poslato: 16. Apr, 2016. 19:32 »
Znam sta hoces da kazes, slazem se da ima momenata  kada dizel bolje povuce, ali to je mali opseg obrtaja, koji eto recimo tebi bas odgovara. Ja vozim malo drugacije. Nisam cesto u centru, pa vozim ili skroz lagano, ili dosta brzo. U oba slucaja mi odgovara TSI, na malim obrtajima nije mrtav i neverovatno je tih. Opet na visokim ide bas dobro, lagano odlazi u obrtaje, i nema onog, da kazem mucenja, kao kod manjih atmosferaca.

@milns Znas kako, motoru treba malo vremena da se "razvrti". Fabia koju vozim je posle 1000 predjenih km osetno bolje isla u obrtaje. Moze biti da si dobio skroz nov auto na test. Ako si seo iz 1.9 TDIa u njega verujem da ti osecaj nije takav. 1.9 je pomalo sirov, brzo skoci ali se brzo i "izduva".

Sent from my iPhone  

Van mreže djordje48

« Odgovor #24 poslato: 16. Apr, 2016. 20:10 »
Markkoni, pisi plus od mene za gornji post bravo2, ipak je 1.9 TDI tehnicki zaostaliji u odnosu na 1.2 TSI. Obratite paznju na jos jedno, pogledajte cenovnik nove fabije, dizelasi su sa 5 brzina, zasto nisu stavili 1.4 TDI sa 6 brzina? Dajem jedan minus skodi jer nema sestobrzinca za 1.4 TDI, mada mozda mu i ne treba sesta brzina, kakva su vasa iskustva, dal dizelasima treba sesta brzina? C:-)

Van mreže adamGT

« Odgovor #25 poslato: 16. Apr, 2016. 20:25 »
@Markoni,
Ja vozim auto do 3000 RPM. 80% vrmena vozim u gradu. To sto 1.4 TSI ima 140 konja ne znaci nista jer je to na 5000 RPM. Meni znaci Nm, tj medju ubrzanja. A tu su 1.4 TSI i 1.6 TDI skoro pa isti poredeci diagrame koje je dala fabrika.
Odakle ti to da ima max obrtni moment na 5000 rpm?? I obrazlozi ovu razliku od 600e godisnje u eksploataciji

Sent from my C1905  

Van mreže Peja

« Odgovor #26 poslato: 16. Apr, 2016. 20:39 »
Kazem da imaju slican obrtni moment, a superiornost 1.4 TSI se ogleda sto taj momenat gura preko 3500 rpm, za razliku od TDI motora, ali kao sto rekoh, taj raspon RPM me ne intereuje jer gledam ekonomicnu voznju.

Obrazlozenje razlike cene:
Ovde gde ja zivim, mesecno osiguranje+porez se placa po kW a ne po zapremini kao u Srbiji.
Za 105 hp (1.6 TDI) je oko 100 E/mes, a za 140 hp (1.4 TSI) je oko 135 E/mes
Po podacima sa http://www.spritmonitor.de/ prosecna potrosnja 1.4 TSI je njamanje 1.5 L veca nego kod 1.6 TDI. Moja kalkulacija ide ovako:
Razlika= (godisnja kilometraza / 100 ) * razlika u potrosnji * cena BMB + 12 meseci * razlika u osiguranju
Razlika= 200 x 1,5 x 1,1 + 12 x 35 = 330 + 420 = 750 eur/godinje

Znaci, bacim skoro celo letovanje :)

Van mreže adamGT

« Odgovor #27 poslato: 17. Apr, 2016. 07:31 »
Ok,ovo je ok racunica,mislio sam da je u pitanju Srbija, mada je diskutabilno ovih 1,5 litara,pri ekonomicnoj voznji koja tebe najvise zanima razlika je najvise 1 litar, plus sto si prevideo gorivo koje ce ti sagoreti dpf

Sent from my C1905  

Van mreže Filip

« Odgovor #28 poslato: 17. Apr, 2016. 15:14 »
cackas zar ne?

ok. ako je ogranicenje u gradu 50 kmh i ja vozim 50 kmh u jurija gagarina sta ti vredi 224hp? mozes samo da gledas u moju zadnju tablicu, jer ispod mosta stoji radar  tesko da si junak da ides sa 150 na radar svaki dan

dopada ti se?

ps pa ja i govorim o klasama automobila, da fabia nije bmnj, niti je napravljena da izigrava bmnj. ko zeli moze da za tih min 12.000 koje bi dao za novu fabiu kupi solidan bmnj, pa neka pici blago cici. plus sto verujem da na forumu ima mali broj nabudzenih skoda. manjina. 

ne čačkam, nego ti pišeš nebuloze, i ne, ne dopada mi se, kad već pitaš

a kroz tu ulicu ja mogu i svojim bajsom da te obiđem ako voziš 50... sva ograničenja probija i 1.0 mpi u Citigo modelu, po toj logici ni u Superb ne bi išao jači motor od 1.4, pa bi svi vozili iste i najslabije... a imam ja svojih 214 a ne 224 konja gde da iskoristim, ne budi zavistan i frustriran zato što voziš 1.2 htp, pakost iz tebe izbija kolega :)

i ne znam šta su, koje i kakve to nabudžene škode... + nije bmnj, nogo bmw... pozz
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže Crveni gormit

« Odgovor #29 poslato: 17. Apr, 2016. 19:14 »
ne čačkam, nego ti pišeš nebuloze, i ne, ne dopada mi se, kad već pitaš

a kroz tu ulicu ja mogu i svojim bajsom da te obiđem ako voziš 50... sva ograničenja probija i 1.0 mpi u Citigo modelu, po toj logici ni u Superb ne bi išao jači motor od 1.4, pa bi svi vozili iste i najslabije... a imam ja svojih 214 a ne 224 konja gde da iskoristim, ne budi zavistan i frustriran zato što voziš 1.2 htp, pakost iz tebe izbija kolega

i ne znam šta su, koje i kakve to nabudžene škode... + nije bmnj, nogo bmw... pozz
samo ti vozi skodu sa 220 konja. ne ocekujem razmevanje kada cepas 220 konja po beogradu, cekas da neko naidje, vidi skodu pa ga onda naglo preteknes. malo je morbidna zabava

pakost? mozda ako si kupio novu skodu te jacine. onda si stvarno baja kad toliko zaradjujes. ostalo...ccc

ja sam sebi kupio nov auto fabiu. mogu verovatno da kupim i novu trojku bmnj, kad bi mi trebala. toliko o frustracijama

btw stavrno nemam protiv tebe nista licno, ali kad pises po forumu ocekuj da se ipak deo ne slaze sa tobom