0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Da li ti trosi ulje. Kada odu karike 1.3 pocne opasno da trosi ulje. Meni je umeo da popije litar na 1000km. Drugo da li imas tecnosti u rashladnom sistemu, kada ode dihtung pocne tecnost da sagoreva i creva postanu tvrda kao kamen zbog pritiska koji nabija iz cilindara.
Provaj ovako, provozaj auto da se zagreje na radnu temperaturu. Pusti ga da radi na ler 5 minuta, kad prodju 5 minuta gas do poda naglo, ukoliko izbaci plav dim, gumice su definitivnoSent from my A40C
Zamenio gumice i opet isto....
A sta to konkretno znaci?... Mnogi forumasi, na raznim auto forumima, izrazavaju se na slican nacin...u prvom licu...uradio sam, popravio sam, zamenio sam...Pa onda opet isti prblem. Da li to znaci, da si ti sam zamenio gumice, ili je to ipak uradio majstor...Ako si to sam radio, onda mnoge stvari nisi uradio kako treba, jer moguce je i da nije bilo do njih...Ali, ja ipak verujem da je to radio neki majstor, pa je zbog toga najbolje da kod njega reklamiras "posao", jer on nesto nije uradio kako treba...Taj motor je zahtevao kompletnu analizu, a mozda i celu generalku...stanje kompresije, (provera klipova, karika, radilice), sredljivanje ventila, provera sistema za ubrizgavanje i paljenje...Ovako, pausalno, jos aku su gumice zamenjene bez skidanja glave i obrade sedista ventila, vodjica..provere ventila...vrlo traljav posao...
Gumice koje su skinute bile kamenosane i od njih 8, 3 su bile elipsaste.
Mene brine ovaj podatak...elipsaste gumice...Ako su gumice takve, kakve li su vodjice tih ventila...Ako su i vodjice elipsaste, onda postoji velika opasnost od podglavljivanja stuba ventila i bice belaja...Zato je morala da se skida glava i da se sve dobro prekontrolise...Mada, dobro sad, ajd`,... mozda je majstor dok je radio, malo prodrmao stabla ventila da proveri luft...mozda ga i nema, ali...uvek postoji neko ali...