Autor Tema: Superb 2008 tdi cr dsg 170ks, povećana potrošnja?!  (Pročitano 18992 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže BakaZapočeo temu

Odg: Superb 2008 tdi cr dsg 170ks, povećana potrošnja?!
« Odgovor #45 poslato: 17. Jun, 2016. 14:19 »
Jovane, poslusacu savet i kupiti jednu od ove dve tecnosti samo mi reci na kojoj pumpi mogu da ih nadjem? I da li se to sipa direkto u pun rezervoar goriva?
Nesto mi se cini da si ti najvise za ovu poslednju opciju, cipovanje ili gresim? Da li bi mogao da mi preporucis nekoga proverenog? :)
Da li u toj opciji mogu da imam probleme kod kontrolisanja izduvnih gasova nisam te najbolje razumeo ili taj problem sa izduvnim gasovima imam samo kod fizickog skidanja filtera?

P.S. hvala na vremenu koje si posvetio mom problemu.
Pozdrav
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi cr dsg 170ks 2008

Van mreže jovan.ilic.89

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 51
« Odgovor #46 poslato: 17. Jun, 2016. 19:19 »
Wynn's производе/адитиве можеш да нађеш на свим већим пумпама, НИС их има сигурно (ја куповао), као и ЕКО а вјероватно и друге... Пише на самом производу како се употребљава, те које сам ја користио сам сипао на пун резервоар (писало је 50 литара, то је то) :)

Па сад...ја лично бих гледао у том правцу, јер сам и сам чиповао свој ауто прије истека гаранције ::) Не мора да значи да је то најбоље рјешење, нисмо сви исти, све зависи шта ко жели од аутомобила, али ми се учинило да ниси гадљив на чиповање па поменух ;D Што се тиче препоруке, могу да ти препоручим момке код којих сам ја радио (као и колеге Filip, vnov, mirkuk38, fobia24...) - добро познату екипу из Revochip сервиса bravo2

Сâмо физичко скидање филтера доноси тај проблем са издувним гасовима, јер једноставно га више нема да "хвата" честице чађи које излазе из мотора. То би се десило и у случају само скидања и софтверског гашења и у случају чиповања (можда нешто мање). Е сад, није то не знам ни ја колико проблематично, колико знам још увијек то нико не контролише ригорозно, али потенцијални проблем јесте јер ће можда преко ноћи почети (морати) а ти више нећеш испуњавати Euro 5 норму, већ можда Euro 4 или Euro 3 wac1 Уствари, твој мотор је већ у групи која је обухваћена овим скандалом са емисионим гасовима, тако да те баш брига =))

Елем, ја свој нисам скидао, немам проблема с њим, али бих дефинитивно био најближи тој опцији кад би ме малтретирао. Чишћење DPF-а у неким ултразвучним кадама, киселинама итд. захтјева такође физичко скидање па накнадно враћање. Филтер не може да траје довијека па ће прије или касније да буде за "бацање", а ти ћеш можда морати опет да га чистиш, значи опет скидаш, плаћаш монтажу/демонтажу, чишћење итд. Да резимирам - ако већ дође до скидања, не видим разлог да се враћа...ако се већ не враћа не видим разлог да се не дода још новца (ако се може) и одради remap и тако дефинитивно елиминише мука са DPF-ом, добије супер мапа, јаче/брже возило које мање троши, и свакако широк осмијех сваки пут кад сједнеш за волан и додаш гас :RR)

P.S. Ако већ размишљаш у том правцу, твој мотор се лагано диже на 200+ ks и 400+ nm, у зависности од стања мотора :)

P.P.S. Нема на чему да се захваљујеш bravo2

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #47 poslato: 17. Jun, 2016. 20:30 »
Jovane svaka cast na objasnjenju

http://www.wynns.rs/proizvodi/za-dizel/diesel-particulate-filter-cleaner--dpfc/ mislim da  je i jovan mislio na ovaj proizvod drugi nema  :B=)
Ovaj ja kupujem kad sipam gorivo u firmin kedi 1.6 tdi  cena mu je oko 2300 dinara ima ga na svakoj pumpi
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

« Odgovor #48 poslato: 17. Jun, 2016. 21:27 »
Jos jednom stvarno hvala svima na vremenu i trudu.
Pricao sam sa jednim tipom koji radi mapiranja i sve te zajebancije oko dpf-a. Preporucio mi je da ga ne uklanjam nego da mi on promeni senzor dpf-a 5500din i da mi odradi ciscenje 100e. A mapiranje kako hocu u zavisnosti sta zelim od auta...
Kakve su to cene i sta mislite da li to da radim? Kaze da se on ocisti 90%.

