Autor Tema: Zastita automobila od suncevog zracenja i toplote  (Pročitano 6256 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38

Odg: Zastita automobila od suncevog zracenja i toplote
« Odgovor #15 poslato: 29. Avg, 2016. 21:07 »
Jbg, ne znam da postoje različita stakla da biram. Ovo je išlo preko osiguranja, AČ je naručio staklo iz Češke.. Bilo mi je bitno samo da je oriđiđi.

Kakva je to UV šoferka? Ako je neki aftermarket, da ne žalim onda  :B=)

Promena plana, Jovanu su otkazali neki za sutra, tako da je Superbica prva na redu. Supruga naravno završava kombinaciju :P.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #16 poslato: 29. Avg, 2016. 21:59 »
Originalna UV soferka. Verovatno ulazi u sumu koju osiguranje isplacuje, samo zamolis u AC da ti poruce nju. Mada ni ja nisam 100% siguran da ona postoji kao opcija kod Skode.

Evo kako izgleda.

Tapatalk Post

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #17 poslato: 29. Avg, 2016. 22:32 »
Ja ne razumem izraz "UV šoferka"??

Svako stako štiti od UV zračenja!?
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #18 poslato: 29. Avg, 2016. 22:32 »
Nisam primetio da ima to u spisku dodatne opreme. Samo grejana šoferka ko voli...  wac1

Da li se tu dobija isti efekat kao sa ovom termo folijom što sutra lepim? Pitam kao laik...

Van mreže Filip

« Odgovor #19 poslato: 30. Avg, 2016. 01:28 »
i ja bih mogao da odem da je zalepim, ubi me sunce ovog leta kroz vetrobran :(

Sent from my HTC One_M8  

• Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Na mreži Markkoni

« Odgovor #20 poslato: 30. Avg, 2016. 06:42 »
Ja ne razumem izraz "UV šoferka"??

Svako stako štiti od UV zračenja!?
Narodski se zove UV soferka, inace je termoreflektujuca za razliku od obicne.

Tapatalk Post

Van mreže Tule

« Odgovor #21 poslato: 30. Avg, 2016. 21:43 »
Ja se jos od proslog leta lomim da stavim foliju na sva bocna stakla (i na zadnje naravno).
Pokolebao me ovaj novi zakon o tim zastitnim folijama, treba ti dozvola od fabrike, pa onda neki porez drzavi...tamo-vamo, izadje  duplo ili troduplo skuplje. Da li imate nekih informacija o tome?
Vidim da mnogi stavljaju zastitnu foliju ignorisuci ove izmene u zakonu po principu APP (ako prodje prodje :) ).
  • Vozi: Skoda Superb 2.5 V6 TDI 2003

Van mreže zare

« Odgovor #22 poslato: 30. Avg, 2016. 21:46 »
Bas tako. A dokle ce da prolazi to niko ne moze da ti kaze. Mozda potraje jos 5 godina a mozda za 15 dana pocnu da vracaju sa tehnickog.

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #23 poslato: 30. Avg, 2016. 21:59 »
Danas odrađen tehnički nakon što je nalepljena folija i na vetrobransko staklo.

U mojem omiljenom Tehničkom pregledu - ACS 45 u J.Gagarina su nas vratili, jer su ovlašćeni servis i pokriveni su kamerama - folije bez atesta = no no.

Bili su ljubazni da nas upute u drugi Tehnički pregled gde smo sve završili odmah bez problema, cena je 1.000din

Btw, ovi rešavaju i saobraćajnu dozvolu po principu hitnosti.... tu treba da se časti jedna crvena  ;).

Kome treba info, neka mi se javi.

Van mreže dzon

« Odgovor #24 poslato: 06. Feb, 2018. 13:32 »
Danas sam bio do glass service-a da zakažem menjanje šoferke, i rek'o ajde da ih pitam za tu neku UV zaštitu za staklo (folija sa 0% zatamnjenja ili šta već), cenim da je lakše nalepiti je pre nego što se staklo montira, pogledali su me kao da sam kriminalac...  :)

Kakva su iskustva ljudi koji su ovo radili, ko uopšte to hoće da se radi i, još bitnije, ima li kakvog efekta? Leti je baš neprijatno kad sunce prži po rukama, nalepio bih po prednjim staklima. (opet, kao što sam im i tamo objasnio tri puta, ne želim da zatamnjujem, samo da mi ne gore ruke svaki put kad vozim leti po suncu)
  • Vozi: Octavia mk1 1.9 TDI Elegance & Fabia mk1 1.2 HTP 12V

Van mreže nidza

« Odgovor #25 poslato: 06. Feb, 2018. 14:05 »
Ja ću da stavim pred vrućine najverovatnije, pa ako dotle možeš da sačekaš. Alibi mi je što je automobil već fabrički zatamnjen sa odgovarajućim oznakama na staklima, tako da očekujem da ću da se provučem na mufte jer ne zatamnjuje odokativno ništa. Ima nekih 10tak posto zatamnjenja, to je minus, ali eliminiše preko 40% toplotnog zračenja, što mislim da će biti popriličan dobitak.

Vizuelno zatamnjivanje ne bih nikad stavio, utiče na vid i meni, lično, smeta.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Maksimus

« Odgovor #26 poslato: 06. Feb, 2018. 14:57 »
Bukvalno imam identican plan kao Nidza,i moj auto ima fabricki tamna stakla (samim tim i one fabricke oznake za zatamnjenje) tako da racunam da niko ne bi nista proveravao.  Ja bih stavljao one termoreflektivne (neko ih zove nanokeramicke) i na to na sva stakla. One imaju malo drugaciji sjaj ali bih uzeo najsvetlije koje postoje,a filtriraju ogroman procenat IC i UV zraka(prijatniji boravak u kolima,hladniji enterijer leti,cuva plastike i kozu). Samo me interesuje koliko se vidi ona ivica,ipak je mali stepen zatamnjenja,ako je i to malo onda definitivno nabacujem.

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #27 poslato: 06. Feb, 2018. 19:10 »
Sticajem okolnosti saznao sam pre par dana da se uz ugradnju folija ubuduce lepe nalepnice ispod folije, sertifikovani ugradjivac nalepi folije i nalepnice, ams odradi "atest". I automatski svaki pandur kada te zaustavi  sa zatamnjenim staklima odmah moze da pogodi da li imas atest ili ne. Prednji prozor svakako moras da otvoris, videce ivicu folije, a pre toga i nalepnicu ili nedostatak nalepnice.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže dzon

« Odgovor #28 poslato: 06. Feb, 2018. 19:22 »
Znači baš su se nameračili da uzmu pare... Skupa onda to egzibicija za auto star 14 godina (da je atest upola jeftiniji pa i da razmislim), mislim da ću ipak staviti kremu za sunčanje u kasetu kad se približi leto  ;D
  • Vozi: Octavia mk1 1.9 TDI Elegance & Fabia mk1 1.2 HTP 12V

Van mreže Maksimus

« Odgovor #29 poslato: 06. Feb, 2018. 20:02 »
Znam za to,ali ja ga zamolim da ne lepi nalepnicu,a posto je folija bez zatamnjenja rekose mi da je taj prelaz na ivici jako,jako blag(a i vazi da ce on da vidi razliku dok se prozor spusta. Zadnja su fabricki tamna(imaju fabricku oznaku za tamno staklo).