Autor Tema: Puši na auspuhu.  (Pročitano 9578 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže KrckoZapočeo temu

• Active
  • **
  • Ugled: 0
Puši na auspuhu.
« poslato: 12. Avg, 2016. 20:26 »
 wac1 Bice malo duzi text da ne bi seckao jer mi znači još uvek sam na odmoru u CG.Kad sam isao na more primetio sam na Zlatiboru kad sam se spustao i kočio motorom,cim sam posle toga dao gas iz auspuha je izasao oblak dima.Posle spustanja niz Moraču.Jos veći oblak.Stao otvorio haubu i vidim da dimi i na izduvnoj grani.Skinuo onaj pleh i vidim pukla izduvna grana.Da ne duzim dalje slep sluzba me odrala i popravka (zavarili mi granu).Kad sam ga upalio na sve strane dim.Iz motora ok sagoreva ulje sto su izmazali kad su popravili a iz auspuha non stop.Radio na leru dao mu gas izlazi gusti dim.Majstor kaze puko neki klip.Malo je falilo da se vratim za KG.Deca se poplasila i posle krace voznje prestalo iz auspuha da dimi i ja okrenem nazad na more.Dalje mi se desavalo isto.Kad je nizbrdo i kocim motorom cim mu dam gas posle toga on zadimi na auspuhu ali sam primetio manje nego pre.Jos sam na odmoru ima li ko kakvu ideju sta ovo moze da bude.Izvinite jos jednom zbog ovolikog posta.
  • Vozi: Felicia 1.6 mpi lx 2001god

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 101
Odg: Puši na auspuhu.
« Odgovor #1 poslato: 17. Avg, 2016. 20:03 »
Da li si i ranije uvek u vožnji redovno kočio motorom?
Jesu li to oni dobro zavarili?
  • Vozi: Yeti

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #2 poslato: 17. Avg, 2016. 20:25 »
Da li ti trosi ulje. Kada odu karike 1.3 pocne opasno da trosi ulje. Meni je umeo da popije litar na 1000km. Drugo da li imas tecnosti u rashladnom sistemu, kada ode dihtung pocne tecnost da sagoreva i creva postanu tvrda kao kamen zbog pritiska koji nabija iz cilindara.

• Active
  • **
« Odgovor #3 poslato: 18. Avg, 2016. 00:06 »
Zaboravio da kazem.Felicija 1,6 mpi sekvent.Ima vode ne trosi je.Ulje je potrosila malo,purnjala je na sve strane posle varenja grane.Kome god kazem on mi odgovara gumice na ventilima ali me cudi uzbrdo kad izvlaci nema ni da pirne dim.
Da li ti trosi ulje. Kada odu karike 1.3 pocne opasno da trosi ulje. Meni je umeo da popije litar na 1000km. Drugo da li imas tecnosti u rashladnom sistemu, kada ode dihtung pocne tecnost da sagoreva i creva postanu tvrda kao kamen zbog pritiska koji nabija iz cilindara.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #4 poslato: 18. Avg, 2016. 21:26 »
Svaka ti cast, kad si se usudio da nastavis put...Ja cim posumljam na neku sitnicu ne krecem ni po Beogradu, a kamoli na tako nesto...Mislim da to "purnjanje" nema veze sa varenjem i pregorevanjem grane, vec da je pregorevanje grane i purnjanje posledica nekog mnogo veceg problema...Tu nesto nije u redu sa klipovima i ventilima...Znaci, dolazi do mnogo veceg pregrevanja grane, nego sto je normalno...Sigurno je doslo i do pregorevanja izduvnih ventila...Tu je sad osnovno da se premeri kompresija...Ajd` sad, pa sretno ti bilo u povratku...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #5 poslato: 23. Avg, 2016. 09:32 »
Vidi da li ti trosi rashladnu tecnost. Iza motora ima plasticna cevka koja spaja vodenu pumpu sa kucistem termostata, da nije pukla pa da ti sipa vodu na izduvnu granu, ili se sjebao separator uljnih para koji se takodje nalazi pozadi pa zato purnja, ali ne verujem da je ista od toga problem vec da je sam problem unutar motora.

• Active
  • **
« Odgovor #6 poslato: 23. Avg, 2016. 09:40 »
Stigao ja kuci.Hvala na odgovorima.Gledao sve ovo sto ste rekli i ipak su gumice.Sad cu  to ovih dana da sredim pa cemo da vidimo.Hvala jos jednom.

Na mreži mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • Ugled: 72
  • AS Petrović
« Odgovor #7 poslato: 23. Avg, 2016. 10:15 »
Provaj ovako, provozaj auto da se zagreje na radnu temperaturu. Pusti ga da radi na ler 5 minuta, kad prodju 5 minuta gas do poda naglo, ukoliko izbaci plav dim, gumice su definitivno

Sent from my A40C  

• Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

• Active
  • **
« Odgovor #8 poslato: 01. Sep, 2016. 19:09 »
Provaj ovako, provozaj auto da se zagreje na radnu temperaturu. Pusti ga da radi na ler 5 minuta, kad prodju 5 minuta gas do poda naglo, ukoliko izbaci plav dim, gumice su definitivno

Sent from my A40C  

Zamenio gumice i opet isto.Nizbrdo kocim motorom i kad mu dam gas opet oblak dima na auspuhu.

