Autor Tema: Poseta: Škoda muzej i Škoda fabrika, Maj/2016. Slike, utisci, komentari.  (Pročitano 6483 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže aleksandarzlatic

Fantastično!!
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže 2 Busy

Svaka čast, momci! I za tekstove i za slike!

Tesla 6.1

Na mreži bugarin

prvo izvinjenje sto ste na moj album cekali duze vreme, ali zaista nisam stigao ranije da se posvetim ovome onako kako skoda muzej zasluzuje.

obzirom da smo vec izneli ono sto smo saznali o fabrici i fabrickom kompleksu, vreme je da se posvetimo malo i skoda muzeju.
sam muzej je do 1965-e godine bio proizvodna hala (sklapanje vozila), a od 1995-te pocinje svoj zivot kao muzej.
2005-e dozivljava re-otvaranje u cast stogodisnjice prvog skoda automobila Laurin & Klement Type A.

vec pri dolasku shvatili smo da ce nam biti uskraceno zadovoljstvo da vidimo SVE modele koje skoda muzej ima u svom bogatom fundusu ( oko 500 vozila svih vrsta). par minuta pre otvaranja muzeja, ova lepotica je izvezena iz zgrade i otisla u nepoznatom pravcu :(

a u pozadini mozete videti i trzni centar koji spominje kolega filip :)

skoda muzej osim stalne postavke (rotirajuca postavka vozila), organizuje i priredjuje i specijalizovane izlozbe, kako vezane sa automobilizam i sam brend SKODA, tako i ostale. pored prostora u kojem su izlozena vozila, muzej ima jos 5 sala u kojima se organizuju seminari, koncerti, izlozbe nevezane za skodu, i ostala desavanja.
stalna izlozba je podeljena na tri dela, ciji su nazivi: TRADICIJA, EVOLUCIJA i PRECIZNOST.
u sklopu muzeja postoji i kafe-restoran, moderan ali skromnog menija (kako po cenama tako i po ponudi)

u periodu nase posete, jedna od aktuelnih izlozbi bila je posvecena aerodinamici, a reprezentativna vozila odabrana za tu izlozbu bili su

prototip iz 1935-e nazvan Skoda 935

Skoda 130 RS A5

i Skoda Vision C

• Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži bugarin

ljubazna dama koja je bila nas vodic kroz fabricki krug i muzej upitala je da li zelimo da vidimo prostoriju u kojoj cuvaju samo prototipove. naravno da smo bili zainteresovani, i sledecih par slika i recenica opisace samo deo onoga sto se moze videti i doziveti u ovom delu muzeja.

iako neka vozila nisu jos restaurirana, neka jesu ali bi moglo bolje, postavka je vrlo interesantna.

pocev od Tudora, koji je naziv dobio po pretku koji je takodje imao dvoja vrata TWO DOOR - TUDOR. provlace se glasine da je VW zabranio Skodi razvoj kupe vozila i da zbog toga Tudor iz 2002-ge nije usao u redovnu proizodnju. ako malo bolje pogledamo, Skoda zaista u ponudi nema nijednog kupea ????????????????????????????????

poznato, ali u verziji sa 2/3 vrata

nekoliko prototipova sa "cudnom" pozicijom motora

Skoda 760

Skoda 720

Skoda MTX

Skoda 992 ili F3

Skoda 130 typ 739

Ferat koji me je poprilicno razocarao, jer je u dosta losem stanju

za ovu Skodu 973 dobili smo informaciju da je uprkos izuzetnim karakteristikama (amfibija, savladavanje nagiba od pitaj boga koliko stepeni, pouzdanost) proizvodnja prekinuta zbog okupacije CSSR od strane SSSR i varsavskog pakta. prica malo ne pije vodu, jer je ovaj model prestao da se proizvodi 1956-e a okupacija se desila celih 12 godina kasnije. ipak, moguce je da su neke snage u vlasti naklonjene SSSR-u zaista prekinule proizvodnju ovog terenskog vozila, kako bi se pomogla ruska autoindustrija. a i interesantnije zvuci ovako kako je nama prezentovano :)

Na mreži hakkler

Ova gore felicija u metalik narančastoj mi je vrh  :bravo:

Van mreže IGOR 955

Prelepo...svaka čast...vredelo je svaki dinar, odnosno EUR... :bravo:
  • Vozi: Škoda Oktavia A5 1.9 TDI 2004

Na mreži bugarin

Ova gore felicija u metalik narančastoj mi je vrh  :bravo:

ako mislimo na isti auto, onda mala ispravka: nije metalik narandzasta, vec metalik zlatna.
unikatan model napravljen za sajam u zenevi 1998-e, a pod nazivom "golden prague".
motor je 1.6mpi, boja metalik zlatna, u enterijeru dvobojna koza, instrument tabla oblozena kozom, cajgeri modifikovani i stavljeno plavo pozadinsko svetlo, zatamnjeni stopovi, farovi sa socivima, sedista sa dezenom "astronomskog sata" (jedan od simbola praga), specijalni dizajn felni.
naravno da nismo sve ovo videli i saznali u muzeju, jer je auto bio prilicno nedostupan, ali google je pojasnio neke stvari :)

ps: bice jos slika ostalih vozila, ne postizem :(

Na mreži hakkler

Hvala na objašnjenju..jedna slika unutrašnjosti zlatne fele..

Van mreže joleone

zlatna felicia je fantasticna i predivna  :bravo:
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

Na mreži superhik

Evo dodajem 200rs

Na mreži Karlheinz

Evo dodajem 200rs
Bio si tamo?
  • Vozi: Yeti

Van mreže fobia24

Idem na ovu turu sa drugarom sledeće nedelje i zanima me imaju li na prodaju modele malih škoda kao one u Ćirincu što su izložene?