Autor Tema: Problem na suvozacevom prozoru sa podizacem  (Pročitano 8647 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži AcoSkZapočeo temu

Problem na suvozacevom prozoru sa podizacem
« poslato: 27. Maj, 2014. 14:59 »
Imam slican problem na suvozacevom prozoru:
Kada pokusam da zatvorim, da li prvim polozajem dugmica ili drugim, svejedno, 10cm pre nego sto se zatvori krene da se otvara i spusti se maltene do kraja  :(

Probao sam drzanjem 10ak sek u zatvorenom polozaju, isto tako u otvorenom i nece, opet isto se desava...

Da napomenem da nije niko skidao prozor i bilo sta cackao. . .
« Poslednja izmena: 02. Avg, 2016. 20:37 Karlheinz »

Van mreže klisko

Odg: Problem na suvozacevom prozoru sa podizacem
« Odgovor #1 poslato: 07. Maj, 2015. 23:03 »
Kod mene se nešto slično desilo par puta. Kako / da li si rešio problem? Hvala.

Ne zamerite zbog grešaka, ovo je sa telefona

• Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

« Odgovor #2 poslato: 08. Maj, 2015. 15:42 »
Ja nisam resio.. Ne desava mi se to stalno, po nekad samo..
Samo sam primetio, kada je auto u pokretu (recimo preko 20-30km/h), nikada, ali nikada ne vraca, zatvori lepo uvek..

Van mreže klisko

« Odgovor #3 poslato: 26. Jul, 2015. 11:34 »
Nakon čitanja uputstva neke stvari su jasnije. Evo citata:

Citat
Sistem je opremljen ograničivačem snage (strana 46). Ako postoji
prepreka postupak zatvaranja se zaustavlja i prozor se otvara za nekoliko
centimetara. Zatim pažljivo zatvorite prozor! U suprotnom možete izazvati
značajne povrede usled nagnječenja!

Na strani 46:
Citat
Električni podizači prozora opremljeni su ograničivačem snage. On smanjuje opasnost
od povreda usled nagnječenja prilikom zatvaranja prozora.
Ako postoji prepreka postupak zatvaranja se zaustavlja i prozor se otvara za nekoliko
centimetara.
Ako prepreka sprečava zatvaranje u narednih 10 sekundi, postupak zatvaranja se
ponovo prekida i prozor se spušta za nekoliko centimetara.
Ako pokušate da prozor ponovo zatvorite u roku od 10 sekundi nakon drugog
spuštanja prozora, iako prepreka nije uklonjena postupak zatvaranja je zaustavljen. Za
to vreme nije moguće automatski zatvoriti prozor. Ograničavač snage je i dalje
uključen.
Ograničavač snage se isključuje samo ako ponovo pokušate da zatvorite prozor u
narednih 10 sekundi - prozor se sada zatvara punom snagom!
Ako čekate duže od 10 sekundi ograničavač snage se ponovo uključuje.

Dakle, prozor pri zatvaranju naiđe na otpor (verovatno je podizač u problemu) i dva puta dolazi do vraćanja ali treći puta se ne vraća, samo stane. Tada ponovnim povlačenjem prekidača nastavlja zatvaranje, samo što je potrebno držati prekidač u gornjem (automatskom) položaju da bi se prozor zatvorio.

Iako nisam video u uputstvu, izgleda da se taj ograničavač snage isključuje pri vožnji - kao što Aco kaže, u vožnji uvek zatvara.

dodatno: meni češće pravi problem kada su vrućine.

« Odgovor #4 poslato: 27. Jul, 2015. 14:10 »
+1 Sve je tacno sto pise

Van mreže klisko

« Odgovor #5 poslato: 17. Avg, 2015. 23:09 »
Samo još da dodam, ako je motor automobila ugašen, prozor se spušta svaki put, tada ne važi ovo da iz trećeg samo stane. Dakle, ko ima ovaj problem neka zatvara prozore pre nego ugasi kola.

Van mreže ivan4994

« Odgovor #6 poslato: 18. Avg, 2015. 10:54 »
mozda idem malo u off, ali posto sam pre par nedelja popravljao podizac, serviser mi je striktno napomenuo da nikako ne zatvaram vrata(narocito jace) kada je prozor otvoren, jer tad najcesce pucaju nosaci...
  • Vozi: fabia mk1 sedan 1.4 16v 74kw

Van mreže srda1989

« Odgovor #7 poslato: 17. Avg, 2016. 16:10 »
+1, isto sam primetio da se to češće dešava kada su vrućine. Bukvalno identični simptomi

