Autor Tema: Felicia 1.3 43kW cudno gasenje auta  (Pročitano 3559 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže boris014Započeo temu

• Style
  • Ugled: 0
Felicia 1.3 43kW cudno gasenje auta
« poslato: 09. Feb, 2017. 21:55 »
Imam cudan problem..naime,neki dan sam iscupao plin iz auta..i od tad imam nejasan problem..kad upalim ujutru skrozx hladan auto,radi naormalno,pod sauhom..i sve je ok..u toku dana,kad upalim auto,nakon 200-300 metara,auto se samo ugasi..malo duze verglam i upali i posle toga je sve ok..i tako vec nekoliko dana zaredom..bukvalno mogu da napamet znam gde ce se i kad ugasiti..sumnjam da ima veze sa vadjenjem plina..ali me buni zasto se bas tako ponasa..da li je neko imao slicno iskustvo
  • Vozi: felicia 1.3 43kW 2000

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
Odg: Felicia 1.3 43kW cudno gasenje auta
« Odgovor #1 poslato: 10. Feb, 2017. 18:56 »
Mislim da moras proveriti dovod goriva jer nakon tih 200-300m potrosi gorivo iz lonceta karburatora i ugasi se. Verovatno te polovak zeza i iglica na njemu
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #2 poslato: 10. Feb, 2017. 20:07 »
 Prvo i osnovno pitanje je koliko je taj karburator koriscen ranije, dok je bila plinska instalacija...Nas narod voli da vozi plin "do kraja", ne razmisljajuci o potrebi povremenog prebacivanja na benzin, koje je potrebno iz mnogih razloga, a jedan je i odrzavanje elasticnosti membrana, prohodnosti kanala i ventila, iglicastog, ler dizne i sl. Kad karburator ostane bez goriva i vozi se na plin, on se i dalje greje, sva necistoca iz goriva se talozi i pod dejstvom toplote se zapekne...I kad karb. pocne da se redovno koristi kao jedino sredstvo, pocinju problemi zbog ranije nebrige...Sad je potreban jedan detaljan servis i stelovanje karburatora... bravo2
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže mladen84

• Style
  • Ugled: 2
« Odgovor #3 poslato: 11. Feb, 2017. 03:25 »
O ovome sam pisao na zakljucanoj temi o karburatoru. Ono sto je paja napisao je tacno. I ja sam isto nonstop vozio na plin, a benzin je bio u opticaju samo zimi. Majstor mi je rekao da su se creva i dizne sasusile i slicno. U svakom slucaju moras ici na servis, ne verujem da ce to mnogo kostati, ali popravi to sto pre da se ne bi nervirao.  Javi da li si resio
  • Vozi: Skoda Favorit 135 L 1991.

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
  • Ugled: 35
« Odgovor #4 poslato: 11. Feb, 2017. 12:21 »
1. proveriti napajanje gorivom ... (postaviti providni filter benzina pre benzinske pumpe=
2. stanje membrana na karburatoru nakon duže upotrebe plina
3. retko kad plovak karburatora "zaglavi" ...

najviše sumnjam na kapacitet pumpe ... na protok goriva ...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže ivanva

• Test Drive
  • *
« Odgovor #5 poslato: 04. Mar, 2017. 18:37 »
ja imam feliciu 1,3 ,benzinac 96 godiste...njen karburator trosi gorivo kao tenk  oko 15 litara po gradu.
dvogrli pirburg karburator.
ali komsija mehanicar mi rece da na nju moze da se stavi jednogrli jugov weberov karburator.
i stavi ga majstor i sada mi skoda trosi oko 7,8 litara po gradu......motor samo zuji.
karburator 1500 dinara, rad 3000 dinara ,sajla 500, dinara, josjedna sajla 500 dinara.
  • Vozi: felicia 1,3 benzinac

Van mreže Bobi

• Laurin&Klement
  • Ugled: 28
  • Moj Skoda Club Aleksinac...
« Odgovor #6 poslato: 04. Mar, 2017. 22:23 »
poštujem svaku prepravku ako već nema drugog rešenja ali sad imaš jednogrlni karburator koji nije za tu snagu motora predvidjen kao i ručni saug....
  • Vozi: Skoda Octavia MK1 1.6L MPI ' 98 benz+tng

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #7 poslato: 05. Mar, 2017. 01:27 »
Pa mozda i nije neki problem jer taj weber 32 karburator nose ga zastava i yugo 1.1 koje imaju 40 kw, a nase felicije imaju 43 kw.
Sa druge strane, to sto trosi po 15 litra po gradu sa pieburg karburator, nije do sami karburator, nego do njegovo stanje. Znaci zrel je za remont, da se provere svih membrane, dizne, vakuumske delove, a to sto mi necemo to da uradimo pa krivimo karburatore, to je druga stvar.
I da ne zaboravimo, nase felicije i favorite nisu vec nove, oni vec su 20+ godine stare, jos neka godina i stize ih titula ''oldtajmer'' :D
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže ivanva

