Juče bili porodično kod Zlatića na ručku (bravo Živana za musaku) i iskoristili priliku da odradimo treći servis na Superbici. Potom prikačio VCDS da poteram malo transfer fuel pump (kažu našu stari da se valja, kada se menja filter goriva

), resetujem servisni interval i isključim upozorenje za servis. Posle
20.600km pređenih na chipovanom motoru uz dosta regeneracija, ECU ispisuje
good oil quality.
Zlatić naravno, gura sve vreme glavu, gleda šta radim, uči i pamti

.
Kada smo završili, zamoli me Zlatić da priključim VCDS i na njegovu belu bombonicu sa dodacima; čisto onako, reda radi, malo da bacimo pogled. Gledam ovlaš kako su kod njega podešeni servisni intervali, upozorenja itd.. i naletimo na ovo.

Da stvar bude gora, Zlatić je od zadnjeg servisa već dosipao ulje, jer mu mikro motor srče pa srče.
Ja da prasnem u smeh, gledam i ne verujem. Ne veruje ni Zlatić, trlja oči u neverici, gleda ponovo... uživam u njegovoj reakciji - pomislim, ako bi neko pogledao u enciklopediji za pojam "skenjana faca", video bi Zlatićevo neobrijano lice i tužne okice.
"pa pa .. pa kako... rekli su mi da je dobro ulje.. Texaco ili tako nešto, samo nije long life... baš za moj motor"
A meni puno srce, uživam... vadio sam mu mast dobrih pet minuta.
Kada sam se nasladio njegove muke, odradili smo mu "Needle sweep" i "Right mirror dip when reversing". Zlatić je bio zadovoljan.. iako je gurao u podsvest činjenicu da mu motor troši ulje koje je pri tome i divča.
Šta raditi.. ispustiti ovo i promeniti ulje odmah ili čekati da istekne 15.000km do sledećeg servisa? Pitanje je sad...
Šta ako mu motor ne sastavi do drugog (polu)servisnog intervala, a ovi indijanci krenu da ga leraju za garanciju?