meni je na jednoj feliciji geknuo uložak brave, ono, ne mogu da izvadim ključ. i odem do autoelektričara-bravara sa sve upaljenim autom. pri tom vrlo sam spretan rukama - nisam uspeo da izvadim ključ

majstor ga je na keca izvadio - k'o da je njegov

-i vratio i upalio -i kao, da da, to ti je brava zviznula, to mora sve ovo da se poskida, treba mi par sati, možeš da ostaviš auto, pa te zovem kad završim, 50 (ili 60, zaboravih) jura. -koje ja jeli nisam imao u džepu, srećom...
i ništa, zvrcnem mog majstora-mehaničara, on mi čovek rekao idi kupi ISKLJUČIVO oriđiđi škoda uložak, i dođi sutra-ako možeš da ugasiš auto. - pa reko' ugasiću ga tako što ću da skinem klemu

.
i odem, kupim uložak, skoknem sutra do njega, zamenio čovek za 15ak minuta, i naplatio razumno. ja mu onda rekao da sam dan ranije kad sam skontao problem bio do ovog prvog - jer nisam ni znao da ovaj moj petlja i struju na autima. i ništa, on se čovek samo prektrstio.
koliko se sećam skinuo je volan i onda se čini mi se lakše pristupa onim oplatama i t.d. (ovo što ti je dule rekao).
ovaj moj majstor inače mahom radi škode - i nije priučeni majstor - inženjer je mašinstva između ostalog, -i kad mi on kaže kupi oriđiđi deo (ili možeš i taj i taj 3rd party deo) - ja ga uvek poslušam.
znači samo probaj da nađeš originalni uložak, pošto mi je rekao da se ulošci drugih proizvođača, koji jesu nešto jeftiniji osetno češće kvare, pa na kraju, naravno, izađe skuplje (po principu - dva loša, prepičiše (cenom) miloša.
*uzgred, to je jedan od jaaako retkih kvarova koje sam imao na tom autu, za 70 000km koliko ga vozim, kupio sam ga sa ispod 60, sad je na 128k...
čisto da se zna