Autor Tema: Sa potvrdom preko granice?  (Pročitano 16739 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38Započeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
Sa potvrdom preko granice?
« poslato: 28. Avg, 2016. 18:04 »
Treba da registrujem auto, a čeka me i  promena saobraćajne zbog promene adrese...

Da li mogu stići do Grčke kroz Makedoniju i vratiti se, sa tom potvrdom umesto plastičnom karticom?
Imam zeleni karton od prošle godine.

Registracija ističe 14.sept, ali hteo bih to obaviti pre Grčke, jer me odmah potom čeka novi put u inostranstvo.

Sent from my LG-D722  

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
Odg: Sa potvrdom preko granice?
« Odgovor #1 poslato: 28. Avg, 2016. 18:09 »
Zeleni karton se vadi prilikom svake registracije, odnosno ne vazi od trenutka kada ti iztice polisa osiguranja
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže crki

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #2 poslato: 28. Avg, 2016. 18:13 »
Mislim da ne može da se vozi van Srbije sa potvrdom umesto  saobraćajne iako se auto vodi na tebe.
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
  • Ugled: 53
« Odgovor #3 poslato: 28. Avg, 2016. 18:44 »
Ukratko receno, sa tom potvrdom ne mozes da napustas nasu zemlju. Prva varijanta je da ne menjas saobracajnu do registracije, a alternativa ti je da menjas saobracajnu po hitnom postupku pa da bude gotova za 2-3 dana. Za drugu varaijantu bi mozda trebao neki turisticki vaucer ili potvrda iz firme da ides na poslovni put svojim kolima za par dana.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 28. Avg, 2016. 18:46 »
Da li mogu platiti harač za ubrzanu proceduru? Ima li neko info na tu temu?
Nemam net trenutno :-(

Sent from my LG-D722  

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
« Odgovor #5 poslato: 28. Avg, 2016. 18:50 »
Zvanicna tarifa za ubrzanu proceduru ne postoji. Naravno uvek mozes da se informises za "nezvanicnu" ili da molis sluzbenika pa ako prodje.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 28. Avg, 2016. 18:55 »
Sutra sam u 8h na šalteru i da pitam, kukam, molim.

Ima li neko na forumu neku vezu?

Sent from my LG-D722  

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 103
« Odgovor #7 poslato: 28. Avg, 2016. 19:19 »
Za izradu pasoša ide bez doplate ubrzana procedura za bilo koga (ne treba veza) ko priloži dokaz o uplaćenom aranžmanu koji je vrlo blizu., bude gotov za 48h valjda. Ne znam tačno šta treba priložiti ali verovatno (sigurno) nešto overeno, sa datumom, na tvoje ime, što dokazuje hitnost. Moguće da i za saobraćajnu može ista procedura. Pitaj, ponesi vačer ili šta već treba.

edit: 48h, nama su rekli 2-3 dana, samo priložite dokaz o putovanju.
« Poslednja izmena: 28. Avg, 2016. 19:25 Karlheinz »
  • Vozi: Yeti

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 28. Avg, 2016. 19:25 »
Da ne bude zabune medju ostalim clanovima, 24h se odnose na izradu dokumetna dok njihova distribucija iz Zavoda zavisi od grada do grada. Mislim da se samo u Beogradu dokumenta iz Zavoda preuzimaju svakodnevno dok se za gradove iz unutrasnjosti preuzimaju znatno redje.

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 103
« Odgovor #9 poslato: 28. Avg, 2016. 19:28 »
Da, video sam šta sam napisao pa sam prepravio. Uvek ti kažu da bude gotovo za koji dan duže nego što realno treba da ne bi dolazio 5 puta u mup.
  • Vozi: Yeti

Na mreži zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #10 poslato: 28. Avg, 2016. 19:44 »
Da li moze saobracajna ubrzano ne znam. Ali znam da su mi zeta prosle godine Makedonci vratili sa granice jer je imao potvrdu a ne saobracajnu.

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
« Odgovor #11 poslato: 28. Avg, 2016. 19:51 »
Ja sam na licu mesta, pri predavanju za tablice, napisao urgenciju. Sluzbenica mi je rekla kako to treba da izgleda, potpisao se na kraju i to je to..
Ono sto ne mogu da se setim je da li mi je saobracajna bila gotova za 2-3 dana ili mozda 4-5. . . Otkazao sam put u inostranstvo pa mi posle nije bilo bitno kada cu preuzeti.

p.s. Sa potvrdom ne mozes napustiti zemlju, da potvrdim samo.

Van mreže aleksandarzlatic

• Laurin&Klement
  • Ugled: 27
« Odgovor #12 poslato: 28. Avg, 2016. 21:20 »
Treba da registrujem auto, a čeka me i  promena saobraćajne zbog promene adrese...

Da li mogu stići do Grčke kroz Makedoniju i vratiti se, sa tom potvrdom umesto plastičnom karticom?
Imam zeleni karton od prošle godine.

Registracija ističe 14.sept, ali hteo bih to obaviti pre Grčke, jer me odmah potom čeka novi put u inostranstvo.

Sent from my LG-D722  

[/quote

Sent from my LG-D722  

Okasnio si.
Obzirom da ti registracija ističe 14,09. kao i meni, trebao si već 15.08. da odradiš registraciju i promenu saobračajne dozvole, stigao bi na vreme, sad probaj da kukaš i moliš ali mislim da ti to neće pomoći opbzirom da nemaš uplaćen aranžman a samim tim ni dokaz da ti treba hitno izdavanje dozvole.
Sa potvrdom se možeš voziti samo po Srbiji...

JEDINO rešenje vidim u tome da sa sadašnjom dozvolom ideš u Grčku i kad se vratiš odradiš registraciju i ne prijaviš promenu adrese pa iduće godine na vreme menjaj...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
« Odgovor #13 poslato: 28. Avg, 2016. 21:59 »
Ako je promenio adresu u licnoj karti mora da menja i saobracajnu dozvolu i tu, nazalost, nema pregovaranja dok sa dokazima za ubrzanu proceduru vec ima pregovaranja.

• Laurin&Klement
« Odgovor #14 poslato: 28. Avg, 2016. 22:35 »
Nisam mogao 15.08. jer sam vozio razbijeno staklo čekajući AČ. Mada, mogao sam već ove nedelje da krenem u proceduru.

Kada bih mogao podneti papire za registraciju i dobiti potvrdu, ali da im ne dam staru saobraćajnu, već da sa njom odem u Grčku? Kažem da sam je izgubio ili tako nešto :-)

Sent from my LG-D722