• Test Drive
  • *
« Odgovor #8 poslato: 05. Mar, 2017. 08:31 »
majstori su me godinama vozali sa tim skodinim dvogrlim karburatorom.
isao karburator na kompletan servis..i posle toga je trosila oko 12 litara na otvorenom putu,
po gradu oko 10.
sve dok slucajno nisam naisao na jednog skolskog druga automehanicara .
inace auto mi je presao oko 80.000.km...kupio sam ga novog 96 godine.
od tada sam zamenio svu limariju na njemu ,vesanje ,letva volana,sve manzetne,..skoro sve osim zadnjih amortizera.
jos imam da uradim prednje i zadnje koseve na njoj ..jer tu je dosta trula.
u motor sipam ulje 15 _40 i ne trosi ga uopste.
inace motor je suv ,cist.....nemam nameru da je prodam uopste.
imao sam ludu srece pa sam pre 3 godine na otpadu nasao peta vrata u fabrickom stanju , bez tragova korozije.
jedini problem sa njom je bila potrosnja ,nikada me nigde nije ostavila u kvaru.
drugo grlo na njenom karburatoru sluzi za dodatnu snagu ,ubrzanje ...prilikom preticanja....e sad ne idem ja na trke pa mi 2, 3 sekunde u startnosti nesto znace...

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
« Odgovor #9 poslato: 05. Mar, 2017. 10:43 »
drugo grlo na njenom karburatoru sluzi za dodatnu snagu ,ubrzanje ...prilikom preticanja....e sad ne idem ja na trke pa mi 2, 3 sekunde u startnosti nesto znace...

Povodom ovoga...imam i ja isti problem. Bio sam i ja u karburator servisu, bio sam i kod Dobrivoja...generalno, auto ide bolje, manje trosi ali i dalje stoji problem sa ubrzavanjem i nekim nedostatkom snage kad mi je potrebno. Medjutim, malo razmisljam o problemu i padne mi na pamet da proverim ispravnost vakumskog regulatora paljenja na razvodniku. I ustanovim da nije ispravan...uopste ne regulise pomeranje paljenja pri opterecenjima...I sa prikljucenim i sa iskljucenim regulatorom radi isto...posto sam utvrdio da je membrana na njemu ispravna, zakljucujem da se polugica za pomeranje ploce zaglavila (korodirala), ili se sama ploca zaglavila...I sad planiram, kad me "posluzi vreme" i kad budem imao malo vremena da mi ne treba auto, da skinem rzavodnik i probam da razradim malo mehanizam...Povodom ovoga, kad bude bilo reseno, javicu rezultate...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže mirkuk38

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #10 poslato: 05. Mar, 2017. 12:06 »
@pajopop
Bravo za razmišljanje i trud. Javi rezultat

@ivanva
Druže, ispravan gradski benzinac ne može da troši 12 litara na otvorenom. 6 litra da, ali 12 nikako. Nešto ti nikako nije u redu bilo sa tim karburatorom, ali verovatno imaš još neke gremline...

Pozdrav

Van mreže ivanva

• Test Drive
  • *
« Odgovor #11 poslato: 05. Mar, 2017. 13:58 »
 mirkuk38

na toj mojoj feliciji je bio samo karburator u pitanju.
posle zamene karburatora motor pali u delicu sekunde ,lepo radi ,ima dobru vucu, i trosi malo....
.prosto motor je preporodjen,ima bolji zvuk, a vuce isto...

dok je imala njen karburator trosila je po gradu po leti oko 10 litara ,na otvorenom oko 12.
zimi je trosila po gradu oko 15 litara  a na otvorenom oko 10,12 litara.

Van mreže Filo

• Laurin&Klement
« Odgovor #12 poslato: 05. Mar, 2017. 18:17 »
Nije do karburator opsto kako pieburg karburator, nego o stanje tvog karburatora je. Moguce je da je bio iskrivljen unutra, neko ranije da mu pravio neke remonte, improvizacije, a to ovde na balkanu je redovna pojava i to je to.
Ako ti sada radi lepo i lepo vuce, nakrivi kapu i vozi ;)
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže ivanva

• Test Drive
  • *
« Odgovor #13 poslato: 05. Mar, 2017. 19:21 »
 Bobi

taj karburator je predvidjen za jugov motor od 1100 kubika, tako je.
meni je bitno da sa tim jugovim karburatorom moja felicia ide isto kao i sa njenim dvogrlim karburatorom i pritom zimi trosi oko 7,8 litara po gradskoj voznji.
drugo grlo sluzi za dobro ubrzanje auta, startnost.itd...
meni moja felicia sluzi za voznju po gradu , i od grada do grada ....140,150 ,na sat meni puna kapa...vise nisam hteo da je vozim.
meni razlike 2,3 sekunde u startnosti ne znaci nista, jer ja ne ucestvujem na trkama pa da mi ta startnost
od 2,3 sekunde nesto znaci...da zeim da ucestvujem na trkama stavio bih joj turbinu.
sto puta je bolji rucni saug od bilo kog automatskog, jer ja taj rucni saug kontrolisem.
ima da se kupi nov dvogrli felicijin karburator i on kosta 500 evra u ceskoj.
super stvar za one koji imaju 500 evra za karburator koji ce trositi oko 9,10 litara po gradu..i to
dok je nov....kupio sam novu feliciju i nova je trosila benzin kao tenk..oko 9,10 litara po gradu i to leti.....i jos kazu u servisu pa to tako mora..ona ima dva grla, a vozio sam je stedljivom voznjom.....a sto prolazi vise vremena sve trosi vise i vise...

Van mreže ugi85

• Laurin&Klement
  • Ugled: 53
« Odgovor #14 poslato: 05. Mar, 2017. 19:31 »
Ugradi dvogrli Weber DMTR 32/32 koji je isao u keca od 1300 kubika potrosnja nece biti znacajno veca ali ce auto ici osetno bolje.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance