Anketa

Koji DIZEL točite najčešće?

Običan tj. redovan
26 (36.6%)
Bolji tj. sa aditivima
34 (47.9%)
Zavisi od situacije i $$
11 (15.5%)

Ukupno glasova: 71

Autor Tema: Dizel: koji sipate? Pumpa, iskustva, potrošnja...  (Pročitano 51596 puta)

0 članova i 14 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38

Odg: Dizel: koji sipate? Pumpa, iskustva, potrošnja...
« Odgovor #150 poslato: 04. Jan, 2017. 17:43 »
Bugarine, bravo za post.

Gledao sam ovaj frajer ranije, pročitao sam da filtriraju od 2 do 500 mikrona. Zanimalo me baš za dizel filtere, konkretno KX 386.

Sent from my LG-D722  

Van mreže bugarin

« Odgovor #151 poslato: 04. Jan, 2017. 17:53 »
Ono sto sam pisao se i odnosi na filtere za dizele.
Evo kopipejst iz flajera, deo koji opisuje materijal koji ubacuju u kuciste filtera:

Multi-layer filter media    Multi-layer  filter media with plastic non-woven materials at the dirt side and paper at the clean sideThese are combinations of non-woven materials and paper that have been fused in a complex production process. Compared to conventional paper filters, these filters eliminate up to 40 percent more contaminants, with particle sizes as small as 3 to 5 microns.Multi-layer filter media are used for modern diesel fuel injection systems (in turbo diesel direct injection, common rail or pump injector technology).

A za odvajanje vode mahle takodje ima resenje. Secam se da sam jos pocetkom 90tih na prvoj geneeaciji vw caddy-ja (1.6D) imao filter goriva sa slavinicom za ispustanje vode i necistoca.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #152 poslato: 04. Jan, 2017. 18:51 »
OK, znači filter u motoru filtrira bolje od njihovog avio filtera. Fabrički se menja na 90.000km, a mi ga menjamo na svakom malom servisu u Srbiji. Zaključak, Avio dizel = porez za budale? :)

Pitanje je samo da li su aditivi hemijski i količinski isti?? Pejo... Pejo...

Van mreže kopakabana

« Odgovor #153 poslato: 04. Jan, 2017. 19:14 »
Za svaku pohvalu je, bar za mene ovaj QMAX dizel na Petrol pumpama. Skuplji jeste malo od ostalih ali zato vrijedi. Nema paljenja Chek engine lampice, pali ujutro na hladnom ko mina, i potrosnja na hladnom vremenu je u okvirima normale.
Ovo je info iz Republike Srpske, ali vjerujem da imate i u Srbiji takvo gorivo.
  • Vozi: Skoda Oktavia 1.6tdi 2010, 77kw

Van mreže nkteam

« Odgovor #154 poslato: 04. Jan, 2017. 19:24 »
@nkteam: Sto se tice ceste regeneracije, vecina tvrdi da su tokom prvih meseci imali taj problem.
Ovo je utesno :)

Zaključak, Avio dizel = porez za budale? :)
Jedini loguci zakljucak na osnovu informacija koje imamo :D
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže bugarin

« Odgovor #155 poslato: 04. Jan, 2017. 19:25 »
OK, znači filter u motoru filtrira bolje od njihovog avio filtera. Fabrički se menja na 90.000km, a mi ga menjamo na svakom malom servisu u Srbiji. Zaključak, Avio dizel = porez za budale? :)

Moje misljenje je takvo. Ne zelim da uticem ni na koga, samo iznosim stvari koje su kreirale moj stav :)

Za svaku pohvalu je, bar za mene ovaj QMAX dizel na Petrol pumpama. Skuplji jeste malo od ostalih ali zato vrijedi. Nema paljenja Chek engine lampice, pali ujutro na hladnom ko mina, i potrosnja na hladnom vremenu je u okvirima normale.
Ovo je info iz Republike Srpske, ali vjerujem da imate i u Srbiji takvo gorivo.

Ne znam da li je isto gorivo, ali ja vec neko vreme sipam vecinom na petrolu (90% tocenja). Jos uzmes i karticu i za svaki litar vrate na karticu 5rsd. Nije mnogo al je vajdica :)

Van mreže Marjanke

« Odgovor #156 poslato: 04. Jan, 2017. 19:48 »
Od kako sam kupio octaviu sipam ultra dizel na NIS-ovim pumpama. Probao sam i maxx motion sa omv-a mada nikakve razlike nisam primetio. Inace 1.9 motor.

