Autor Tema: Puši na auspuhu.  (Pročitano 9579 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Odg: Puši na auspuhu.
« Odgovor #15 poslato: 06. Sep, 2016. 20:21 »
Da ti to nije vakum crevo od vakumskog regulatora na razvodniku paljenja? Ako je to crevo spalo, ima ce se nestabilan rad motora na leru i gubitak snage pri opterecenjima i obrzanjima jer ne radi vakumski regulator paljenja, koji je u "sadejstvu" sa centrifugalnim regulatorom i medjuseobno se dopunjuju... wac1
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže crki

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #16 poslato: 06. Sep, 2016. 22:15 »
Da ti to nije vakum crevo od vakumskog regulatora na razvodniku paljenja? Ako je to crevo spalo, ima ce se nestabilan rad motora na leru i gubitak snage pri opterecenjima i obrzanjima jer ne radi vakumski regulator paljenja, koji je u "sadejstvu" sa centrifugalnim regulatorom i medjuseobno se dopunjuju... wac1
Može li da se dogodi da je ler gas normalan-ne varira,ali da se ,,guši" gubi snagu pri opterećenju?
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi

Van mreže KrckoZapočeo temu

• Active
  • **
  • Ugled: 0
« Odgovor #17 poslato: 06. Sep, 2016. 22:36 »
Ma ne kakvi ide kao "mećava".To me cudi a i malo trosi.10 na sto po gradu a na otvorenom 7 plina.Mislim da nije to crevo sa razvodnika.Slikacu sutra pa saljem slike.
  • Vozi: Felicia 1.6 mpi lx 2001god

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
« Odgovor #18 poslato: 08. Sep, 2016. 12:50 »
1.6 nema crevo na razvodniku, barem koliko se secam na Oktavijinom motoru.

• Active
  • **
« Odgovor #19 poslato: 09. Sep, 2016. 11:45 »
Nema vakum crevo na razvodniku. ovo ide iz necega (ne znam cega) u usisnu granu.Obelezio sam belim strelicama koje crevo.Bilo je izvadjeno iz usisa istavljeno na ovo malo crno obelezeno crvenom strelicom na drugoj slici.Ne znam to malo za sta sluzi ali ima neke veze s vodom...mislim.

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #20 poslato: 09. Sep, 2016. 15:18 »
Jel ti pravi problem da teze pali posle duzeg stajanja? Moguce da je vakum nepovratnog ventila za gorivo. (verovatno gresim, ne secam se vise, davno sam ga sastavljao)

• Active
  • **
« Odgovor #21 poslato: 11. Sep, 2016. 10:23 »
Jel ti pravi problem da teze pali posle duzeg stajanja? Moguce da je vakum nepovratnog ventila za gorivo. (verovatno gresim, ne secam se vise, davno sam ga sastavljao)
Ma ne isto pali i kad je bilo skinuto i sad.Ne znam vise sta se desava sa ovim autom.Ne zelim da ga prodam jer mi je stvarno ok a nervira me sto dimi.Da li je glava da li je donji deo motora jedan majstor kaze jedno,druggi kaze drugo.Znam da je najbolje da se otvori.Da se skine glava pa da se vidi sta je ali će to da me kosta kao jedan jugić ili stojadin 😊😊😊.A pri nekim parama nisam bas.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #22 poslato: 11. Sep, 2016. 15:05 »
Stalno govoris o dimu iz auspuha, a u stvari ni jednom nisi napisao o kakvom se dimu radi...Dim moze biti plavi, sivi, beo ili crni...Po toj boji se moze reci sta se desava sa motorom...Plavi dim je potrosnja ulja usled losih karika ili gumica...Sivi slicni problemi kao i sa plavim uz povecanu potrosnju goriva...Beo dim je kondenzacija ali ako je povecana onda je kvar na cilindrima ili ispucalom bloku motora...Crni je najbezazleniji, povecana potrosnja goriva, losa smesa, paljenje i slicno... hearcut
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Active
  • **
« Odgovor #23 poslato: 12. Sep, 2016. 16:15 »
Stalno govoris o dimu iz auspuha, a u stvari ni jednom nisi napisao o kakvom se dimu radi...Dim moze biti plavi, sivi, beo ili crni...Po toj boji se moze reci sta se desava sa motorom...Plavi dim je potrosnja ulja usled losih karika ili gumica...Sivi slicni problemi kao i sa plavim uz povecanu potrosnju goriva...Beo dim je kondenzacija ali ako je povecana onda je kvar na cilindrima ili ispucalom bloku motora...Crni je najbezazleniji, povecana potrosnja goriva, losa smesa, paljenje i slicno... hearcut
Izvini pajapop,dim je plav,zamenjene su gumice ali majstor nije skidao glavu vec ih je zamenio bez skidanja glave.Ne pusi na iberlaufu već samo na auspuhu.Vuče lepo i malo troši.Nadam se da nije donji deo motora vec da je glava.Neki ventil ili vodjice.Ili čak da ni te nove gumice nisu dobre nesto su jeftine bile.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #24 poslato: 12. Sep, 2016. 17:22 »
Zapazi nivo na ulje, prati ga dali ti trosi i koja kolicina na koliko izvozeni kilometri.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #25 poslato: 12. Sep, 2016. 21:10 »
Krcko, ocigledno je da prvobitna intervencija nije bila odgovarajuca...Samo da ti kazem, ja te u potpunosti razumem (finansije...)...I ja imam slican problem, samo na drugim kolima (na Mazdi323)...I ona sad dosta trosi ulje, kad skinem svecice one su zamascenje i ima svezeg ulja na navojima...Tu su gumice 100% propale...Ali, da se radi samo glava, bez odradjivanja karika (sto je skuplja varijanta), je "mac sa  dve ostrice"...posle moze da bude jos skuplje...Ne znam sta da radim...nisam pametan...ne ulaze mi se mnogo u taj auto..a mnogo dobar bese...ide ko lud, trosi ko upaljac...Ma Japanac je neverovatan...ali...Ali sto je kod mene zanimljivo je to sto uopste nema dima na auspuhu...Pitam majstora, kako je to moguce, on kaze, izvrsno sagorevanje i izuzetan tajming...i nema dima...Tako da sam u dilemi i sta ja da radim..Kako je lako savetovati drugog... wac1

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #26 poslato: 12. Sep, 2016. 22:34 »
Moze biti i da je uljna karika popustila, i onda na zidovima hilzne ostaje ulje

• Active
  • **
« Odgovor #27 poslato: 12. Sep, 2016. 22:57 »
Ne vredi moraću da otvaram motor,da vidim sta je.Ako je glava nije opasno,mogu i da ga karičim kad već otvaramo,samo se nadam da nisu hilzne izrisovane.Ako jesu mogu samo da zatvorim motor i da ga teram dok ne stane i to mu je.Ovako sa obradjenom glavom i novim karikama to ce da traje bar jos 100000 km.Nadam se.Kad ga odradim znam sta imam pod haubom i to je to.Razmisljao da kupim drugi motor....mačka u dzaku.Raspitivao sam se dosta kod mnogih majstora i većina mi je rekla za uljne karike.Hvala i vama na forumu za predloge savete i dijagnoze.Kad budem odradio javicu sta je bilo.Pozdrav.
Moze biti i da je uljna karika popustila, i onda na zidovima hilzne ostaje ulje

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #28 poslato: 13. Sep, 2016. 12:33 »
Ako ti je za neku utehu, meni su otisle uljne karike na prethodnom autu, pa sam ga tako vozio bez problema 3 godine, a onda ga je cale slupao :(