Autor Tema: Problem sa desnim elektromotorom podizača stakla  (Pročitano 3032 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vule035Započeo temu

Problem sa desnim elektromotorom podizača stakla
« poslato: 24. Jul, 2016. 16:28 »
Problem je taj da elektromotor stalno ima struju, tj. čak i kad izvadim ključ iz brave prekidač na suvozačevim vratima može da podiže i spušta staklo prozora. Znači non-stop iako nakon desetak minuta elektromotor treba da prestane da radi sve dok se opet ne da kontakt. Takođe prekidač na vratima vozača uopšte neće da radi za suvozačev prozor dok za vozačev prozor radi normalno. Menjao sam prekidač na vozačevim vratima ali i dalje ne radi komanda za suvozačev prozor. Možda neko ima iskustva sa ovakvim problemom pa mi treba savet da li je problem u elektromotoru ili je nešto drugo moguće? Ovako već vozim godinama ali sam rešio i ovaj problem da rešim pošto kad dođu zimski dani moram da vadim osigurač za desni podizač ako neću da mi izvuče akumulator za svega 2 dana.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.4 MPI 50kW 2002. god.

Na mreži krcaerdoglija

Odg: Problem sa desnim elektromotorom podizača stakla
« Odgovor #1 poslato: 24. Jul, 2016. 16:33 »
Da li si probao da resetujes prozore na kljuc?
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

« Odgovor #2 poslato: 24. Jul, 2016. 17:26 »
Ako misliš na ono kad zaključaš vrata, zatim držiš ključ još u poziciji dok krene da spušta i podiže stakla, to sam radio. Ali tada samo podiže i spusti levi prozor. Ma ja sam uveren da je 99% problem u motoru čim stalno vuče struju pa zato planiram da nađem deo u oglasima. Opet taj 1% mi ne da mira  :B=) Sad ako ima neki autoelektričar na forumu interesuje me da li onaj džek što se ubode u elektromotor, da li u njemu treba da ima stalno struja ili ne nakon izvlačenja ključa iz brave? Možda je glupo pitanje nego mi čisto interesuje. Da bar imam blizu nekoga da poznajem sa Fabijom mk1 pa da zamolim čoveka da mi pozajmi deo na pola minuta samo da probam. Ne mogu da spopadnem neznance po gradu  :B=)

Van mreže ugi85

« Odgovor #3 poslato: 24. Jul, 2016. 18:12 »
Nisam autoelektricar ali mozda mogu da pomognem. Problem nije u elektromotoru vec najverovatnije u upravljackom modulu suvozacevih vrata. Da elektromotor konstantno dobija struju cuo bi ga kako bruji i brzo bi se pregrejao pa bi osigurac pregoreo. Medjutim, podizac ne bi trebalo da radi ukoliko kljuc nije u kontakt polozaju. Nazalost, ukoliko se ne varam upravljacki modul je ugradjen u kuciste elektromotora i menjaju se kao celina. Zamena vozacevog i suvozacevog prekidaca bi bila samo bacanje novca.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži hakkler

« Odgovor #4 poslato: 24. Jul, 2016. 20:28 »
Ili je modul ili je brava na vratima tj. mikroprekidač u njoj.
Jel ti pali kupe svjetlo na desnim vratima?
Nije mi fabijana doma sada..da probam. Ugl. O1 kad izvadis kljuc mozes jos cca 2 minute dizat i spustat..al čim otvoris vrata..gotovo.
Prozori se restiraju da dok auto radi ili imas kontakt spustih i dole i onda zadrzis prema gore dok ih skroz ne zatvori i drziš prekidace jos uvijek 3-5 sek.
To je za komfort modul tj spustanje i dizanje 1 klikom.
Ajd ti na dijagnostiku..vise cemo znat.

« Odgovor #5 poslato: 24. Jul, 2016. 21:36 »
Brava je ispravna, pali svetlo i otključava gepek. Najbolja varijanta mi je da nađem neki auto otpad pa da odmah probam deo. Pre mesec dana sam video oglas neke havarisane Fabije u Kragujevcu i sad mi krivo što nisam tad kontaktirao čoveka pošto mesečno bar jednom idem do KG. Za sad je modul glavni osumnjičen  ;)

Van mreže markoo

« Odgovor #6 poslato: 07. Mar, 2017. 18:59 »
Da li moze da pase neki motoric za podizac od nekog VW tipa? posto mi je crkao na levim vratima.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4mpi 2000