Autor Tema: Povećan broj obrtaja na leru u poslednjih mesec dana  (Pročitano 81777 puta)

Panta72, maradona, Ljuba, observer, Neskela, Bokinjo, superhik, nebra25 i 66 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38

Odg: Povećan broj obrtaja na leru u poslednjih mesec dana
« Odgovor #60 poslato: 15. Feb, 2017. 13:37 »
U pitanju je verovatno anomalija koja ne šteti motoru već samo podiže potrošnju, a to njih ne tangira.

Ako te nervira (mene bi), pravac kod majstora.

Sent from my LG-D722  

Van mreže SNebo

« Odgovor #61 poslato: 15. Feb, 2017. 14:46 »
Upaljen je samo radio, nista drugo. Ali i da je upaljeno sve moguce, spustio bi ih posle pola sata.Meni nece ni posle sata, koliko sam hajduze vozio prvu jutarnju voznju.
Zasto mi ih onda spusti i posle 2 min. kada restartujem auto?(ugasim-upalim).
Nije se auto moglo zagrijati za 2 minuta.
  • Vozi: Skoda Oktavia 1.6tdi 2016 Ambition

Na mreži observer

« Odgovor #62 poslato: 16. Feb, 2017. 14:11 »
Ja bih uzroke trazio u nekim banalnim stvarima, ecu ocigledno ne dobija tacan podatak o temperaturi motora. Da li ti nekad uopste pali ventilator hladnjaka? Izvinjavam se ako si o tome vec pisao, ne vraca mi se sad na prethodne strane :)
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže SNebo

« Odgovor #63 poslato: 16. Feb, 2017. 14:54 »
Pali mi se ventilator kada radi regeneraciju Partikularnog filtera.

Van mreže SNebo

« Odgovor #64 poslato: 24. Mar, 2017. 15:28 »
Nema niko novih informacija.
Bio sam i u Cacku, ni tamo nisu znali da mi rijese problem.
Navodno, to je tako fabricki kod svih oktavia sa 81 kw

Van mreže Škomil

« Odgovor #65 poslato: 24. Nov, 2017. 19:46 »
Imam oktaviu 2013g već nekoliko mjeseci i od kako sam je kupio primijetio sam da su obrtaji na leru malo nestabilni. Ali to je samo prilikom vožnje kreni stani, nekad se kratko zadrže obrtaji 1-2 sek na 900 i 1000 obr pa se vrate na 750 i to je čini mi se tako stalno ali samo u vožnji. Danas se desilo prvi put da su obrtaji u gradu ostali na 1000 obr ventilator upaljen a motor je bio zagrijan na 90 c. posle petnaestak min. kad sam stigao kući i dalje je isto bilo 1000 obr ventilator radi i pustio sam još 5min da radi ali se ventilator nije gasio. Zatim sam ugasio motor i ponovo upalio i tad su obrtaji bili normalni 750 obr a ventilator se ugasio. Predhodna oktavia 2 tdi nije imala ove probleme a ja mislim da ovo i nisu problemi već je vjerovatno fabrika tako napravila. Iskreno više bi volio da se ovo može isključiti više mi odgovara stabilan ler gas.

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #66 poslato: 24. Nov, 2017. 20:10 »
Radio je regeneraciju DPF filtera, nisi ga trebao gasiti..kad je u rezimu regeneracije ler mu je 1000 ortaja, ventilator upaljen, nazad na izduvu su toliko vreli izduvni gasovi da te opece kad priblizis ruku...
Inace ovo za obrtaje sto drzi na 900 na 1-2 sekunde je normalno na CR motorima.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Škomil

« Odgovor #67 poslato: 24. Nov, 2017. 20:20 »
Sad sam i ja shvatio da je bila regeneracija filtera. Dali se kod svih oktavia A7 dešava kad se auto ne pali dva tri dana da duže vergla u prvom palenju, možda 4-5 sek. a posle pali na prvi zub.

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #68 poslato: 24. Nov, 2017. 20:26 »
Ja ne znam, nikad mi nije stojao auto duze od pola dana. Inace CR motori verglaju malo duze od PD motora.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Škomil

« Odgovor #69 poslato: 24. Nov, 2017. 21:01 »
Samo je duže verglanje kad se ne pali dva tri dana posle toga nema verglanja pali u stotinku sekunde.

Na mreži observer

« Odgovor #70 poslato: 25. Nov, 2017. 13:33 »
Izmeri ti to jos jednom :)
Znam da to deluje kao 4-5 sekundi ali realno je samo 2-3.
Jer 5 sekundi bi znacilo da bas dugo vergla, kao Golfa dvojku ;)
Kod mene isto treba malo vise verglanja u odnou na PD motor, i to posle stajanja duzeg od 2-3 dana, ali bih rekao da je to normalno. Tako je bilo i kada je bio nov.

Van mreže Škomil

« Odgovor #71 poslato: 25. Nov, 2017. 16:54 »
Moguće je da je to 2 - 3 sekunde, ja mislim da se možda malo nafta povuče pa se izgubi pritisak a nisam probao da kontakt ponovim dva tri puta da vidim hoće li biti isto.

Van mreže Škomil

« Odgovor #72 poslato: 21. Dec, 2017. 20:10 »
Evo prvi put lampa rezerve žmignula i na benzinskoj kad sam nasuo gorivo nije htjela da upali odmah, tek posle nekoliko pokušaja je upalila i to se desilo nekoliko puta u roku od 2-3 sata, sutradan ujutro je upalila normalno da bi u toku dana isto nekoliko puta nije htjela upaliti odmah već posle nekoliko paljenja kontakta pa onda verglanje. Kao da izgubi gorivo pa moram nekoliko puta dati kontakt da pumpa navuče gorivo pa onda upali. Auto kad upali radi sasvim normalno. Kad dam kontakt nečuje se pumpa u rezervoaru neznam dali treba da se čuje. Dali je imao neko sličan problem?

Van mreže lipovaccc

« Odgovor #73 poslato: 21. Dec, 2017. 20:19 »
Pumpa za gorivo ti je pred crkavanje ... Menjaj dok te nije ostavila na putu ...

Imao sam takvo iskustvo pre dve godine
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Na mreži observer

« Odgovor #74 poslato: 21. Dec, 2017. 23:38 »
Pumpa mora da se cuje, ili pri davanju kontakta ili vec pri otvaranju vozackih vrata (npr.kod mene na Golfu).