Autor Tema: Fabia 1.9 tdi ne ide kako treba  (Pročitano 1398 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže RadaqueZapočeo temu

Fabia 1.9 tdi ne ide kako treba
« poslato: 17. Nov, 2016. 23:22 »
Pozdrav svima.
Vlasnik sam fabie 1.9 tdi pd 105 ks i  kao sto naslov kaze auto je poceo drasticno slabije da mi ide.

Pre svega da kazem da je auto u sasvim dobrom stanju, 2008 godiste, 180.000 pravih km, redovno odrzavan,  na leru radi normalno i mirno, nista ne trza, ne stuca, na dijagnostici kod mog majstora nije prijavljivao ni jednu gresku, iskontrolisali smo protokomer, egr ventil, turbina daje ok pritisak, dakle svi parametri su u redu, ne ulazi ni u kakav safe mode, ne pali lampice. Dakle sve deluje da je ok.

Sta se desava u voznji.
Jednostavno automobil kao da je promenio karakter, manjak snage je evidentan vec pri samom kretanju, kao i pri menjanju brzina, na niskim obrtajima mrtvilo totalno, tek kad prebaci 2000 rpm onda se nesto desava, ali je to daleko od onoga kako bi trebalo da bude . Pri tom nizem rezimu obrtaja (nisam idiot ne vozim cetvrtom 40kmh ) kada mu dodam gasa kao da ispusta neki cudan zvuk, kao da muce nesto, to se ranije uopste nije culo, tacnije nista se nije culo. Kada je bilo sve ok, sa npr 60kmh u cetvrtom prenosu sa nekih 60tak kmh auto je odlicno ubrzavao i svako prebacivanje u sledeci prenos je bilo sve bolje i bolje, sada je to misaona imenica.

Sta sam primetio jos, dok je normalno isla paljenje klime nije uticalo na performanse ili bar ja to nisam primecivao, sada klima jos pogorsa situaciju.

Jos jedna stvar koju sam primetio, npr 100kmh 5. brzina , malo popustim gas i krenem da dodam ponovo, auto u tom momentu stucne, kao da se ceo trzne da tako kazem.

Da napomenem jos da je ovo ovako vec mesecima, ali se desi neki svetli momenat kada auto krene da ide normalno, bukvalno kao drugi auto da vozim, sve lepo od najnizih obrtaja, nema onom mucanja koje sam pomenuo vec, na leru cini mi se da radi ya nijansu mirnije (manje se osecaju vibracije) cak mi se cini i da menjac lepse salta , ma sve mi lepo.. i onda se ponovo vrati u ovaj muceni stadijum i tada poludim, bukvalno mi se ne vozi auto.

Na kraju da kazem da svog majstora ne smatram ni za kakvog strucnjaka, ali do sada mi je bio ok (blizu mi je i sve vezano za redovno servisiranje sasvim korektno), htedoh da pitam da li moze ovakav problem da pravi vakuum pumpa ili creva pumpe, sta jos moze da bude potencijalni problem, a da se ne prikazuje na dijagnostici ?

Nadam se da nisam mnogo udavio, ako je neko imao slican problem,, ili zna nesto na ovu temu, ili najbolje ima majstora koji bi ovo mogao da resi neka slobodno puca.  :)
  • Vozi: Skoda Fabia 1.9 tdi elegance 2008

Van mreže krcaerdoglija

Odg: Fabia 1.9 tdi ne ide kako treba
« Odgovor #1 poslato: 17. Nov, 2016. 23:56 »
Jedino sto mogu da ti preporucim svog majstora ali je u KGu na zalost.Ili da ti posaljem broj na pp,pa popricaj sa njim.Njemu verujem a i pravi je strucnjak i profesionalac.
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #2 poslato: 18. Nov, 2016. 00:05 »
Ventil turbine?
Iskustva sa majstorima i preporuke gde bi mogao da odeš možeš pročitati ovde
http://forum.skodaforum.rs/servis-preporuka-reklama/
  • Vozi: Yeti

Na mreži bigor

« Odgovor #3 poslato: 18. Nov, 2016. 10:56 »
Da ispricam svoje slicno iskustvo, znaci skoro slican problem. Sve prekontrolisao, crijeva, turbinu, eger, ventil turbine, senzor za pritisak turbine, mjenjao i filter za gorivo i na kraju auto sam proradio kad sam sipao ponovo gorivo ali ne odma vec par dana kasnije. Kao da je u prethodno nasutom gorivu nesto bilo sto se nalijepilo na dizne, pa nije radio dok to nije sagorelo. Probaj, zamijeni gorivo i pumpu gdje sipas.

Послато са LT22i  

• Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže ugi85

« Odgovor #4 poslato: 18. Nov, 2016. 11:18 »
Kolega me pretekao sa diznama :) Hteo sam da pitam jeste li proveravali kako dizne rade i da li se promenila potrosnja goriva?
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

« Odgovor #5 poslato: 18. Nov, 2016. 11:27 »
Nisam dizne proveravao jos, a pumpu sam menjao vise puta i sipao bolji dizel i nista. Najvise me buni kako se desi da pocne da se ponasa normalno, na trenutke, evo jutros je isla kao zmaj do grada, medjutim u povratku opet cemer i jad i tako stalno. Dve nedelje mucenja i onda 1 ili pola dana normalnog ponasanja.
Svakako cu iscitati temu o iskustvima sa servisima, ali bi mi znacilo ako neko ima dobrog majstora u bg-u ili okolini, ako ne na kraju cu se javiti kolegi iz kg-a

Van mreže Filip

• Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #7 poslato: 18. Nov, 2016. 11:46 »
Hvala kolega  :RR)

Van mreže Filip

« Odgovor #8 poslato: 18. Nov, 2016. 11:49 »
taman posla, ako popraviš auto pijemo pivo, majstor Sale plaća beer1 =))

« Odgovor #9 poslato: 18. Nov, 2016. 12:07 »
Dogovoreno  :B=)
Javljam sta se desava

Van mreže Filip

« Odgovor #10 poslato: 18. Nov, 2016. 12:19 »
 bravo2