Послато са Lenovo A6020a46  

« Odgovor #157 poslato: 04. Jan, 2017. 23:50 »
Ljudi manite se marketinskih trikova, 90% trzista se snabdeva iz rafinerije kao i Petrol Q max. Ima dosta pupi koje su u fransizi i odakle oni nabavljaju ko ce ga znati, ali siguran sam da je mnogo gori nego iz rafinerije.
Q Max dizel na Petrol pumpama je sigurno jedan od boljih dizela po pristupacnoj ceni (kazem jer je u rangu avio dizela, ultra d, max motion itd. itd.) Sva goriva na Petrol pumpama se aditiviraju znaci i dizel i benzin i to rade licno radnici, postoji odredjena tablica sa propisima koliko ide na koliko litara, znaci nema lazi nema prevare, dok na drugim pumpama dizeli stizu vec aditivirani i gotovi, sad koje oni aditive stavljaju i koliko i da li uopste stavljaju to je pitanje.
Na Petrol pumpama se koriste aditivi koji su iz Velike Britanije i koji se koriste isto i u evropi na njihovim pumpama. Tako da nema greske ako sipate ili dizel ili benzin, za benzin isto vazi ovo sto je napisano za aditiviranje. (Retko ko aditivira benzin)
Takodje je dizel aditiviran aditivom protiv smrzavanja sto isto radnici licno aditiviraju (Dizel Flux -25)

Van mreže Nikola 93

« Odgovor #158 poslato: 05. Jan, 2017. 16:28 »
U Rapida sipam iskljucivo dizel KNEZ PETROLA,prinudjen sam jer je moja firma potpisala ugovor s njima..
Takva situacija je od 09.2016. Do tada sam sipao na NIS-u gorivo. 30 000 km sa Nis i 28 000 sa Knez.
Ne osecam nikakvu razliku,potrosnja je ista. Jedino sto sam skeptik po pitanju njihovih brojcanika na pumpi,svi su presli na digitalne,osim njih ciji su brojevi mehanicki,i po meni skloniji muljanju.
Inace,za rezervoar od 55l predjem oko 1200-1250 km...
  • Vozi: Skoda Rapid 1.4 TDI Spaceback 90 ks

Van mreže fobia24

« Odgovor #159 poslato: 08. Jan, 2017. 20:00 »
Ja sipam aviodizel, imam onu karticu i skupljam poene. Po meni je sve isto gorivo u Srbiji nažalost, a Država ga reketira za medalju, doduše bezobrazno što im prolazi kod "istrošenog" naroda. Sipao sam kratko dok sam na plin vozio na Petrol pumpi, ali više ne jer Petrol slovenci ocrnjuju da ima najgore gorivo, po mnogome gore nego kod nas jer ni njihovo bolje gorivo nije ništa vidno kvalitetnije od našeg.Na Nis-u ne sipam jer sam imao negativno iskustvo davno i više ne želim sa njima posla bez obzira koliko se vlasničkih struktura promenilo. Knez Petrol, da mi nestane goriva pored ove Čumetove pumpe, ne bih sipao, već bih taksijem pre išao na neku drugu. Čisto iz principa, kriminalcima ne dajem pare u džep.

Na mreži observer

« Odgovor #160 poslato: 08. Jan, 2017. 20:56 »
Kako god okrenes, isto sranje.
Ja sipam na Petrolu poslednjih godinu dana (pre toga sam 3 godine bio redovan na Molu, a samo u prve tri godine sam skoro redovno sipao na NIS-u).
Ne obracam paznju ni na performanse ni na potrosnju (stabilna je, svih 7 godina koliko vozim ovaj auto), shodno drzavi u kojoj (nazalost) zivim spustio sam kriterijume i jedino mi je bitno da mi se ne sahrane dizne pre vremena (presao sam do sada 97.000 km, ako pozive jos toliko, smatracu to uspehom).
Regeneracije mi radi na svakih 500 km (bez lampice).
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #161 poslato: 08. Jan, 2017. 21:59 »
Sipao nedavno EKO Ekonomy dizel, bio na rezervi i sipao pun - 70L.. Kada sam ponovo došao na rezervu, sipao još jednom 70L EVO Ekonomy dizel.. dakle 100% je ovaj dizel bio u rezervoaru.
Auto je prenoćio na vetrometini Divčibara na -20 i koji stepen. Prepodne upalio auto uz iščekivanje kako će se ponašati auto, da li će akumulator biti na nivou, koliko će dimiti iz auspuha (oko nas nekoliko dizela imalo probelam sa startovanjem, palili na kablove, dime na asupuh belo, crno, kombinovano itd...).

https://www.youtube.com/watch?v=cItUk148fqA

Iz auspuha nema ničega.. jedva se vidi da motor radi :)

Van mreže bugarin

« Odgovor #162 poslato: 08. Jan, 2017. 23:18 »
Jes, samo sto si ga ostavio do podneva da mu sunce bije po haubi pa ga onda palio :p

Van mreže fobia24

« Odgovor #163 poslato: 09. Jan, 2017. 08:22 »
Moj drugar juče u 5h ujutro kretao na posao u Despotovu i upalio na -19 iz prve. Doduše, njegova mazda je prešla 300.000km. On sipa gde stigne dizel. Observer, ne brini za dizne, pomenuti drugar je radio reparaciju kod Žeravice tek na 290.000km i to zato jer je on nešto zeznuo sa tim šta je sve isprobavao u rezervoaru. Taman posla da crknu ispod 200.000km.

« Poslednja izmena: 09. Jan, 2017. 08:28 fobia24 »

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #164 poslato: 12. Jan, 2017. 14:05 »
Dobio sam odgovor od gospođe Kristine Wolf iz MAHLE kompanije.

Konkretno, KX 386 ECO filtrira čestice od 4 mikrona i veće.

bravo2