Autor Tema: Zimske gume, saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2016/17  (Pročitano 22259 puta)

0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže batke

Odg: Zimske gume, saveti, dileme, iskustva. Sezona: 2016/17
« Odgovor #30 poslato: 31. Okt, 2016. 18:42 »
Odlična guma. Bila mi je prvi pik na draftu, ali sam ja uzeo Dunlop. Da ne ulazim u razloge ove odluke  ;)
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #31 poslato: 31. Okt, 2016. 19:08 »
Može link gde je obelodanjeno da je NOKIAN prevarantska kompanija?

Uzeo sam prošle jeseni WR D4, bile su OK  wac1

Van mreže dexterslab011

« Odgovor #32 poslato: 31. Okt, 2016. 21:43 »
http://www.autoblog.com/2016/02/26/nokian-tire-test-cheat-report/  Samo taj sam procitao kad sam ovde saznao informaciju. Ali ne vidim stvarno nista strasno u tome sto su radili...verujem da i drugi to rade, samo su njih uhvatili. Istobkaobi sa VAG-om i izduvnim gasovima...al mi i dalje kupujemo njihova vozila. I samo da dopunim svoj prethodni post o Cordiant gumama, koliko sam procitao Skoda ce fabricki da izlazi sa njima, samo ne znam za koje trziste.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže Ljahze

« Odgovor #33 poslato: 31. Okt, 2016. 21:58 »
Imate li iskustva sa gumama Starfire? gledao sam kod pojedinih dilera pokupile dosta pozitivnih ocena,cak vise i od wintere...

Ja licno nemam Starfire na svom autu,ali tamo gde radim prodaju se pa ti iz tog ugla mogu reci sta kazu kupci.Uglavnom,ljudi komentarisu kako je guma losa (previse plasticna),ali je na kraju kupe,jer je osetno jeftinija i od Wintere.U svakoj velicini,Starfire na deklaraciji ima za jednu skalu bolje karakteristike od Wintere i kad je u pitanju ekonomicnost i voznja po zimskim uslovima.Jedino je Wintera tisa za dB ili 2,kako koja velicina je u pitanju.
Vecina ljudi koja je prosle sezone kupila samo 2 gume,vratila se ove jeseni i kompletirala zimski set sa jos dve nove.Kazu da im je dobra i da nemaju problema sa njima,ali ima i onih koji su reklamirali uglavnom zbog krive gume koju vidi vulkanizer kada balansira gume.Na skoro 40 000 prodatih guma za jednu sezonu i to samo u firmi gde ja radim,broj reklamacija je zanemarljiv,al ih ima.Prilikom kupovine,obavezno dobro pregledati gumu,jer se i na oko mogu uociti neki nedostaci nastali uglavnom zbog loseg skladistenja prilikom transporta.
Sara im je bas"debela",ali kazu da se nesto brze trose u odnosu na slicne gume.Ja licno nemam neko preveliko poverenje u tu gumu (mislim da su letnje Starfire mnogo bolje nego zimske),ali u klasi niskobudzetnih guma nema sumnje da su veliki hit u Srb prvenstveno zbog cene.Koliko para,toliko muzike i sumnjam da mozes vise od toga dobiti...
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG

Van mreže Peja

« Odgovor #34 poslato: 31. Okt, 2016. 22:57 »
Ja sam se za Nokian WR D4 odlučio čitajući testove.
Zimus, 04.01. sneg, ledena kiša (-8*C), bljuzgavica, opet sneg, kiša i na kraju suv asfalt... sve je to ovaj pneumatik za 1498 km "u cugu" sažvakao. Auto put, vozio sam oprezno spram situacije na drumu, ali ni u jednom trenutku nije bilo bilo kakve naznake gubljenja kotrole.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD, Hyundai i20 BC3, Dacia Logan 1.4 MPI

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #35 poslato: 01. Nov, 2016. 06:46 »
Prognoza za Beograd za novembar.

Izgleda da će biti moguće provući se sa letnjim gumama još nekoliko nedelja...

Van mreže nidza

« Odgovor #36 poslato: 01. Nov, 2016. 15:34 »
Može link gde je obelodanjeno da je NOKIAN prevarantska kompanija?

