Autor Tema: Brava odgovara za feliciu?  (Pročitano 2181 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže boris014Započeo temu

• Style
  • Ugled: 0
Brava odgovara za feliciu?
« poslato: 18. Okt, 2016. 19:02 »
Tj da li ova brava odgovara za feliciu 2000god,jer mi nekako cudno izgleda ova sipkica,kod mene bas ne izgleda tako?
  • Vozi: felicia 1.3 43kW 2000

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
Odg: Brava odgovara za feliciu?
« Odgovor #1 poslato: 18. Okt, 2016. 19:09 »
koji deo ti je crkao mehanicki ili elektro kod bravice?
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

• Style
« Odgovor #2 poslato: 18. Okt, 2016. 19:13 »
Generalno komplet je crkla..kad okrenem kljuc ne desava se nista,onda moram odozdo da rukom drmam celu bravu da upali,a neki dan je kljuc napravio krug od 360 stepeni...

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 18. Okt, 2016. 19:26 »
Skoro sam imao igranku sa bravom ako si ispratio na forumu tako da me kostala popravka mehanickog dela 1500 din a elekro deo           sam ocistio i sad sve funkcionise kako treba

• Style
« Odgovor #4 poslato: 18. Okt, 2016. 19:32 »
jesam,pratio sam,slao sam ti sliku moje brave sa onim srafovima koji se odvrcu...Nasao sam novu komplet za 20 evra sa dva kljuca

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
« Odgovor #5 poslato: 18. Okt, 2016. 20:00 »
to nije mnogo ako je sve u redu sa njom

• Style
« Odgovor #6 poslato: 18. Okt, 2016. 20:16 »
valjda je u redu,nova je,nekoriscena

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
« Odgovor #7 poslato: 18. Okt, 2016. 22:44 »
ako je nova uredu javi sta si uradio  bravo2

Van mreže SaleNBg

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #8 poslato: 19. Okt, 2016. 19:24 »
ugi, mislim da nisam nista pomesao, al nebitno. (A (rad) jednako je F (sila) kroz s (predjeni put)), al da ne smaram sad dalje, posto ono sto je bitno za dati problem mislim da smo rekli. al ajd, davno bese skolica, iako sam iz akumulatora dobio bio petaka, doduse pitao me bio profa srebrne akumulatore, i izvodjenje napajanja na potrosacima na kojima ne sme da dodje do prekida napajanja.

sto s' tice brave, onda bolje da si kucao pod onom temom - nedavno je bila na temu brave, i moguce da ti  je ipak potreban samo ulozak a ne cela brava (onaj deo nazad.  cak sam prilicno siguran.  dakle bocni prvo samo ulozak pa probaj, nemoj odma sve da rasturas sto treba da se rasturi da bi se sve promenilo.
  • Vozi: Škoda felicia 1.3lx 2000

• Style
« Odgovor #9 poslato: 19. Okt, 2016. 22:06 »

sto s' tice brave, onda bolje da si kucao pod onom temom - nedavno je bila na temu brave, i moguce da ti  je ipak potreban samo ulozak a ne cela brava (onaj deo nazad.  cak sam prilicno siguran.  dakle bocni prvo samo ulozak pa probaj, nemoj odma sve da rasturas sto treba da se rasturi da bi se sve promenilo.

Da,ali desilo mi se da se kljuc okrenuo za 360 stepeni dva puta za redom,pa iz tog razloga bih da menjam,da ne razmisljam previse o tome

Van mreže SaleNBg

• Style
« Odgovor #10 poslato: 21. Okt, 2016. 18:00 »
da da kontam te, ali mislim da je bas u tom ulosku - oni klikovi - koraci kljuca - to su loptice sa federima i lezistima, tako da mislim da se ipak skrckalo samo u tom ulosku nesto - pa kljuc moze da se zavrne za 360 stepeni. ne drzi me za rec, ali mislim da sve radi ulozak, a da sama brava je ono - po meri tvog kljuca pravljena - kao sto se cilindar na vratima kad ga izvadis vrti bez problema - zapravo zakljucavanje i t.d. vrsi brava a ne cilindar.
 mada ajd da ne tvrdim sto posto, jer kad sam menjao taj ulozak nisam obratio paznju na ovo o cemu pricam.
 e, da, ako si u poziciji probaj da nadjes oridjidji skoda ulozak.

• Style
« Odgovor #11 poslato: 23. Okt, 2016. 19:54 »
da da kontam te, ali mislim da je bas u tom ulosku - oni klikovi - koraci kljuca - to su loptice sa federima i lezistima, tako da mislim da se ipak skrckalo samo u tom ulosku nesto - pa kljuc moze da se zavrne za 360 stepeni. ne drzi me za rec, ali mislim da sve radi ulozak, a da sama brava je ono - po meri tvog kljuca pravljena - kao sto se cilindar na vratima kad ga izvadis vrti bez problema - zapravo zakljucavanje i t.d. vrsi brava a ne cilindar.
 mada ajd da ne tvrdim sto posto, jer kad sam menjao taj ulozak nisam obratio paznju na ovo o cemu pricam.
 e, da, ako si u poziciji probaj da nadjes oridjidji skoda ulozak.

Uzeo sam novu bravu,sa dva kljuca..e sad ovako..ja bravu u svojoj glavi delim na dva dela :) onaj prvi ili prednji "mehanicki" gde je bitan kljuc i svi ti lageri,federi ili sta vec,a drugi je ulozak gde je deo sa strujom,e sad,kao prvo,cela brava je sva klimava,svaki deo za sebe se "drma"..nema ni skljocanja nego prosto kljuc uleti kao da je "sire" leziste za kljuc..ovih dana cu je bas rasturiti i slikati i pokusati da docaram kakva je situacija ..pozz

Van mreže SaleNBg

• Style
« Odgovor #12 poslato: 24. Okt, 2016. 17:53 »
ugi, mislim da nisam nista pomesao, al nebitno. (A (rad) jednako je F (sila) kroz s (predjeni put)), al da ne smaram sad dalje....

samo mala ispravka, ovde nisam dobro napisao - P (snaga) = A/t, a A=Fxs, i ta sila - koja treba da izvrsi mehanicki rad (vrtenja elektromopokretaca) je prakticno elektromotorna sila akumulatora, ako se ja dobro secam, jar kao sto rekoh, davno bese skola.