Ako vam se odlepilo platno na nebu i uzasno vas nervira,mozete to odraditi u sopstvenoj reziji bez odlaska kod nekog majstora da vas odere.Ovako je bilo nebo kod mene u kolima

picture hostPotreban alat za skidanje su 2 mala (tanja) srafcigera i 1 zvezdasti.Takodje je potrebna cetka za razmazivanje lepka i sam lepak.Lepak koji sam koristio je obicno tutkalo,onaj koji se sporo susi.Dvadesetak kesa sa sitnim peskom,od prilike malo vise od pola lopate po kesi.Sad se verovatno pitate sto kese sa peskom?

Bice vam jasno

screen capture toolDa krenemo

Prvo skinuti sve rukohvate.Spustite rukohvat na dole i sa strane vam se nalaze dva poklopca ispod kojih su srafovi.Zavucite tanak srafciger u rupicu i odvojite poklopac ispod kojeg se nalazi sraf.Za sraf koristiti zvezdasti srafciger
picture upload sites
upload pictureKada zavrsite sa rukohvatima sledece je skidanje suncobrana,Kod suncobrana imate samo jedan sraf da odvijete koji se nalazi do strane vrata.Kada odvijete sraf,polako vucite napred ka vetrobranu (sofersajbni) i na dole zbog plasticne kuke koja ulazi u nebo.
image hosting 10mb limitZatim skinite kukicu koja drzi drugu stranu suncobrana.Kako ne bi doslo do pucanja ukrasne plastike koja prekriva srafove,lagano zavucite tanak srafciger izmedju plastike i kuke i lagano pogurajte srafciger napred ka sofersajbni.
print screen windows xpSkidanje srednjeg kabinskog svetla.Skinite poklopac gde su sijalice,u sredini gde je najveca sijalica imate 2 srafa koja drze nebo za sasiju.Vidi se na slici
upload images freeKada odvijete srafove niste zavrsili

.Zavucite sa strane tanak srafciger na od prilike 1 1,5 cm od coska kutije i polako po osecaju nadjite zabice koje drze kutiju za nebo.Kada nadjete zabicu lagano pogurate srafciger na gore ka nebu.Sa jedne strane imate dve takve zabice.Druga je od prilike u pravcu ove 4 rupice na prekidacu za svetlo.Kada skinete jednu stranu samo polako izvucite kutiju na dole i raskacite kabal koji je vezan za kutiju.
upload picsSada prelazimo na malo tezi deo,skidanje plastika sa stubova.Idemo prvo prednji stubovi do soferke

.Zavucite desnu ruku sa gornje strane a sa levom polako skidajte keder koji spaja plastiku i sasiju.Keder ostaje tu gde jeste samo se sada nalazi ispod plastike.Nakon toga sa obe ruke povucite plastiku ka vama da odvojite od stuba,nije potrebno skidati komplet plastiku vec samo da se odvoje prve dve zabice pri vrhu.Ovo je primer desne strane.
NAPOMENAOvo raditi po toplom vremenu ili u toploj prostoriji iz razloga sto je plastika tada elasticna i manja je verovatnoca da dodje do pucanja

imgSrednji stub.Zavucite ruke sa strane i prvo odvojite plastiku koja je presavijena ka vratima kao na slici
windows screen captureNakon toga zavucite ruke sa gornje strane i povucite ka vama da odvojite gornji deo plastike od sasije
image sharing sitesZadnji stub na zalost nisam slikao ali je princip skidanja isti kao kod srednjeg stuba s tim sto ima i srednja plastika koja spaja zadnje stubove.Prvo skidate tu srednju plastiku pa onda sa strane,nadam se da me razumete

Kada odvojite/poskidate sve plastike sledi izvlacenje neba na zadnja gepek vrata.Prvo skinite naslone za glavu sa zadnjih sedista.Za izvlacenje neba vam je potrebna jos jedna osoba koja ce pridrzavati nebo sa prednje strane.Polako spustite zadnji kraj neba do vrha zadnjeg sedista i pod tim uglom polako izvlacite nebo napolje.Ovako auto izgleda bez neba

upload a gifSad kada je nebo napolju odlepite otpalo platno.Ispod njega se nalazi zalepljen sundjer koji izgleda ovako
free photo uploadSada krece malo znojenje

.Uzmite ribacu tvrdju cetku i krenite sa trljanjem/ciscenjem ljigave mesavine sundjera i lepka.Predlog je da cistite negde napolju jer je smesa dosta lepljiva

free image uploaderKada sve lepo ocistite predlazem da nebo prenesete na neki sto kako vas ne bi bolela ledja

i pocnite mazati polako lepak
how to take a screen shotKada premazete komplet nebo lepkom,uzmite neku krpu prebrisite cetku i pokupite visak lepka koji se slio po uvalama gde su rukohvati,suncobrani...Moze doci do propustanja lepka kroz platno kada budete lepili kao sto se meni desilo na dva mesta.Slike propusta kasnije

image shareSada su vam potrebne dve osobe koje ce razvuci platno iznad neba.
uploadimageKada se platno razvuce pocnite polako od sredine ka krajevima da lepite platno sa obe ruke.Slika je malo mutna zbog pokreta ruke

adult image hostKada zavrsite lepljenje platna spustite komplet nebo na zemlju i poredjate kese sa peskom na svim prevojima i krivinama da bi lepak sto bolje odradio posao na prevojima.Ostaviti tako 24 h da odstoji.
upload a gifSutra dan poskidajte kese i pocnite polako da opkrajate visak platna sa strane i na predvidjenim rupama.Mozete koristiti makaze za opkrajanje sa strane a mozete i skalper,dakle po izboru

free image hostDakle posto ste zavrsili posao sada sledi vracanje u auto.Kada ubacite odradjeno nebo u auto prvo postavite kutiju za svetlo i zakacite struju,nakon toga rukohvati i suncobrani pa tek na kraju plastike i kederi.Kada sve zavrsite uzmete jedno pivo i sednete u auto i ne skidajte pogled sa vaseg rada

Sala mala

Evo slike propusta zasto treba pokupiti visak lepka ali po meni je zanemarljiv.
free image hostingKrajnji rezultat vaseg rada izgleda ovako
upload picNadam se da sam lepo objasnio i da ste me razumeli i da sam pomogao.Hvala