Autor Tema: Skoda Octavia 2013 1.6 - nepravilan rad hladnog motora - Garancija se ne priznaj  (Pročitano 7320 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže draganmZapočeo temu

Pozdrav svima,

Molio bih nekoga ko poseduje 1.6 105 konja dizel motor da podeli da li ima slicnih problema kao i ja na svojoj oktaviji.
Naime kada se upali (posebno sada zimi) prvih 5 minuta motor nepravilno radi u smislu da ima trzanja kao da guta knedle gde se celo sediste zatrese u tom momentu.
U toku dana kasnije kada se pali sve ok (osim ako ne prodje duzi period bez paljenja).

Auto je presao 60k i jos je pod garancijom. Od Septembra 2016 sam po ovlascenim servisima i menjali su prvo jednu pa ostale 3 dizne pa potom i glavu motora. I dalje isti problem.
Potom su trazili video zapis motora dok radi.
Na kraju su mi rekli da je odgovor fabrike da taj motor tako treba da treska i da je to normalan rad motor sa cime se ne slazem nikako a ni x neovlascenih servisa kod kojih sam bio.

Da li neko ima slicna iskustva i mozda neki savet sta uopste raditi?

Hvala unapred
Dragan
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 TDI 2013 Elegance

Na mreži bugarin

Presavij  tabak pa pisi lepo skodi, ali u cesku. Vec nekoliko kolega je imalo probleme sa vozilom u garanciiji, a serviseri ih ubedjivali da to tako treba.
Lepo sve potanko im napisi, od prvog koraka koji si preduzeo. Ako su ti menjali glavu motora o njihovom trosku, morali su da prijave fabirici na koje su vozilo ugradili novu glavu kako bi refundirali troskove od skode. To znaci da negde u sistemu vec postoji trag o tvom vozilu.
Obavezno im napisi broj sasije kako bi sto pre proverili celu pricu, i naravno ne zaboravi taj video snimak ako si ga napravio.
Ako ni to ne prodje, javi mi se da te posaljem kod mojih majstora. Neki ih na forumu nazivaju carobnjacima :)) makar da ti odrade defektazu, pa da znas na cemu si.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Podrav Bugarin,

Hvala ti na odgovoru.
Bas su me danas zvali da treba da potpisem taj nalog da oni to zatvore i da jel naplate od fabrike sve te delove.
Ja sam im trazio napismeno da mi daju potvrdu gde fabrika kaze da tako motor treba da trese i da je to ok. Odgovor je bio da nisu u mogucnosti da mi daju potvrdu od fabrike ali moze od importera.
Pokusao sam pisati skodi Ceska na facebook u stranici gde su me uputili na importera a sustinski sve  je i do sada islo preko Cacka jel.
Mislim zasto su uopste prvi put menjali 4 dizne a auto se tada ponasa isto kao i sada nakon zamene, pa zasto mi tada nisu rekli da je to normalan rad.
Sve u svemu dosta izgubljenog vremena i zivaca.
Da li imas neku drugu adresu gde se mogu obratiti skodi u Ceskoj?
Ukoliko se nista ne resi idem kod carobnjaka :D

Dragan

Na mreži bugarin

Uh, sad da me ubijes ne mogu da nadjem kome su se obracale kolege (na koji mail).
Znam da je bogdan86 imao problem sa maltene novim autom i da su tek posle dopisivanja sa ceskom oterali auto u cacak i resili problem.
Ajd valjda ce se oglasiti jos neko ovde, da ne pretrazujem ceo forum :(

A nista pisao sam opet na face na njihovu zvanicnu stranicu pa videcemo.
Pretrazicu ja forum malo detaljnije.
Hvala ti svakako na korisnim informacijama ;)

pozz

Na mreži bugarin

Nema na cemu. Mislim da im stranicu na fejsu vodi firma koju su angazovali za PR, nagradne igre i kontakt sa medijima, tako da od njih nema neke vajde.
Secam se da je neko pisao direkt nekom inzenjeru, ali kojem..........

• Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.

Hvala @ferdinand @bugarin.
Prosledicu im meil pa javim za update kada nesto konkretno bude.

Pozz

Van mreže nebojsar

Meni se isto desava ali ne stalno. Uglavnom u leru bude u formi vibracijai blagog podrhtavanja.
  • Vozi: Skoda Octavia 3 1.6TDI Elegance, Hyundai i30 1.4CRDI

Jutros sam bas bio u InterSremu servisu da mi pokazu jednu skodu od 57k na satu isto 1.6 dizel (bila je kod njih imala je udes neki) kao jel sedi u ovu i vidi da i ona trese. Istina ima podrhtavanja ali mnogo manje nego kod mene.
I to je njima sada merodavno da je auto ok jel eto ima jos neki sa vibracijama.
Pa imao sam pezoa dizela starog 15 godina pa nije nikada tresao :D

Nista poslao sam meil skodi, a danas ce mi javiti sta su resili iz auto cacka...

Van mreže Karlheinz

Potom su trazili video zapis motora dok radi.
Na kraju su mi rekli da je odgovor fabrike da taj motor tako treba da treska i da je to normalan rad motor sa cime se ne slazem nikako a ni x neovlascenih servisa kod kojih sam bio.
Stavi negde na net taj snimak da i mi vidmo o čemu se radi.
Prosledicu im meil pa javim za update kada nesto konkretno bude.
Javi šta se dešava.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

@Karzheinz
Oni su snimali, ali snimicu ja sa telefonom rad motora kada se to desava pa cu okaciti.
Svakako cu javiti sta se desava.

pozz

Van mreže mirkuk38

Nemoj da te lažu indijanci. Ispravan motor mora mirno da radi. Nešto tu ne štima.. da li je fabrički problem ili nešto kod tebe, ali isteraćeš to na čistac, ovako ili onako. Samo da naletiš na krštenog majstora... cimaj Bugarina pa neka ti pogledaju auto.

Da li si promenio filter goriva? Šta kaže VCDS, ima li grešaka?

Pozdrav

Nedavno pre dva meseca je radjen mali servis.
Dijagnostika prema njima kaze na 1. i 4. clindru dizne su off sa parametrima sto sada tvrde da je kao ipak u opsegu dozvoljenom.
Cekam danas sutra da mi jave konacnu odluku iz cacka pa cu videti sta dalje.
Svakako cu videti na kraju sa bugarinom sta i kako...

Hvala

Neko na briskodi upravo postavio. Koliko vidim isti problem.

http://www.briskoda.net/forums/topic/422643-rough-idle/#entry4798594
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.