Autor Tema: Signalna lampica akumulatora ostaje upaljena nakon startovanja motora!!!  (Pročitano 42759 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Cile93Započeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
Pozdrav ljudi kao sto vidite u naslovu imam problem sa mojom felicijom jutros ja da krenem na posao sve normalno auto startuje ok e sad kad sam krenuo da vozim kako ubrzavam ili jos vise opteretim auto sa nekim svetlom(u ovom slucaju bas rikverc svetlo) ona signalna lampica od akumulatora pocinje da svetli sve vise i vise a kako usporavam tj ostavim ga na ler da radi ta lampica tek tek ckilji crvenkasto. Nije mi se to nikad desavalo evo sad prvi put uglavnom zasvesti pri davanju kontakta i to je to kad se auto upali vise je ne vidim. Sada u toku voznje mi svetli ne toliko jako kao pri davanju kontakta ali se primecuje i napominjem sto ja brze vozim tj sto je veci broj obrtaja ta almpica jace svetli. U cemu je problem?
  • Vozi: Skoda Felicija 1,3 1999

Van mreže boris014

• Style
  • Ugled: 0
pretpostavljam alternator,sad sta tacno,neko ce ti iskusniji reci..
  • Vozi: felicia 1.3 43kW 2000

• Ambition
I ja isto predpostavljam da je to ali nisam neki velemajstor oko te elektronike pa zato i pitam hvala :) Cekam nekog jos da pojasni detaljnije :)

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
Kad lampica svetli dok motor radi, znaci da alternator ne puni akumulator i ne snabdeva potrosace strujom, vec se oni strujom snabdevau direktno iz akumulatora...I tako bi se moglo voziti sve dok potrosaci ne iscrpe akumulator...Najcesci kvar je "crkavanje" reglera...Zato trebas otici kod elektricara, koji najverovatnije ima taj regler sa kablicem (odgovara i od juga) pa ako se njegovom zamenom simptomi se ne otklanjaju, onda se ispituju diode na alternatoru...A moze i da bude do statora, ali malo verovatno...Ali i on se treba ispitati kad se ispituju i diode, jer se alternator potpuno rastavlja. Tada se trebaju zameniti i lezajevi ako se "cuju"...ili preventivno, ali sa nekim kvalitetnim a ne sa Kineskim...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
A da proveris dali ti je remen labav, pa da malo zategnes ? Ili promenis, jer takve simptome mi javljao moje bivse auto, narocito kada je padala kisa, pa nakon prolaska vira sa vode, uvek se lampica palela. Problem je bio u remen, proklizavao kada voda prsne u nego.
« Poslednja izmena: 04. Jan, 2017. 18:04 Filo »
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

• Ambition
Nista sutra kod elektricara nema sta gledao sam remen deluje fosta zategnuto evo i sad tokom nocne voznje isto tako kako upalim svetla i pozicije tako lampica zackilji to mogu da primetim samo kad je mrak ili sumrak preko dana se ne vidi da svetli posto ne svetli jakim intezitetom. Bolje da resim to na vreme nego da ispraznim nov akumulator.

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
Nama je svetlela ta lampica na Golfu i problem su bile potrošene četkice. Kvar od 20e sa sve rukama majstora.

RN3 Pro via TT