Autor Tema: Putovanje od 500km mirkuk38 i batke  (Pročitano 6738 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži Markkoni

Odg: Putovanje od 500km mirkuk38 i batke
« Odgovor #15 poslato: 27. Nov, 2016. 21:18 »
Super upgrade. Lepu snagu si dobio.
Koliki su ti diskovi na kolima?

Tapatalk Post

Van mreže batkeZapočeo temu

« Odgovor #16 poslato: 27. Nov, 2016. 21:52 »
Standardni. Ne znam dimenziju.
Felne nisam slikao, a danas sam ih spakovao u šupicu. Meni se generalno ne dopadaju tamne felne na tamnom autu, ali kad sam ove prislonio uz auto to je izgledalo opasno. Ako ne pre, do skupa će biti fotki.
« Poslednja izmena: 27. Nov, 2016. 21:59 batke »
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #17 poslato: 27. Nov, 2016. 22:19 »
Cek ne kontam....sta je bilo sa autom kad nisi vozion2 mj?
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.

« Odgovor #18 poslato: 27. Nov, 2016. 23:50 »
Imao sam neku nezgodu sa trapom pa sam čekao deo da stigne iz Češke. Pa dok se sve sredilo prošlo je dva meseca. Pusti glupa priča, srećom sve se završilo kako treba.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

« Odgovor #19 poslato: 28. Nov, 2016. 00:01 »
Bitno je da si rijesio i da je sve ok. Nek je sa srecom daljna voznja.
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #20 poslato: 28. Nov, 2016. 01:51 »
Dan pun dešavanja, tako da tek sada uhvatih vremena da napišem poneku reč.

Prvo da izrazim zadovoljstvo, jer smo dobili trećeg člana naše male, ali izabrane družine. Pre godinu i kusur dana, prepoznat sam kao naj-papučar foruma, čak mi je i uručeno priznanje na Avalskom skupu (hvala kolega Zlatiću). Nedugo zatim, i Zlatić je priznao pred svima i stao rame uz rame sa mnom. Ali batke nas je ipak deklasirao, tako da sada imamo uzora.
Naime, ja moram da pripremam teren, obigravam oko supruge, umiljavam se i krenem da moljakam, kada mi ona, obično odobri trošak u vezi auta.
Zlatić isto tako, možda još i više od mene pritiska suprugu Živanu, vrši mentalnu torturu i ponavlja istu priču danima, kada mu ona obično kaže "Zlatiću, ne može"  :B=) I tu se priča završava...  barem na neko vreme, jer Zlatić ne odustaje tako lako.

Ali batke... klasa za sebe!!! U subotu smo se nekako dotakli te teme dok smo gledali felne, valjda... i prizna on meni da Nevena ne zna. Pitam kako ne zna? A batke odgovara, pa eto.. rekao sam joj samo da idemo da pogledamo felne i da odemo malo da se provozamo. Ja pitam "a šta kada oseti da auto ide osetno bolje?". Batke ćuti, razmišlja, premotava razne scenarije koji bi mogli da se odigraju (strah u očima mu nazirem) te odgovara... nepotpuno siguran u svoje reči "Ma nema teorije.. reći ću joj da umišlja". Ijaoooooooo. On ne sme ni da pita ženu, jer mu ne bi odobrila.. zato krije i mulja. Batke, kralju... redefinisao si pojam papučara. Kralj je mrtav. Živeo kralj!!!  :B=) :P =))

Da se vratimo temi... spojler(čić) je lepo čučnuo. Odmah iz daljine mu sada prepoznajem auto. Lep detalj. Pozdravljam!
Za felne sam skeptik... videćemo kako će to leći kada nabaci točkove na auto. Taman auto, tamne folije, tamne felne... gume naravno tamne. Rekoh mu, ovaj styling mu skida 20 godina sa krštenice. Ponovo može da glumi boy-racera.
Čak se ni presretači toliko ne mangupiraju. No videćemo.. jedva čekam da krenu topliji dani i batke kompletira letnji setup.

Kad smo kod presretača, negde dok smo prolazili kroz njegov kraj (Kragujevac), sustigne nas presretač, crni Superb sa tamnim staklima, ali jakim bljeskalicama. Glume neko ludilo, lezilebovići parazitski, troše moj i vaš novac, ali dobro.. može im se, Srbija TM. Obilaze kolonu, po par vozila, preko pune linije itd.
Nedugo potom sam i ja napustio kolonu, a za mnom i batke.. kada me zove da pohvali moj primerak u odnosu na njihov. Em roda, em uske gume, em uvučeni točkovi. Hvala batke, hvala hvala, evo rumeni mi obrazi koliko me hvališ :P.