Sent from my MX5  

• Vozi: Škoda Kodiaq 2.0TDI L&K

Van mreže Boki

« Odgovor #8 poslato: 29. Avg, 2016. 13:56 »
Imam isti problem sa suvozačevim prozorom na O2 2011., a drug takođe i na O3 2013.
On je išao u ovlašćeni servis i rekli su mu da je 99% crkao procesor u suvozačevim vratima i da treba da se zamjeni-oni će mu to uraditi jer mu je auto još u garanciji. Pošto on nije pitao za cijenu imate li predstavu koliko to košta ?
I ako je neko na neki drugačiji, lakši i možda jeftiniji način uspio da rješi problem još bolje...
  • Vozi: Škoda Octavia 2,0TDI (CR) 103kW

Van mreže jaskoas

« Odgovor #9 poslato: 29. Avg, 2016. 16:07 »
Kod mene Fabia 2000 godiste stradale plasticne zabice od zatvaranja vrata dok je prozor spusten,jedna pukla i pomotala sajle za podizace.Reparacija 25 eura ali da ja skinem tapacirung i da ja ponovo namontiram a da to servis radi 40 eura tako da sam isao na prvu varijantu da ja sam odradim najgori dio posla :)podmazao sajle i zabice i nosace po kojima klize podizaci i sve radi odlicno .Sad uvijek zatvaram vrata sa podignutim staklom :D ,kako kazu "Ko se opeče mlijekom i u jogurt puše" :D
Ako se desava da prozor nece da se zatvori do kraja ili nekad hoce ili se sam vrati , problem je da sajle se rascvjetaju ili pohrđaju u bužiru i javlja se otpor ili da sajle ne klize fino po koluticu koji se nalazi direktno na motoricu za podizanje.

Van mreže strahinja

« Odgovor #10 poslato: 29. Jun, 2017. 01:26 »
Malo je starija tema, ali da podelim moje iskustvo...
Skoda octavia 1.9, 2010, karavan, elegance
Kada podignem suvozacevo staklo, normalno ide do pola ali se zatim spusti skoro do kraja. Problem i nije neki problem ali pre neki dan sam zbog toga pokisao kao miš, pa sam resio da ga resim!
Porucen je drugi podizac, ali pri demontazi, uvideo je majstor da je moj skroz ispravan, sledeci je bio na redu motor. Sa njim smo se vise igrali, uglavnom, zamenjen je prvo sa jednim sa golfa 5, zatim i sa oktavije ali 2013 i jedne 2010. Svaki je po nesto radio od ovih motora, ali nijedan nije uspeo da spoji podizanje i spustanje i kontrolu retrovizora. Majstor iz AutoCacka je na kraju uzeo taj od oktavije 2013 i prekodirao ga, ali ni to nije uspelo. Sve u svemu, fino vreme smo proveli popravljajuci ali nista nije postignuto.
Svaka sugestija je dobrodosla

Sent from my SM-N910C  

• Vozi: Škoda Kodiaq 2.0 tdi 190 4x4

Van mreže Nightsaber

« Odgovor #11 poslato: 29. Jun, 2017. 02:39 »
Ja imam taj problem otkad sam kupio auto, a rešavam ga tako što klikam prekidač više puta i pomeram prozor po malo, ne podižem ga odjednom. Jedino na ovaj način ne vraća dole.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 1.6 TDI 2011 4x4 & Mercedes Vito 109 CDI 2009

Van mreže Hidroponika

« Odgovor #12 poslato: 29. Jun, 2017. 07:52 »
Najverovatnije vam staklo ne ide pravolinijski nego se u nekom trenu ukosi i auto to registruje kao prepreku. Kad ga zatvaras mm po mm prozor se ne iskosi i zato se zatvori. Problemje u onim nosacima na kojima je staklo naslonjeno. Promeni njih i problem ce nestati.... ovo ti pricam iz iskustva, imao sam taj problem.

Sent from my iPhone  

Van mreže stg44

« Odgovor #13 poslato: 29. Jun, 2017. 09:13 »
Ja imam taj problem otkad sam kupio auto, a rešavam ga tako što klikam prekidač više puta i pomeram prozor po malo, ne podižem ga odjednom. Jedino na ovaj način ne vraća dole.

Kod mene je prethodni vlasnik isao u servis, skidali sve, pravili kao, i ništa nisu riješili. I dalje moram ovaj sistem "mic po mic" dakle 5-6 puta po nekih 10tak cm da se podigne. Razlog je sigurno ovaj gore navedeni, da negdje osjeti otpor, ali mi se ne vozi da ponovo skidam jer kakvi su stručnjaci mogu samo još nešto pokvariti .
  • Vozi: Octavia IV, 1.5TSI, 85Kw, MAN6

Van mreže Joca TDI

« Odgovor #14 poslato: 29. Jun, 2017. 10:45 »
To je normalno na Octy... ne zamarajte se s' time