Dan pun dešavanja, tako da tek sada uhvatih vremena da napišem poneku reč.
Prvo da izrazim zadovoljstvo, jer smo dobili trećeg člana naše male, ali izabrane družine. Pre godinu i kusur dana, prepoznat sam kao naj-papučar foruma, čak mi je i uručeno priznanje na Avalskom skupu (hvala kolega Zlatiću). Nedugo zatim, i Zlatić je priznao pred svima i stao rame uz rame sa mnom. Ali batke nas je ipak deklasirao, tako da sada imamo uzora.
Naime, ja moram da pripremam teren, obigravam oko supruge, umiljavam se i krenem da moljakam, kada mi ona, obično odobri trošak u vezi auta.
Zlatić isto tako, možda još i više od mene pritiska suprugu Živanu, vrši mentalnu torturu i ponavlja istu priču danima, kada mu ona obično kaže "Zlatiću, ne može"

I tu se priča završava... barem na neko vreme, jer Zlatić ne odustaje tako lako.
Ali batke... klasa za sebe!!! U subotu smo se nekako dotakli te teme dok smo gledali felne, valjda... i prizna on meni da Nevena ne zna. Pitam kako ne zna? A batke odgovara, pa eto.. rekao sam joj samo da idemo da pogledamo felne i da odemo malo da se provozamo. Ja pitam "a šta kada oseti da auto ide osetno bolje?". Batke ćuti, razmišlja, premotava razne scenarije koji bi mogli da se odigraju (strah u očima mu nazirem) te odgovara... nepotpuno siguran u svoje reči "Ma nema teorije.. reći ću joj da umišlja". Ijaoooooooo. On ne sme ni da pita ženu, jer mu ne bi odobrila.. zato krije i mulja. Batke, kralju... redefinisao si pojam papučara. Kralj je mrtav. Živeo kralj!!!

Da se vratimo temi... spojler(čić) je lepo čučnuo. Odmah iz daljine mu sada prepoznajem auto. Lep detalj. Pozdravljam!
Za felne sam skeptik... videćemo kako će to leći kada nabaci točkove na auto. Taman auto, tamne folije, tamne felne... gume naravno tamne. Rekoh mu, ovaj styling mu skida 20 godina sa krštenice. Ponovo može da glumi boy-racera.
Čak se ni presretači toliko ne mangupiraju. No videćemo.. jedva čekam da krenu topliji dani i batke kompletira letnji setup.
Kad smo kod presretača, negde dok smo prolazili kroz njegov kraj (Kragujevac), sustigne nas presretač, crni Superb sa tamnim staklima, ali jakim bljeskalicama. Glume neko ludilo, lezilebovići parazitski, troše moj i vaš novac, ali dobro.. može im se, Srbija TM. Obilaze kolonu, po par vozila, preko pune linije itd.
Nedugo potom sam i ja napustio kolonu, a za mnom i batke.. kada me zove da pohvali moj primerak u odnosu na njihov. Em roda, em uske gume, em uvučeni točkovi. Hvala batke, hvala hvala, evo rumeni mi obrazi koliko me hvališ

.
Stigosmo u Uziće (43.812830 N, 19.983410 E su koordinate, za one koji imaju navigaciju, da se lakše snađu), desetak minuta pre dogovorenog. A6 TDI bosanke table na valjcima, upravo završavaju. Hladno, vlažno, maglovito.. pomislim, biće ovo dobar rezultat na valjcima. Izmeriše oni motor pre zahvata, standarno prebacio 5 do 10% (mada njihovi valjci jesu velikodušni, to stoji)... ono što je bitno, zanima nas procentualni dobitak. Par fotki...

Odosmo do Zlatibora dok žabari prepravljaju mape...

Aperitiv...

Njam njam !!!

Batke je bio toliko nestrpljiv da se vratimo, da je pojeo klopu 10 minuta pre mena. A tek kada su nam javili da će auto biti spreman za 2 umesto najavljena 3 do 4 sata...

Skakutao je na klupici dok smo se častili teletinom. I taman se on ponadao da pohitamo ka Superbici i pojurimo do Uzića, a ja ga svratim u poslastičarnicu na kafu i kolač. E Bataloviću, biće ti slađe kada dođemo...

I jeste mu bilo slatko... skoro okruglih 200KS i neverovatnih 470Nm ili tu negde (skoro kao 2.0TDI biturbo). Batketu kez od uveta do uveta. Kao dete. Vredelo je svaki € koji je platio.
U povratku ka Beogradu smo ozbiljno potezali prilikom preticanja, batke oduševljen. Zove me i smeje se kako motor kida. A meni puno srce, jer volim kada drugu bude dobro i zahvalim se još jednom momcima u Revochip-u, što su mi učinili i malo odvrnuli "gain" na moju molbu, prilikom poslednjeg merenja jer sam im objasnio da je drug batke paljevina i da bi on baš voleo da ima više Nm od mene

Job well done!!