0 članova i 17 gostiju pregledaju ovu temu.
Tako da mi ni na kraj pameti nije da se žalim ili nešto pitam administraciju,
"kao što sam napisao u prethodnom postu".
Мораћу ово да провјерим, јер ми није јасно одакле исти ниво Г12, а кажу да нису ништа досипали, већ само клијештима стисли цријево и пресјекли. Како год да радили, редуктор и цријева треба да смање ниво у посуди. Већ пар дана покушавам озрачити систем, све ради, гријање ради, цријево од малог хладњака је врело када пребацим на гријање, али ми није јасно како не фали течности?
E super, jer ako nije, u roku od 20.000 km opet ćeš imati spaljen motor jer vodeni čep u potpunosti blokira hlađenje usisne grane i "zadnje" strane bloka još ako mu grijanje priključe na radijator kabine eto ti havarije a kazaljka zakucana na sredinu jer su i hladnjak i posuda i termodavač pod vodom a ovamo dalje sahara.
Filo, termostat je u kućištu pa onda to može da buni , treba nam fotka na motor odozgo i sa strane da se vidi i posuda i kako su vezali isparivač, on istina treba biti vreo i to sada na prvu i nije problem ali trebaju nam slike.pozz
Е сад си ме мало забринуо, јер не знам на који други начин озрачити систем, осим на горње цријево које од хладњака иде у кабину (нисам још покушао, само сам отварао чеп посуде у одређеним тренуцима, јер и тако може, само треба пар дана за ово).Код мене је ниво Г12 на максимуму када ауто преноћи и све се охлади (ауто је на равној површини-није нагето) и нема притиска у боци када преноћи. Иначе, када одврнем чеп на посуди (мотор загријан) често нема никаквог притиска, само понекад мањи "вуш" (не увијек) и то је то. Ниво је преко максимума на загријаном мотору (то би требало бити ок).Код мене је редуктор сакривен иза мотора и накосо стоји у односу на правац кретања. Имам два електро-вентила, један на боци, други на редуктору и чини ми се да је, скоро па сав, потопљен испод боце (можда му само мало фали).Воду су узели са хладњака (горње цријево-изнад термостата) и одвели преко рачве на редуктор и у кабину (ово за рачву морам још једном да провјерим). Пратио сам температуре преко VCDS, све је као и када је било на бензину. Такође сам пратио и температуре катализатора под разним оптерећењима - нема прегријавања ни на издуву, и то је као и прије.
I edno pitanje. Ako isparivac je iznad max nivo posudu, kako ondak se nestvara vazdusni dzep u radijator za parno ? I taj radijator je iznad max nivo posudu kod mene.EDIT> Sada vidim koju glupost sam tresnuo u prosli post.Antifriz do isparivac dolazi preko kukiste automatski sauh, a ne preko kukiste termostata, moja greska.