Autor Tema: Skinute folije sa zadnjeg stakla.  (Pročitano 3336 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže NightsaberZapočeo temu

Skinute folije sa zadnjeg stakla.
« poslato: 22. Jan, 2017. 02:09 »
Letos kad sam carinio skodu u Sapcu, rekli su mi da moraju da mi skinu folije sa prozora iza B stuba i sa gepeka, iako sam imao tu neku potvrdu iz Svajcarske i racun kad su ugradjivali, al' dzaba, morali da skinu, nisam mogao ni ovde cak da uradim atest. Inace zatamljenost bila 60 ili 70%, znaci dozvoljeno je toliko, al' eto, moraju oni da se*u nesto.
I da stvar bude jos gora, magarci nisu skinuli foliju, nego su je onako samo izgrebali sa stakla i sad su mi ostale one fleke od lepka koje je nemoguce skinuti. U pocetku mi i nije smetalo toliko, mrzelo me da pokusavam da skinem, medjutim prozor nije mogao da se pomeri uopste, zakacio lepak za keder onaj i ne moze da mrdne.
Sa cim sam sve probao da skinem taj lepak:
- 3 razlicita razredjivaca probao, dva domaca, jedan nemacki(Najbolje se pokazao)
- Probao sam i gradjevinskim fenom da grejem staklo pa da gulim lepak, bezuspesno.
- Probao sam gomilu sredstava iz kuce za ciscenje stakala, sve sto je imalo od hemije po kuci.

I nista, najbolji rezultat mi je bio sa ovim nemackim razredjivacem, 4.5 sata za jedno staklo.
Da li neko zna neki laksi nacin da se to skine, sprej neki ili nesto da ima da se kupi, jer je problematicno ovo na gepeku, prelama svetlost od sunca dosta.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 1.6 TDI 2011 4x4 & Mercedes Vito 109 CDI 2009

Van mreže aleksandarzlatic

Odg: Skinute folije sa zadnjeg stakla.
« Odgovor #1 poslato: 22. Jan, 2017. 08:57 »
Mozda bi trebao da pitas nekoga ko stavlja folije na stakla, oni sigurno znaju..?
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 39
« Odgovor #2 poslato: 22. Jan, 2017. 09:00 »
Probaj cistim alkoholom
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #3 poslato: 22. Jan, 2017. 09:16 »
Moraju prvo sva stakla da se predju ziletom, pa na kraju sa razredjivacem.
Obicno servisi koji stavljaju folije imaju i alat za skidanje, pa je najbolje da odes do nekog.

Tapatalk Post

Van mreže ugi85

« Odgovor #4 poslato: 22. Jan, 2017. 10:44 »
Probaj plasticnu strugalicu sa ziletom koja se koristi za skidanje registracionih nalepnica.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #5 poslato: 22. Jan, 2017. 10:47 »
Meni kad su skidali prskali su neki rastvor Fairy-ja za pranje sudova i vode. Prsnu to, pa zilet...

Tapatalk Post

Na mreži MAKS

« Odgovor #6 poslato: 22. Jan, 2017. 12:53 »
U prodavnicama koje se bave prodajom stamparskog materijala imas sprej za skidanje lepka od folija. Dodushe od folija koje se lepe na automobil. Pitaj dali mozes da upotrebis za staklo. Mislim da je cena negde oko 500-700 dinara po boci. :o
A moze i rucna varijanta. Naravno to je jeftinije. Nitro razredjivac ili cist benzin / kupis na pumpi u flasu od dva litra /. Pa ti vidi sta ti je volja i isplativost i naravno da nebude stete.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #7 poslato: 22. Jan, 2017. 12:58 »
Ma Fra Deca Flash. Ima ga da se nadje ponegde među auto hemijom. Recimo neka neugledna radnja sa auto delovima u Piramidi ga ima. Ubija kako skida katran, lepkove razne itd. Ne nagriza lak i farbu.

