Autor Tema: Superb 2008 tdi cr dsg 170ks, povećana potrošnja?!  (Pročitano 18960 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže BakaZapočeo temu

Odg: Superb 2008 tdi cr dsg 170ks, povećana potrošnja?!
« Odgovor #15 poslato: 16. Maj, 2016. 11:47 »
Auto sam kupio polovno sa puknutom glavom motora, tako da mi je bio na ozbiljnom servisu posle toga.
Znaci zamenjena je glava motora odradjen je komplet veliki servis, zupcasti kais, vodena pumpa, zamenjeni grejaci, dihtunzi...
Sada sam tek malo ozbiljnije poceo da kontrolisem potrosnju preko nekog android programa, cisto zbog svoje evidencije.
Ne znam koji mogu biti razlozi vece potrosnje ali eto kazem bio mi je auto na ozbiljnom servisu. Majstor mi je prijatelj :)
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi cr dsg 170ks 2008

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #16 poslato: 16. Maj, 2016. 11:53 »
Natoči lično gorivo do samog čepa (nemoj da ti pumpadžija sipa).. I obrati pažnju, meni stane 4 do 4 i po litre, nakon što pištolj izbaci prvi put.

Izvezi 1.000km i sipaj ponovo do čepa. Podeli litre sa 10 (deset stotina kilometara) ili koliko ćeš već imati na kilometar satu, i imaćeš super preciznu računicu na poprilično raznolikom uzorku. Ne treba ti android aplikacija. Pa javi :)

ps.
Juče sam Ibarskom imao barem 20% veću potrošnju nego inače (padala je kiša). Niz Rudnik trećom auto neće preko 90ak km/h.. inače ode preko stotke. Eto.. koliko malo vode na putu sreću kvari :P

« Odgovor #17 poslato: 16. Maj, 2016. 12:11 »
@mirkuk38
To za android aplikaciju sam napisao zato sto je stvarno jako dobra i precizna 100%. Nije uopste potrebno ni sipati pun ni ponistavati brojac ni nista.
Jednostavno upisujes stanje kilometraze kada sipas (recimo 193 156 km) i pises kolicinu litara koju si sipao i tako svako novo sipanje. On onda automatski racuna sve.
Po tom programu imao sam racunicu sto sam vec pisao gore na otvorenom putu predjenih 1100km a sipano 100l.

Van mreže klisko

« Odgovor #18 poslato: 16. Maj, 2016. 12:21 »
Ako ne sipaš pun, kako aplikacija može da bude tačna? Ne vidi aplikacija koji nivo goriva je u rezervoaru.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

« Odgovor #19 poslato: 16. Maj, 2016. 12:26 »
Svaki tank se pise posebno.
Prvo punjenje mi je bilo skroz i stavim da je to fabricki 60l i upisem koja je kilometraza. I onda svako sledece sipanje u novi tank pisem kilometrazu i koliko litara je sipano i koja je cena. On onda racuna prosecnu potrosnju, prosecnu cenu potrosenu po kiloimetru...
Uostalom aplikaciju bih preporucio svima koji hoce malo da se zanimaju. Zove se "potrosnja goriva" svetlo plava ikonica sa belim znakom aparata za gorivo.

Van mreže ИгоР

« Odgovor #20 poslato: 16. Maj, 2016. 12:35 »
Мој ти је савјет VCDS у руке и погледај прво да ли OBD ишта пријављује (има грешака које не пале MIL а стоје записане), па онда преконтролиши колико која дизна баца горива, те преконтролиши MAF и поља 31-36 на мотору (смјеса и сонде).

« Odgovor #21 poslato: 16. Maj, 2016. 12:39 »
@Igor
Igore hvala na vremenu i odgovoru. Ovo sto si ti napisao meni apsolutno ne znaci nista :)
Ali iskreno se nadam da ce znaciti mom majstoru kome cu rado pokazati ovaj tvoj odgovor.
Da li bi mogao malo detaljnije da opises i objasnis sta sve ovo znaci. I zbog mene i zbog svih ostalih koji se slabije razumeju u mehaniku.
Pozdrav i hvala jos jednom

