Autor Tema: Povećan broj obrtaja na leru u poslednjih mesec dana  (Pročitano 81739 puta)

zzeelljjkkoo, predragas, observer, Neskela, maradona, Bokinjo, superhik, nebra25, MAKS i 53 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Dragi 91Započeo temu

Odg: Povećan broj obrtaja na leru u poslednjih mesec dana
« Odgovor #30 poslato: 15. Dec, 2016. 22:23 »
Sve su proverili u ovlašćenom servisu ali ništa nisu našli.Poslali su podatke u fabriku da vide.Sumnjaju na neki senzor.To mi se desava od septembra.Nije akumulator ,nije DPF filter ništa nije od toga.Kada prvi put upalim auto onda ima visoke obrtaje i vozim tri sata dobro zagrejanog i stanem na pumpu da sipam gorivo kad on opet na oko 1100 rpm.Nakon toga ugasim pa upalim i sve radi normalno (750 rpm).Isto tako kada je hladan i ugasim ga i opet ga startujem on normalno radi.Jedini problem je PRVI start a posle kada god ga palim sve je odlično.Dok je bilo leto nisam uopste imao problema.Sa autom sam sve ostalo zadovoljan.Ima jos garanciju 3.5 godine pa ćemo naći taj misteriozni kvar.Čim budem imao novosti javljam se.
  • Vozi: Škoda Octavia 1.6 TDI 110 ks Ambition 2016

Na mreži Markkoni

« Odgovor #31 poslato: 15. Dec, 2016. 22:43 »
Jeste TSI, ali odnosi se na postavljenu temu :)
Provericu prvo to sa akumulatorom.

Van mreže mlax

« Odgovor #32 poslato: 15. Dec, 2016. 22:51 »
Pet minuta je mnogo za heater. Ako ga ima nalazi se odmah ispred malog hladnjaka u kabini, tj u kutiji klimatizacije, i mlak vazduh bi morao da krene u roku od najvise minut.
Retko koji model za srpsko trziste je imao te grejace.
Moj superb je model za nemacko trziste. Kupljen je nov ovde ali je doteran sa lagera u Nemackoj jer je tada vec poceo restajling model pa su ove preraspodelili po manje interasantnim trzistima.
Nisam bas siguran za tih 5 minuta, nisam bas obracao paznju. Hajde sutra cu bas da vidim koliko mu tacno treba da pocne duvati topao vazduh.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže bugarin

« Odgovor #33 poslato: 15. Dec, 2016. 22:53 »
@markkoni: pitam te zato sto benzinjare nemaju dodatni grejac. Trazi resenje na drugoj strani.

Sent from my iPhone  
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži Markkoni

« Odgovor #34 poslato: 15. Dec, 2016. 23:44 »
Malopre sam istrazivao. Kada se temp rashl. tecnosti popne na 90C, a ulja bude na 60-70-80 obrtaji stoje na 1000 ako je upaljeno grejanje. Kada ugasim ventilator i obrtaji padnu na normalu. Kada temp. ulja predje 80C onda ne stoji na 1000 o, nego normalno i pored upaljenog grejanja.

Tapatalk Post

Van mreže ugi85

« Odgovor #35 poslato: 16. Dec, 2016. 09:46 »
Uputstvo kaze sledece:
"Tokom rada klima uređaja pod određenim okolnostima može doći do povećanje broja obrtaja motora u praznom hodu, da bi se obezbedio dovoljan komfor grejanja."
Odredjeni uslovi nisu definisani tako da je to u domenu nagadjanja. Pretpostavljam da su inzenjeri hteli da se motor brze zagreje na radnu temperaturu i na taj nacin ubrazli zgrevanje kabine. Naravno, sve ovo ide na racun povecane potrosnje goriva.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži Markkoni

« Odgovor #36 poslato: 16. Dec, 2016. 10:13 »
Upravo tako. Ko hoce to da izbegne moze da vozi bez grejanja 5-6 min. Posle toga je sve normalno.

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #37 poslato: 16. Dec, 2016. 20:34 »
Nije neuobicajeno ni kod drugih brendova da u hladno vreme obrtaji u leru budu visi nego inace.Ne treba brinuti.

Off: najgenijalniji nacin brzog grejanja ima Toyota na 1.33 motorima, cev uz rashladnog sisterma ide kroz lonac auspuha, dobijes grejanje za manje od pet minuta. Treba uvesti kao obavezno. bravo2
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže mlax

« Odgovor #38 poslato: 16. Dec, 2016. 23:34 »
Danas sam testirao. Nakon 2 minuta pocne da duva mlako, spoljna temperatura -1, znaci verovatno ima dodatni grejac. Posto sam danas bio u ovlascenom na redovnom servisu na redovnom servisu pitao sam ih za to. Oni naravno nemaju pojma.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže SNebo

« Odgovor #39 poslato: 31. Jan, 2017. 12:21 »
Prvo da pozdravim sve skoda forumase. Ja sam Novi na forumu i od prije 3 mjeseca vozim novu skodu oktaviju 1.6 tdi.  Imam bukvalno isti problem kao i Dragi, i bio sam u ovlasteni servis, ali ne umiju da rijese problem. Neznam da li je Dragi rijesio, ne javlja se.
  • Vozi: Skoda Oktavia 1.6tdi 2016 Ambition

Van mreže SNebo

« Odgovor #40 poslato: 31. Jan, 2017. 12:27 »
Ako jos neko ima isti problem, ili ako neko zna da je neko rijesio isti problem, neka se javi.
  • Vozi: Skoda Oktavia 1.6tdi 2016 Ambition

« Odgovor #41 poslato: 31. Jan, 2017. 20:33 »
Sledece nedelje bih trebao da idem da ponovo salju podatke u fabriku ili da im ostavim auto.Ovlasceni serviser se jako trudi jer kaze glupo je da se to desava na novom autu.Kada je bilo - 15 spustio je obrtaje na normalno a sada kada je toplije opet se javlja da ne spusta prvi put kad upalim.Serviser mi ke rekao da se jos niko nije zalio na tako nesto.Tako da cemo videti zato se jos nisam javio.Nadam se da cemo resiti :)

Van mreže nidza

« Odgovor #42 poslato: 01. Feb, 2017. 15:12 »
Da ne pokušava da regeneriše DPF? Jeste li probali da vozikate malo na otvorenom da se pročisti?

Sad će da otopli pa će i manje da čađavi, možda se sve vrati u normalu.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

« Odgovor #43 poslato: 01. Feb, 2017. 16:16 »
Kod mene se DPf za 10.000 km samo dva puta ukljucio.Nije ni do akumulatora.Neki vrlo čudan problem...Videćemo.

Van mreže nidza

« Odgovor #44 poslato: 01. Feb, 2017. 23:27 »
Nemoguće, regeneriše sigurno češće. Lampica kad se upali to je zahtev za vanrednu regeneraciju. Redovna se primeti samo tako što se digne ler gas na 1000rpm.

Objasnili mi pre neki dan. Ako su lagali mene i ja lažem vas. Pokazao mi čovek na 2.0 TDI prošle nedelje kako to izgleda. Na našoj nisam nikad video ali obratiću pažnju.  Problem je što je ja najmanje vozim, tako da je lako moglo da se desi da ispromašujem te cikluse.

Tapatalk

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021