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #49 poslato: 17. Jun, 2016. 21:30 »
Trebalo bi da imaš dva senzora pritiska izduvnih gasova, jedan pre i jedan posle DPF-a. Po tome se vidi koliko je DPF zapušen.
(nisam siguran da li ovo važi i za tvoj, motor prethodne generacije).

U svakom slučaju, majstor koji zna, može za pola sata ustanoviti šta mu je. A ovo nagađanje.. hajde da probamo ovo, možda će rešiti problem.. hm.....   ::)

« Odgovor #50 poslato: 17. Jun, 2016. 21:36 »
Mislim toliko o ovlascenom servisu :-)
Nista od toga mi nisu rekli... kao dpf ima 5 senzora ali mi kao to ne mozemo da vidimo... procistili mi ga i kazu teraj da vidis kako ce sada biti...

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #51 poslato: 17. Jun, 2016. 21:44 »
Daj ljudi da mu nađemo nekog proverenog majstora da ga uputimo tamo i čovek da reši problem !!!   wac1

Van mreže batke

« Odgovor #52 poslato: 18. Jun, 2016. 13:02 »
Ja iskreno nisam za trajno uklanjanje DPF-a. Prvo - fizičko uklanjanje zahteva i softversko, taj posao zna malo njih da odradi kako treba. Drugo - uklanjanjem DPF-a ulaziš u kategoriju vozila ispod Golfa 2 D. Tu nema govora o eurnormi 4 ili 3, to je van kategorije što dovodi do toga da na tehničkom pregledu može da se desi da ne prođeš pa da ne možeš da registruješ auto. Za sada se to ne kontroliše rigorozno, ali ti uvek visi nad glavom. To da ćeš imati osmeh kad sve poskidaš i gad ga čipuješ pa ga provozaš, to je tačno, ali da ćeš živeti sa strahom od policije i svake registracije to je neminovno. DPF je skupa stvar (j... onoga ko ga izmisli) ali na kraju i njegova zamena je po mom skromnom mišljenju jeftinija varijanta nego da sve poskidaš i siftverski rešiš i na kraju moraš da vraćaš jer ne možeš da registruješ auto. Onda ti ostaje da ga nekome prodaš po znatno nižoj ceni, a već si dao toliko para za njegovo skidanje. Ne znači da će se nešto od ovoga desiti ali da li je vredno rizika...
Mislim da je mirkuk38 dao najbolji predlog, da se nađe dobar majstor i da reši problem. Ima ovde na forumu dobrih iskustava sa majstorima u vangarantnom roku tako da kolege mogu da predlože.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Na mreži hakkler

« Odgovor #53 poslato: 19. Jun, 2016. 16:33 »
Ne slažem se sa konstatacijom da fizički otklanjanjem tog g...a od filtera ..dpf.a jel..i optimizacijom ecu.a da radi bez njega (bilo chip..dizanje snage ili samo optiizacija rada bez dpfa) spada u kategoriju G2 željeznice ili fapa iz 57".

Masa ljudi je več skinula taj dpf. i gle čuda..na tehničkom imaju zacrnjenje 0,005.

Pogotovo kod nas gdje na tehničkom pregledu traže dlaku u jajetu !!!

Još prije par godina me je jedan kolega baš na superbu 2010 to pitao..jer je imao puno kratkih dionica (žena mu 3,5km vozi do posla). Ugl..skinuo to..chipirao..motor prodisao..i nikad problema više.

Sve je stvar izbora...