Uzeo sam prošle jeseni WR D4, bile su OK  wac1

Google translate sa finskog sajta:
https://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=en&js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.mtv.fi%2Flifestyle%2Fautot%2Fartikkeli%2Fkauppalehti-nokian-renkaiden-toimitusjohtaja-myontaa-rengastesteissa-huijaamisen%2F5754822&edit-text=&act=url

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-02-26/nokian-renkaat-shares-drop-on-report-of-tire-test-manipulations
Ovde imate i pad deonica kad je obelodanjena afera.

http://www.carcomplaints.com/news/2016/nokian-cheating-tire-tests.shtml

U principu je zamerka da prodaju gume lošijeg kvaliteta od onih koje šalju na testove. Prema mejlovima koji su procureli 10 godina prodaju gume lošijeg kvaliteta krajnjim kupcima nego što je specificirano. Niko ne kaže da je guma loša, verovatno nije, ali je lošija, pitanje je samo tačno koliko. Svakako nije fer da guma ima neku cenu i neke karakteristike, a da to što prodaju nije u istoj korelaciji.

Hvala na minusima i žao mi je ako sam povredio nečiju sujetu, ali Nokian je potvrdio sve ove navode. Ako neko zalužuje minus, to su oni.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže nidza

« Odgovor #37 poslato: 02. Nov, 2016. 09:52 »
Ajde da se odljutite malo, evo korisnog linka na kome su skupljeni razni testovi guma. Ovaj konkretan link gađa pravo na ovo što je aktuelno, testove zimskih guma, a na stranici postoji još mnogo drugih testova, svih vrsta.

http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre-Tests/#winter

Van mreže Bobi

« Odgovor #38 poslato: 02. Nov, 2016. 22:35 »
Hvala Ljahze za iscrpan odgovor o Starfire gumi. Ipak sam kupio Winteru (provereno mi je)...
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Van mreže joleone

« Odgovor #39 poslato: 02. Nov, 2016. 23:08 »
Bobi bolje sto nisi uzeo starfire jer im je zimska guma golo sranje  hearcut Proslu sezonu sam ih kupio (vozene prosle zime) i na prolece ih dobro oparao povadio sve kamencice i namazao glicerinom ostavio na suvo i mracno mesto. Sad sam ih uzeo montirati i vidim da su ispucale iznad falca sve 4. Sto se mene tice mogu da zatvore fabriku lagano
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #40 poslato: 03. Nov, 2016. 16:34 »
Upravo kupio 4 starfire 165/70 14 neka mi je Bog u pomoci,videcu kakve su

Послато са HTC Desire 820  

Van mreže ugi85

« Odgovor #41 poslato: 03. Nov, 2016. 19:10 »
Starfire gume za EU trziste se prave u Cooper-ovoj fabrici u Krusevcu tj. u bivsoj Trayal-ovoj fabrici. Medjutim, masine na kojima se gume prave su nove (stare su prodate), dizajn gume je preuzet iz Kine i receptura je takodje Cooper-ova. Takodje su sare za preko 1mm deblje u odnosu na Winteru. Izgleda da im kvalitet varira jer su misljenja razlicita. Naime, misljenja nekih mojih poznanika su da je bolja od Wintere dok neki tvrde da nije sto zavisi od vozila i dimenzija gume.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Lignjoslav

« Odgovor #42 poslato: 04. Nov, 2016. 07:23 »
 Da li neko ima iskustva sa gumama Sava Adapto (all season)?
  • Vozi: Rapid Spaceback 1.0 tsi 2019- , Fabia htp mk1 2014-2019

Van mreže nidza

« Odgovor #43 poslato: 04. Nov, 2016. 15:16 »
Nemam lično iskustvo, ali pošto vidim da ti niko duže vreme ne odgovara, ljudi koji znam da je voze, imaju samo reči hvale.

Ja, lično, više volim dva seta točkova. All-season je isplativ ako ne prelaziš puno, jer ćeš 2x manje trošiti 8 guma od 4 na  jednom autu.

Na mreži URKE 80

« Odgovor #44 poslato: 04. Nov, 2016. 19:53 »
Da li neko ima iskustva sa gumama Sava Adapto (all season)?
Ja ih vozim evo sada će im biti treća sezona.Dva puta išao do Grčke i nisu počele da se listaju,kao Eskimo pre njih. U suštini jeftina guma i mišljenja sam da pruža više nego što košta.

Послато са Lenovo A2020a40  

• Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY