Autor Tema: Pomoc oko skidanja kontakt brave  (Pročitano 9521 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže joleoneZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
Pomoc oko skidanja kontakt brave
« poslato: 10. Sep, 2016. 18:15 »
Potrebna mi je pomoc oko skidanja kontakt brave i kako je to izvodljivo da se ne skida istrument tabla  hearcut? Unapred hvala
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
  • Ugled: 41
Odg: Pomoc oko skidanja kontakt brave
« Odgovor #1 poslato: 11. Sep, 2016. 00:30 »
Jbg nikad nisam skidao bravu, ali poskidaj plastike oko volana, i imaces pristup bravi. Mozes i stap volana da skines, drze ga dva srafa i krst kod pedala. Kada sam budzio instalaciju od Fel u Favo, kad skines cajger vidi se ulozak brave. Nije neka pomoc  :(

Van mreže SaleNBg

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #2 poslato: 11. Sep, 2016. 10:29 »
meni je na jednoj feliciji geknuo uložak brave, ono, ne mogu da izvadim ključ. i odem do autoelektričara-bravara sa sve  upaljenim autom. pri tom vrlo sam spretan rukama - nisam uspeo da izvadim ključ :)
 majstor ga je na keca izvadio - k'o da je njegov :) :) -i vratio i upalio -i kao, da da, to ti je brava zviznula, to mora sve ovo da se poskida, treba mi par sati, možeš da ostaviš auto, pa te zovem kad završim, 50 (ili 60, zaboravih) jura. -koje ja jeli nisam imao u džepu, srećom...
 i ništa, zvrcnem mog majstora-mehaničara, on mi čovek rekao idi kupi ISKLJUČIVO oriđiđi škoda uložak, i dođi sutra-ako možeš da ugasiš auto. - pa reko' ugasiću ga tako što ću da skinem klemu :).
 i odem, kupim uložak, skoknem sutra do njega, zamenio čovek za 15ak minuta, i naplatio razumno. ja mu onda rekao da sam dan ranije kad sam skontao problem bio do ovog prvog - jer nisam ni znao da ovaj moj petlja i struju na autima. i ništa, on se čovek samo prektrstio.
 koliko se sećam skinuo je volan i onda se čini mi se lakše pristupa onim oplatama i t.d. (ovo što ti je dule rekao).
 ovaj moj majstor inače mahom radi škode - i nije priučeni majstor - inženjer je mašinstva između ostalog, -i kad mi on kaže kupi oriđiđi deo (ili možeš i taj i taj 3rd party deo) - ja ga uvek poslušam.
 znači samo probaj da nađeš originalni uložak, pošto mi je rekao da se ulošci drugih proizvođača, koji jesu nešto jeftiniji osetno češće kvare, pa na kraju, naravno, izađe skuplje (po principu - dva loša, prepičiše (cenom) miloša.

*uzgred, to je jedan od jaaako retkih kvarova koje sam imao na tom autu, za 70 000km koliko ga vozim, kupio sam ga sa ispod 60, sad je na 128k...
 čisto da se zna   :RR)
« Poslednja izmena: 11. Sep, 2016. 10:36 SaleNBg »
  • Vozi: Škoda felicia 1.3lx 2000

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 12. Sep, 2016. 09:08 »
Juce sam cackao nesto po shupi, pa sam nasao ceo stap volana sa bravom na sebi, pa ako nisi resio problem mogu da ti je slikam cisto da vidis sta i kako.

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 12. Sep, 2016. 09:49 »
Nisam jos resio nista. Juce praznik i sad opet cekam nedelju posto radim po ceo dan. Moze pomoc i hvala unapred.

Van mreže boris014

• Style
  • Ugled: 0
« Odgovor #5 poslato: 16. Sep, 2016. 10:58 »
Ja sam to nekako mnogo lakse odradio..skines donju oplatu volanu..brava je sa dva srafa "vezana" za stub volana,otsrafis ih i malo levo desno i izvuces je..e sad sta je bitno,da obelezis koja zica ide na koje mesto,da ih ne pobrkas..Bar sam ja tako kod mene resio problem..a meni je nesto zezalo,da kad dam kontakt,nista se ne desava,i onda malo cacnem zicice koje su na bravi i onda pali bez problema..tj trenutno jurim bravu da to resim..pozdrav i nadam se da sam pomogao..
  • Vozi: felicia 1.3 43kW 2000

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 16. Sep, 2016. 11:26 »
Cime si ih odvrnuo? Na predhodnom autu je bilo dosta pristipacnije doci do nje a koristio sam sekac i cekic za odvrtanje  :B=)

Van mreže boris014

• Style
« Odgovor #7 poslato: 16. Sep, 2016. 13:07 »
Kod mene je najslicnija ovakva brava,mozda to i jeste ta,imas sa strane,obelezio sam ti na slici crnim krugom,dva srafa,da li su inbusi ili obicni nisam siguran,njih odvrnes i imas celu bravu na podu :)

• Laurin&Klement
« Odgovor #8 poslato: 16. Sep, 2016. 13:34 »
Bas tako tu se nalaze 2 sigurnosna srafa koja jedino mogu da odvrnem sekacem (glava na srafu puca kada se zavrne do kraja).

Van mreže boris014

• Style
« Odgovor #9 poslato: 16. Sep, 2016. 14:05 »
sutra,prekosutra cu skinuti moju bravu u svakom slucaju,pa cu slikati i obratiti paznju na sam postupak..

• Laurin&Klement
« Odgovor #10 poslato: 16. Sep, 2016. 14:13 »
Ako je kod tebe inbus ili neki drugi sraf za kljuc onda je brava skidana pre. Nesto cemo uraditi i ja cekam vikend

• Laurin&Klement
« Odgovor #11 poslato: 18. Sep, 2016. 19:38 »
Operacija skidanja uspela crkao je mehanicki deo brave. Sutra kod majstor Mice da je prepakuje.

Van mreže boris014

• Style
« Odgovor #12 poslato: 18. Sep, 2016. 20:21 »
Auuuuu,bre....kad vidim ovu sliku..znaci da sam definitivno imao srece,po pitanju skidanja brave,nisam ovaj vikend nista dirao,jer je auto jos kod majstora,ili razvodnik ili komutator,na to sumnjau..svaka ti cast za posao

• Laurin&Klement
« Odgovor #13 poslato: 18. Sep, 2016. 21:37 »
Nije komplikovano 4 matice  5 srafova i posao je bio gotov. Mnogo je lako. Ako ti bude trebala pomoc cimaj

Van mreže dulefontana

• Laurin&Klement
« Odgovor #14 poslato: 18. Sep, 2016. 22:04 »
Sta se desilo sa crnim okvirom oko cajgera, sto je tako savijen?