Stigosmo u Uziće (43.812830 N, 19.983410 E su koordinate, za one koji imaju navigaciju, da se lakše snađu), desetak minuta pre dogovorenog. A6 TDI bosanke table na valjcima, upravo završavaju. Hladno, vlažno, maglovito.. pomislim, biće ovo dobar rezultat na valjcima. Izmeriše oni motor pre zahvata, standarno prebacio 5 do 10% (mada njihovi valjci jesu velikodušni, to stoji)... ono što je bitno, zanima nas procentualni dobitak. Par fotki...

Odosmo do Zlatibora dok žabari prepravljaju mape...

Aperitiv...

Njam njam !!!

Batke je bio toliko nestrpljiv da se vratimo, da je pojeo klopu 10 minuta pre mena. A tek kada su nam javili da će auto biti spreman za 2 umesto najavljena 3 do 4 sata...  ;) Skakutao je na klupici dok smo se častili teletinom. I taman se on ponadao da pohitamo ka Superbici i pojurimo do Uzića, a ja ga svratim u poslastičarnicu na kafu i kolač. E Bataloviću, biće ti slađe kada dođemo... :P

I jeste mu bilo slatko... skoro okruglih 200KS i neverovatnih 470Nm ili tu negde (skoro kao 2.0TDI biturbo). Batketu kez od uveta do uveta. Kao dete. Vredelo je svaki € koji je platio.

U povratku ka Beogradu smo ozbiljno potezali prilikom preticanja, batke oduševljen. Zove me i smeje se kako motor kida. A meni puno srce, jer volim kada drugu bude dobro i zahvalim se još jednom momcima u Revochip-u, što su mi učinili i malo odvrnuli "gain" na moju molbu, prilikom poslednjeg merenja jer sam im objasnio da je drug batke paljevina i da bi on baš voleo da ima više Nm od mene :P

Job well done!!

beer1

« Odgovor #21 poslato: 28. Nov, 2016. 08:32 »
E Miroslave al si me nahvalio. Svaka ti ka Njegoševa  :P

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #22 poslato: 28. Nov, 2016. 08:55 »
Vidim ja da je konkurencija počela da me izuva iz papuča.

Bravo za junaštvo @batke, ja se ne bih usudio tako da uradim ako mi žena ne bi dala :)
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže voyager

« Odgovor #23 poslato: 28. Nov, 2016. 09:52 »
Hajde sad da se kladimo da li će primetiti.

BTW ako auto na zimskoj obući ima blizu 200KS na letnjoj bi imao bar još 5%
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže nidza

« Odgovor #24 poslato: 28. Nov, 2016. 10:35 »
Sjajno putešestvije.

Zar remap nije doviđence garanciji?
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže voyager

« Odgovor #25 poslato: 28. Nov, 2016. 11:11 »
Jeste ako utvrde da je urađen remap. Ali prvo treba da posumnjaju pa da urade proveru.

Kačenje na servisnu dijagnostiku nije dovoljno za tako nešto.

« Odgovor #26 poslato: 28. Nov, 2016. 11:17 »
Vidim ja da je konkurencija počela da me izuva iz papuča.

Bravo za junaštvo @batke, ja se ne bih usudio tako da uradim ako mi žena ne bi dala :)

Viđe li ti kaki smo junaci. Sve hajduci i uskoci.

Nije žena vozila auto 2 meseca. Navikla je na S1 koji ima fabrički preko 140KS jer ide kao sumanut. Na nižim obrtajima bolje ide od O3 i u stocku i posle čipovanja. Tako da neće ni primetiti.

Van mreže voyager

« Odgovor #27 poslato: 28. Nov, 2016. 11:21 »
Batke, skini ove zaštite iza zadnjih točkova. Ne idu uz 200KS i RS felne :)

Van mreže Filip

« Odgovor #28 poslato: 28. Nov, 2016. 11:26 »
to kad ga bude spustio :)
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže voyager

« Odgovor #29 poslato: 28. Nov, 2016. 11:40 »
Da se ne vuku po asfaltu :)