Van mreže Bobi

• Laurin&Klement
  • Ugled: 28
  • Moj Skoda Club Aleksinac...
« Odgovor #9 poslato: 01. Sep, 2016. 21:12 »
kakva je kompresija na cilindrima?
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #10 poslato: 01. Sep, 2016. 22:03 »
Zamenio gumice i opet isto....
A sta to konkretno znaci?... Mnogi forumasi, na raznim auto forumima, izrazavaju se na slican nacin...u prvom licu...uradio sam, popravio sam, zamenio sam...Pa onda opet isti prblem. Da li to znaci, da si ti sam zamenio gumice, ili je to ipak uradio majstor...Ako si to sam radio, onda mnoge stvari nisi uradio kako treba, jer moguce je i da nije bilo do njih...Ali, ja ipak verujem da je to radio neki majstor, pa je zbog toga najbolje da kod njega reklamiras "posao", jer on nesto nije uradio kako treba...Taj motor je zahtevao kompletnu analizu, a mozda i celu generalku...stanje kompresije, (provera klipova, karika, radilice), sredljivanje ventila, provera sistema za ubrizgavanje i paljenje...Ovako, pausalno, jos aku su gumice zamenjene bez skidanja glave i obrade sedista ventila, vodjica..provere ventila...vrlo traljav posao...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #11 poslato: 02. Sep, 2016. 08:59 »
A sta to konkretno znaci?... Mnogi forumasi, na raznim auto forumima, izrazavaju se na slican nacin...u prvom licu...uradio sam, popravio sam, zamenio sam...Pa onda opet isti prblem. Da li to znaci, da si ti sam zamenio gumice, ili je to ipak uradio majstor...Ako si to sam radio, onda mnoge stvari nisi uradio kako treba, jer moguce je i da nije bilo do njih...Ali, ja ipak verujem da je to radio neki majstor, pa je zbog toga najbolje da kod njega reklamiras "posao", jer on nesto nije uradio kako treba...Taj motor je zahtevao kompletnu analizu, a mozda i celu generalku...stanje kompresije, (provera klipova, karika, radilice), sredljivanje ventila, provera sistema za ubrizgavanje i paljenje...Ovako, pausalno, jos aku su gumice zamenjene bez skidanja glave i obrade sedista ventila, vodjica..provere ventila...vrlo traljav posao...
Ovo je tacno sto je pajapop napisao. Da si nosio da ti srede glavu sve bi to bilo ispitano, ovako je znak pitanja sta ti se tu desava.

• Active
  • **
« Odgovor #12 poslato: 02. Sep, 2016. 17:59 »
Kod majstora sam menjao gumice.Nisam bio prisutan kad je radio.Kompresija je dobra tako bar on kaze poznajem ga dugo mislim da me ne bi slagao.Rekao sam mu da se to opet desava a on mi rekao da je to ulje koje je zbog uzasnih gumica dospelo u stubline,i dok ne sagori dimiće.Gumice koje su skinute bile kamenosane i od njih 8, 3 su bile elipsaste.Tu je valjda mnogo ulja i prolazilo.Rece "prži ga malo dva tri dana dok ne izbaci to ulje".Danas sam ga "przio" i samo je u jednom trenutku izgubio snagu,slabo primao gas dok nije probio nesto a sta ne znam.Od tad vise nije dimio.Da li je to to videcu.Hvala vam na utrosenom vremenu i odgovorima mozda sam bio malo dosadan  :-\.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #13 poslato: 02. Sep, 2016. 20:17 »
Gumice koje su skinute bile kamenosane i od njih 8, 3 su bile elipsaste.
Mene brine ovaj podatak...elipsaste gumice...Ako su gumice takve, kakve li su vodjice tih ventila...Ako su i vodjice elipsaste, onda postoji velika opasnost od podglavljivanja stuba ventila i bice belaja...Zato je morala da se skida glava i da se sve dobro prekontrolise...Mada, dobro sad, ajd`,... mozda je majstor dok je radio, malo prodrmao stabla ventila da proveri luft...mozda ga i nema, ali...uvek postoji neko ali...

• Active
  • **
« Odgovor #14 poslato: 06. Sep, 2016. 12:41 »
Mene brine ovaj podatak...elipsaste gumice...Ako su gumice takve, kakve li su vodjice tih ventila...Ako su i vodjice elipsaste, onda postoji velika opasnost od podglavljivanja stuba ventila i bice belaja...Zato je morala da se skida glava i da se sve dobro prekontrolise...Mada, dobro sad, ajd`,... mozda je majstor dok je radio, malo prodrmao stabla ventila da proveri luft...mozda ga i nema, ali...uvek postoji neko ali...

A kako se auto ponasa kad sa usisne grane (plasticne) spadne crevo za vakum.Posto sam video da je jedno crevo ispalo sa usisne grane i tako je vec dugo pošto sam to video tek juče.Da li to ima neke veze sa uljem.Pre skode sam vozio stojadina i imao je jedno crevo za vakum od serva za kočnice a ovde na skodi svako drugo crevo neki vakum. :-\.Pajo ne znam sad da li su gumice elipsaste od toga sto ih je majstor prilikom skidanja malo vise stegao ili su takve skinute.A za to "ali" si potpuno u pravu.Zato ja volim da budem prisutan kad mi se nesto radi oko kola mada to mnogi majstori ne vole.
« Poslednja izmena: 06. Sep, 2016. 12:45 Krcko »