Autor Tema: Kazna za parking  (Pročitano 2492 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži nelle

• Style
  • Ugled: 5
Odg: Kazna za parking
« Odgovor #15 poslato: 18. Jul, 2016. 00:46 »
Izvinjavam se što ne odreagovah ranije. Pošto mogu da pomognem.

Elem, ako je neko poslao opomenu nakon 5 god. (nije bitno da li poverilac - parking servis ili firma koja je otkupila dug) dodaj mu fotoaparat da se fotografiše - slika s tom opomenom. Prekid zastare počinje sudskim postupkom! Znači, okasnili su. Ne trebaju im ni slike. :)

Mani se ćorava posla - priča sa nekim ko NJih zastupa, pa taj radi svoj posao (naplaćuje njima novce).

Kolega Petar je ubo u centar. Posle godinu dana/3 god. za vlasnike pravna lica/ nema ništa od toga. To znači i ako ti je auto registrovan na firmu, jel...

U svakom slučaju, oni ako pokrenu prinudnu naplatu, ti moraš dobiti REŠENJE O IZVRŠENJU. Na njega ulažeš prigovor i ideš u parnicu. Tu se dokazuje da li je zastarelo potraživanje ili ne.

Svakako, nemoj sam. Ako ti stigne rešenje o izvršenju obrati se advokatu. On će troškove naplaatiti od njih kad izgube. (ako se tako dogovoriš s advokatom, naravno) To je laki keš. Ovo što je kolega Zarko platio su dopisi i opomene. Suda nije ni bilo. Pa to dopisivanje i nije bilo neophnodno. Da je neophodno, mogao bi da tuži tog sa kim se dopisivao i da naplati te troškove. Ovako badava...

U suštini, možeš i sad kod advokata po savet. Nije mnogo novaca 1.500,00. Ali mislim da imaš odgovor...

@Kolega Zlatić, opšti rok zastarelosti je 10 godina, a u  zavisnosti šta je u pitanju, može biti kraći (češće) ili duži.

Nadam se da je pomoglo... Pozz!

I da se ne zaleti masa s parkingom: čujem da su sad ta potraživanja preneta na gradski prihod u obliku POREZA! On zastareva za 10 god. s toga nema zeza!!! Kucaj maso poruke...
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi

Van mreže Viiper

• Ambition
  • Ugled: 3
« Odgovor #16 poslato: 18. Jul, 2016. 16:41 »
Ja platio kazne 70.000din, od 2011 do kraja 2015. Izvrsitelj mi je za kazne od 13.000 din iz 2011te skinuo sa racuna oko 25.000din. Za ostalo sam se dogovorio  na 6 mesecnih rata :D

Na mreži nelle

• Style
  • Ugled: 5
« Odgovor #17 poslato: 18. Jul, 2016. 17:09 »
Kolega Viiper, naravno. Ako je podnet predlog za izvršenje i ne prigovoriš, blokira ti izvršitelj račun. A izvršitelji su spremni na dogovor za rate, ali ide kamata.

Kod takvih slučajeva,  odmah na konsultacije. Ili 70.000,00 iz džepa ako se ne odreaguje blagovremeno.

Da ne izostavim: koliko sam razumeo, time si izmirio zastareo dug -  od pre +/- 5 god.
  • Vozi: O3 fl 1.2 tsi