RN3 Pro via TT

Van mreže Miroslav1982

« Odgovor #8 poslato: 23. Jan, 2017. 16:26 »
Meni nije jasno zasto su ti trazili da skines foliju sa zadnjeg stakla, kada je dozvoljeno  100% zatamnjivanje! Malo su se zeznuli oni!!
  • Vozi: Škoda octavia a5 2007 1.6 mpi

Van mreže 00gile00

« Odgovor #9 poslato: 23. Jan, 2017. 16:47 »
Sve vrste lepkova od raznih nalepnica i folija sa stakala sam uvek uspesno skidao sa apotekarskim benzinom. Benzin na sundjer za sudove trljas dok ne upije i brises sa ubrusima za ruke.

Послато са VIE-L09  

Van mreže NightsaberZapočeo temu

« Odgovor #10 poslato: 24. Jan, 2017. 15:18 »
U prodavnicama koje se bave prodajom stamparskog materijala imas sprej za skidanje lepka od folija. Dodushe od folija koje se lepe na automobil. Pitaj dali mozes da upotrebis za staklo. Mislim da je cena negde oko 500-700 dinara po boci. :o
A moze i rucna varijanta. Naravno to je jeftinije. Nitro razredjivac ili cist benzin / kupis na pumpi u flasu od dva litra /. Pa ti vidi sta ti je volja i isplativost i naravno da nebude stete.
To drugo sam i probao, i razredjivac i benzin, ali bukvalno sam skidao 1x1cm za minut, ne moze vise od toga.

Sve vrste lepkova od raznih nalepnica i folija sa stakala sam uvek uspesno skidao sa apotekarskim benzinom. Benzin na sundjer za sudove trljas dok ne upije i brises sa ubrusima za ruke.

Послато са VIE-L09  

Probao, ne ide sa tim.

Ma Fra Deca Flash. Ima ga da se nadje ponegde među auto hemijom. Recimo neka neugledna radnja sa auto delovima u Piramidi ga ima. Ubija kako skida katran, lepkove razne itd. Ne nagriza lak i farbu.

RN3 Pro via TT

Da nemas slucajno broj te radnje, ili sajt neki ako imaju?
  • Vozi: Škoda Octavia A5 1.6 TDI 2011 4x4 & Mercedes Vito 109 CDI 2009

Na mreži MAKS

« Odgovor #11 poslato: 24. Jan, 2017. 22:01 »

Samo uz atest mozes imati foliju na staklima i to samo pozadi zadnja i bocna stakla.

• Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže MoonZe

« Odgovor #12 poslato: 25. Jan, 2018. 22:42 »
Mozda bi trebao da pitas nekoga ko stavlja folije na stakla, oni sigurno znaju..?
Znaju, ali naplacuju skidanje folija 20-30 e, kolega danas skidao na Novom Beogradu.

Sent from my SM-A510F  

• Vozi: Fabia 1.4 mpi, 2003.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #13 poslato: 25. Jan, 2018. 23:48 »
Pomesaj nitro , benzin i tecnost za sudove . Uzmi neku plasticnu karticu i stavi neku majicu staru preko toga . Lepo natopi prvo deo koji skidas sa prozora pa onda grebi sa tim . To mi je rekao momak koji radi sa folijama kada sam skidao sa jednog auta . Problem je samo sto je sada hladno i teze je skinuti lepak , nek ti neko pridrzava fen dok to skidas , bice lakse . Jos jedna stavar , kada stavljaju folije oni naguraju dobar deo ispod tapacira i taj lepak predstavlja problem , trebalo bi skinuti tapacire da se to dobro ocisti .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže ugi85

« Odgovor #14 poslato: 26. Jan, 2018. 07:23 »
Meni nije jasno zasto su ti trazili da skines foliju sa zadnjeg stakla, kada je dozvoljeno  100% zatamnjivanje! Malo su se zeznuli oni!!

Na zadnjim staklima je dozvoljeno 100% zatamnjivanje ali ipak mora da se odradi atest.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance