0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Sistem je opremljen ograničivačem snage (strana 46). Ako postojiprepreka postupak zatvaranja se zaustavlja i prozor se otvara za nekolikocentimetara. Zatim pažljivo zatvorite prozor! U suprotnom možete izazvatiznačajne povrede usled nagnječenja!
Električni podizači prozora opremljeni su ograničivačem snage. On smanjuje opasnostod povreda usled nagnječenja prilikom zatvaranja prozora.Ako postoji prepreka postupak zatvaranja se zaustavlja i prozor se otvara za nekolikocentimetara.Ako prepreka sprečava zatvaranje u narednih 10 sekundi, postupak zatvaranja seponovo prekida i prozor se spušta za nekoliko centimetara.Ako pokušate da prozor ponovo zatvorite u roku od 10 sekundi nakon drugogspuštanja prozora, iako prepreka nije uklonjena postupak zatvaranja je zaustavljen. Zato vreme nije moguće automatski zatvoriti prozor. Ograničavač snage je i daljeuključen.Ograničavač snage se isključuje samo ako ponovo pokušate da zatvorite prozor unarednih 10 sekundi - prozor se sada zatvara punom snagom!Ako čekate duže od 10 sekundi ograničavač snage se ponovo uključuje.
Ja imam taj problem otkad sam kupio auto, a rešavam ga tako što klikam prekidač više puta i pomeram prozor po malo, ne podižem ga odjednom. Jedino na ovaj način ne vraća dole.