Van mreže ИгоР

« Odgovor #22 poslato: 16. Maj, 2016. 13:07 »
Што се тиче дизни, постоје временски интервали за сваки мотор, за одређене дизне и довољно је само прочитати колико бацају (по сату чини ми се) и одмах можеш закључити да ли је до дизни, или не.
Поља 31-36 на VCDS (Engine menagement) третирају смјесу (STFT и LTFT- тримови смјесе), стање сонди и њихове радне напоне, катализацију...не знам све напамет како иде по блоковима.
Требаш провјерити MAF сензор и количину ваздуха коју пријављује (чини ми се мјерни блок 04). Убациш у другу брзину и од 1000 обртаја закуцаш до црвеног подручја (постепено-на правцу, никако низбрдо). Максимална вриједност очитавања (на морском нивоу) требала би бити 80% од снаге твог мотора у КС (код тебе око 135 г/сек на макс обртајима). Ако ниси на нивоу мора (а гарант ниси), очекуј нешто мању вриједност.
Требао би провјерити и да ли ујутру (када је све потуно хладно) сензор температуре ваздуха пријављује исту темп као и сензор расхладне течности, а такође и разлику када је мотор угријан.
Ово је угрубо, чисто да имаш одакле да кренеш.
О дизелима знам мало, али мјерни блокови су на VCDS на истим пољима за све моторе (за 2.0i AQY сам доктор :) )и само покушавам да ти скренем пажњу на дио који познајем, а који је примјењив и на твог дизела.
« Poslednja izmena: 16. Maj, 2016. 13:14 ИгоР »

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
« Odgovor #23 poslato: 21. Maj, 2016. 13:12 »
Auto sam kupio polovno sa puknutom glavom motora
bio mi je auto na ozbiljnom servisu. Majstor mi je prijatelj
Sada je jasnije šta je najverovatnije uzrok tvoje povećane potrošnje goriva.
Šta kaže majstor?
  • Vozi: Yeti

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #24 poslato: 21. Maj, 2016. 13:57 »
Da li auto ide kako treba posle te intervencije? Da li je dobro uzubljen? Koja ti je potrosnja goriva u mestu? (lit/h)

Poslato sa Tapatalk-a

« Odgovor #25 poslato: 24. Maj, 2016. 08:15 »
Pozdrav svima,
Majstor je odradio svoj posao. Zamenio glavu i veliki servis i sve uz to sta treba. Auto ide odlicno i ponasa se odlicno, nemam nikakvih problema sto se toga tice.
Sto se potrosnje u mestu tice kad mi stoji menjac na P potrosnja je 0,7l a kad mi stoji na D onda je 0,9. Da li su to uobicajene vrednosti?

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #26 poslato: 24. Maj, 2016. 21:05 »
Pa manje-vise jesu. Krecu se od 0.5-0.8 lit./h.
Inace na AP pri 120 kmh bi trebao trositi oko 5.5 lit / 100 km na ravnom i bez vetra.

Poslato sa Tapatalk-a

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #27 poslato: 24. Maj, 2016. 22:53 »
U leru 0.4l/h ako rade LED svetla, a 0.5l/h ako rade Xenoni (uz ventilaciju i muziku).

« Odgovor #28 poslato: 15. Jun, 2016. 14:10 »
Pozdrav svima,
novi rekord sam postavio :((( grrrrrrrrrrrrrr
Upalila mi se rezerva na 428 predjenih km od punog rezervoara!!!
Voznja je mesana bila i gradska i otvoren put.
Posle nekih 180km predjenih gradske voznje vec je kazaljka bila na pola!!!
Ovo je stvarno neverovatno.
Inace sve sto mi je napisao IgoR je provereno i sve je u savrsenom redu!!!
Dizne, maf senzor, sonde, ta polja od 31-36. Sve sve super. I auto stvarno dobro radi.
E sad jedino sto mi je on rekao da bih trebao da proverim a to cu prekosutra, da li je auto cipovan pa da mu je mozda stavljena neodgovarajuca mapa ili sta vec. I posle toga stvarno vise nemamo ideju sta bi moglo biti.
Da li jos nekome nesto pada na pamet. Igore?

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #29 poslato: 15. Jun, 2016. 20:17 »
Koliko natočiš kada se upali rezerva?

Ja sam natočio posle skoro 1.200km, a rezerva se upalila na 1.060km (BG-ZG-Varaždin-Minhen). Autoput 140km/h + klima.
Nešto tu kod tebe debelo ne štima :(

Koliko ti troši na tempomatu autoputem?

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?