Anketa

Koji DIZEL točite najčešće?

Običan tj. redovan
26 (36.6%)
Bolji tj. sa aditivima
34 (47.9%)
Zavisi od situacije i $$
11 (15.5%)

Ukupno glasova: 71

Autor Tema: Dizel: koji sipate? Pumpa, iskustva, potrošnja...  (Pročitano 51593 puta)

0 članova i 12 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže batke

Odg: Dizel: koji sipate? Pumpa, iskustva, potrošnja...
« Odgovor #120 poslato: 03. Sep, 2016. 14:50 »
Šta ćeš ni meni nije jasno, ali tako je kako je. Dobro je to što uz put do Grčke ima dosta pumpi.   :B=)
U svakom slučaju ja sam mogao sa punim rezervoarom da odem do tamo ili da se vratim i da ostane još koji litar, što je veoma dobro.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže voyager

« Odgovor #121 poslato: 03. Sep, 2016. 14:52 »
Ja sam na ruti Prag - Beograd prešao preko 900km sa jednim rezervoarom. Prosečna brzina 115km/h. Potrošnja 4.9.

• Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže batke

« Odgovor #122 poslato: 03. Sep, 2016. 14:59 »
Sjajan rezultat. Moram da čipujem limuzinu.  :B=)
Ja sam imao problem na granicama, po sat vremena čekanja što je uticalo da rezultat bude 5.55l. Da nije bilo tako sigurno bih imao manje od 5l, provereno.
Nego odosmo u debeli OFF..
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže voyager

« Odgovor #123 poslato: 03. Sep, 2016. 15:03 »
Ja sam prošao granicu bez čekanja ali je bitno da sam ovo postigao sa Shell Nytro+ gorivom i normalnom vožnjom kakva mi inače nije svojstvena. :)

Van mreže Filip

« Odgovor #124 poslato: 03. Sep, 2016. 23:05 »
Ja sam na ruti Prag - Beograd prešao preko 900km sa jednim rezervoarom. Prosečna brzina 115km/h. Potrošnja 4.9.

ovo je zaista impresivno

nije dizel, ali zgodna prilika da se ukljucim, jutros sam dosao u Grcku, do MK granice sam sa lakocom odrzavao prosek putne brzine izmedju 105 i 110 km/h uz potrosnju ispod 7 litara, a sa cekanjem na granici brzina je bespovratno spala ispod 100, druga granica me je samo dodatno unazadila

Sent from my HTC One_M8  

• Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže voyager

« Odgovor #125 poslato: 03. Sep, 2016. 23:13 »
Granice sucks!

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #126 poslato: 19. Sep, 2016. 11:56 »
Posle pozitivnih komentara pročitanih na netu,a u vezi sa Euro Petrolom i gorivom  na pumpama,odlučio sam se da sa NIS-a pređem kod njih.Uzeo sam i loyality karticu koja smanjuje cenu po litri za 5 RSD.Gorivo je OK,auto se isto ponaša,verovatno zato što je to NIS gorivo.  :D

Van mreže fobia24

« Odgovor #127 poslato: 01. Dec, 2016. 19:36 »
Vreme će pokazati da li su pitanja ankete dobro postavljena kada se pominje "bolji dizel sa aditivima". Ja izbegavam taj sa aditivima jer me ne bi čudilo da jednog dana utvrde da su aditivi krivci za neke probleme. Sipam aviodizel samo zbog detaljnije pročišćenog goriva. Svako gorivo je u principu isto, a aditivima se takmiče da privuku potrošače.

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #128 poslato: 01. Dec, 2016. 19:50 »
Koliko uopšte pije vodu ta priča o dvostruko filtriranom gorivu, s' obzirom da svi mi imamo filter goriva pre CR pumpe?  Da li su ti filteri na pumpi finiji i kvalitetniji od ovih koji se nalaze u motornom prostoru?

Ja sam skoro 60k prešaoo, uglavnom sipam Petrol Q-MAX... ponekad OMV MAXX-MOTION. Za sada sve pet !!!

Van mreže alexa06

« Odgovor #129 poslato: 01. Dec, 2016. 19:56 »
Ja sipao na Gazprom G-Drive dizel i prešao 430km i posle sipao običan dizel na Knez petrolu isto 21l i isto prešao!

Послато са D6503  

Van mreže batke

« Odgovor #130 poslato: 01. Dec, 2016. 20:18 »
Više puta je ovde polemisano o tome. Uglavnom su zaključci da nema razlike u gorivu sa različitih pumpi čak ni između normalnog evro dizela i nazovi premium da ne nabrajam razna im imena. Kad kažem razlika mislim na rad motora i pređenu kilometražu. I uvek se provuče ona tanka nit, da ali je na duge staze bolje sipati premium gorivo od standardnog. Pa su argumenti da ne peni, da ovo da ono. Ja lično mešam, malo običan malo evro, malo avio malo maxx motion. Samo me živo zanima ima li neko noviji dizel koji je prešao tu magičnu kilometražu na kojoj se oseti ta razlika u gorivu, ili je opet zaključak više ćeš preći odnosno manje ćeš problema kasnije imati sa motorom ako sipaš premium gorivo. Molim za komentar.

Van mreže voyager

« Odgovor #131 poslato: 01. Dec, 2016. 20:43 »
Ja sipam 90% Mol-ov premium dizel. Ostalo otpada na Lukoil, OMV i NIS otprilike tim redom. Mislim da su svi vrlo sličnog kvaliteta. Ni sa jednim nisam imao ni najmanje probleme.

Na mreži bigor

« Odgovor #132 poslato: 01. Dec, 2016. 21:41 »
Sipano na Euro Petrol pumpi na Ledinama, pocelo gusenje i auto gubio snagu. Cim sam nasuo drugo gorivo prodisao je motor, ipak ovo uzeti sa rezervom jer nisam 100% siguran da je do goriva ali za sad sam takvog misljenja. Inace autici su mi najzivahniji kada sipam na Lukoil pumpama bilo koje gorivo
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Peja

« Odgovor #133 poslato: 03. Dec, 2016. 10:48 »
Mirkuk je cuo letos kako moj Škljocwagenov 1.6 tdi hoće da zatandrče pri naglom dodavanju gasa.
E to tandrkanje je mnogo manje kada sipam gorivo sa aditivima, leti ili zimi sve jedno. Zimi, kada auto odstoji par sati na minusu, lepše upali.
Pretpostavljam da je to zbog manje viskoznosti goriva sa aditivima, uz napomenu da je ono ovde skoro 0.2E skuplje od običnog dizla. Potrošnja bih rekao da je ista.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #134 poslato: 01. Jan, 2017. 20:01 »
Kako mi je Luk Oil usput tu često sipam Ekto Dizel, a uspeli su pre dva meseca da mi "uvale" i karticu kojom skupljam neke poene za gorivo koje sipam. Ako npr. natočim (moj mesečni prosek) 60-100L mesečno imam popust nekoliko RSD u sledećm mesecu. Rezultat iz novembra/decembra je da sam otprilike za cenu običnog ED sipao taj njihov EktoD.
Jel' istina da je na NIS-u cena redovnog i Ultra D sada ista?
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+