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #54 poslato: 20. Jun, 2016. 00:32 »
DPF delete bi trabalo da bude poslednja opcija (ako uopšte sme da bude opcija  :()

Ko ne može da se ispruži za novi, uvek postoji opcija ugradnja polovnog DPF-a, koji nije puno prešao (kod mene na 32.000km VCDS pokazuje da je tek 9% životnog veka potrošeno), ili servisirati vlastiti odn. kupiti već servisiran DPF (ima firmi koje to rade i nije to više neka cifra... ). To što auto ne može da se kotrlja bez poluosovine a bez DPF-a može, nije nikakav izgovor.

Lično, preferirao bih da u mom gradu u kojem šetam dete automobili imaju ugrađene filtere, umesto da ih nemaju, jer eto, bez njih se kao može  wac1

« Odgovor #55 poslato: 21. Jun, 2016. 17:20 »
Pozdrav ekipa,
Posle reparacije dpf a u servisu preko dijagnostike, juce sam kupio ovo winyys sredstvo za regeneraciju i danas sam ga 240 km vozio na auto putu. Uglavnom izmedju 3 i 4000 obrtaja. Inace mi je potrosio malo vise od pola rezervoara :-(
Posle jedno 90 km kad sam parkirao auto je bio na 1000 obrtaja u P. Pustio sam ga jedno 15 minuta da radi, malo dodao gas i spala je kazaljka na 750 obrtaja.  Stajao sam jos par puta danas i svaki put je u P bio na 1000 obrtaja. Stvarno nisam imao vremena da cekam svali put.

Na mreži hakkler

« Odgovor #56 poslato: 21. Jun, 2016. 17:53 »
ccc..daj se informiraj..dpf se ne čisti propuhivanjem na 4000okretaja...ma sretno ugl. ko got ti je to preporučio.

« Odgovor #57 poslato: 21. Jun, 2016. 18:15 »
Mogu ti reci da ti je jako pametan i koristan komentar hakkler.
Ako nemas nista normalno da kazes bolje se ni ne javljaj!!!

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 39
« Odgovor #58 poslato: 21. Jun, 2016. 21:30 »
Vidi, ovi iz servisa su ti samo sugerisali da je DPF,a ni sami nisu sigurni u to. Valjda bi ti izbacio lampicu na tabli da je DPF kao i kod svakog drugog auta, drugo motor bi izgubio snagu i gusio se da je tako. Ja bih se fokusira na injektore i pumpu visokog pritiska, govoljno je da su injektori osteceni ili gumice  pa da poveca potrosnju sto i jeste jedan od simptoma kao i pojacan dim i losije startovanje.

Послато са LT22i  

« Poslednja izmena: 21. Jun, 2016. 21:40 bigor »
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Marconi77

« Odgovor #59 poslato: 21. Jun, 2016. 23:10 »
Pozdrav ekipa,
Posle reparacije dpf a u servisu preko dijagnostike, juce sam kupio ovo winyys sredstvo za regeneraciju i danas sam ga 240 km vozio na auto putu. Uglavnom izmedju 3 i 4000 obrtaja. Inace mi je potrosio malo vise od pola rezervoara :-(
Posle jedno 90 km kad sam parkirao auto je bio na 1000 obrtaja u P. Pustio sam ga jedno 15 minuta da radi, malo dodao gas i spala je kazaljka na 750 obrtaja.  Stajao sam jos par puta danas i svaki put je u P bio na 1000 obrtaja. Stvarno nisam imao vremena da cekam svali put.
Imam isti problem u zadnjih mesec dana sa identičnim simptomima. Motor (2.0 TDI CR) je počeo povremeno da u leru radi na nekih 950 obrtaja, a sad maltene čim krenem, nakon par minuta vožnje odmah je na 950 obrtaja.

Menjao sam senzor pritiska, postoji sansa da on nije dobro radio pa je zato DPF malo više prljav, mada najčudnije je da mi se nikad nije upalila lampica za DPF. Sad nakon vožnje takođe moram da sačekam nekih 10-tak minuta da prestanu ventilatori da rade i da se obrtaji spuste na 750.

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?