Autor Tema: Parking senzori - Predlozi, iskustva  (Pročitano 11223 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže nemacxZapočeo temu

Parking senzori - Predlozi, iskustva
« poslato: 22. Avg, 2013. 01:02 »
Špic. Glavni put u Prokuplju. Dve trake. Iz desne trake nailazim na prazno mesto na levoj strani ulice. Parkiram, jedva, iz trećeg puta. Odem, završim obaveze, vratim se, Golf parkiran iza mene, možda pola metra, sedam u kola, krećem u rikverc, ma džaba nemam osećaj gde mi je zadnji kraj! Iz trećeg puta nekako na povuci-potegni i izađem, te mi došlo da ugradim ovo na Octaviji.

Gledao sam malo po internetu, cene se kreću od 2.000 do 4.000. Sad bih zamolio koga god da ih je radio kod sebe da mi prenese iskustva i ako može i preporuku. Uglavnom, ono što bih želeo od njih jeste display sa zvučnim signalom i daljinom i to je to, ništa preterano, samo da je pouzdano i da funkcioniše.
  • Vozi: Škoda Favorit 136LS 1.3 40kW 91' ; Škoda Octavia Mk2 1.9TDI 77kW 04'

Van mreže dulefontana

Odg: Parking senzori - Predlozi, iskustva
« Odgovor #1 poslato: 22. Avg, 2013. 10:16 »
Mozda cu omasiti clana ali mi se cini da je hakkler stavljao senzore u krajnje je profesionalno odradio, a sam je montirao i farbao senzore

Sent from my HTC Desire X

Na mreži 2 Busy

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #2 poslato: 22. Avg, 2013. 10:35 »
Ako si već odlučio,ali mislim da je to bacanje para i živaca,ako sam ugrađuješ.Malo više uparkiravanja,prakse da stekneš osećaj i biće OK.To ti je moj predlog. :)

Na mreži hakkler

« Odgovor #3 poslato: 22. Avg, 2013. 11:54 »
Mozda cu omasiti clana ali mi se cini da je hakkler stavljao senzore u krajnje je profesionalno odradio, a sam je montirao i farbao senzore

Sent from my HTC Desire X

hvala kolega..al centralu..tj spajanje su odradili drugi ;)

Sent from my GT-S6500D   2

Van mreže Filip

« Odgovor #4 poslato: 22. Avg, 2013. 12:24 »
2 Busy, nema šanse.

nemacx, ako već ugrađuješ, kao prvo nemoj sam, ako nisi izuzetno stručan, i ako to nisi radio puno puta, što pretpostavljam da nije slučaj, jer onda ne bi pitao

kao drugo, kupi kvalitetne senzore, ne neke jeftine kineze

ja sam ugrađivao u Auto kući Kole u Zemunu kod Vlade elektroničara, a on je tata-mata

verovatno ti je daleko, pa ti vidi

u svakom slučaju prva dva saveta stoje :D i da, ofarbaj ih obavezno
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

« Odgovor #5 poslato: 22. Avg, 2013. 12:45 »

hakkler me je već oduševio kako je sredio svoju škodu, a najviše sam ljubomoran na Bolero :D

Ako si već odlučio,ali mislim da je to bacanje para i živaca,ako sam ugrađuješ.Malo više uparkiravanja,prakse da stekneš osećaj i biće OK.To ti je moj predlog. :)

Hvala na predlogu, vidim da voziš karavana, i svaka čast kako se snalaziš :D Meni je ova limuzina nazad nepregledna, a "zadnjica" joj je pregledna koliko i gaće na buvljaku u Nišu.

2 Busy, nema šanse.

nemacx, ako već ugrađuješ, kao prvo nemoj sam, ako nisi izuzetno stručan, i ako to nisi radio puno puta, što pretpostavljam da nije slučaj, jer onda ne bi pitao

kao drugo, kupi kvalitetne senzore, ne neke jeftine kineze

ja sam ugrađivao u Auto kući Kole u Zemunu kod Vlade elektroničara, a on je tata-mata

verovatno ti je daleko, pa ti vidi

u svakom slučaju prva dva saveta stoje :D i da, ofarbaj ih obavezno

Daleko je to buraz :D Hvala na savetima, preporuči mi na pp neke za koje smatraš da bi bili kvalitetniji senzori.

Van mreže Neba

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 30
« Odgovor #6 poslato: 22. Avg, 2013. 14:51 »
Resenje sa VWa ali se moze lako preneti na Skodu:
http://www.youtube.com/watch?v=cvHTSbQDsJQ

p.s. sala mala...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Na mreži hakkler

« Odgovor #7 poslato: 22. Avg, 2013. 14:53 »
moj prijedlog na parking senzore su meta system ili parkmatic
mauser i sl. bi izbjegavao.

edit: i da..karavan je pregledniji za parkiranje radi završetka kao hatcback.
dok na limuzini na guzu baš ne vidiš..ako se treba stat do  20..25 cm

Na mreži hakkler

« Odgovor #8 poslato: 22. Avg, 2013. 17:27 »
evo snimak nakon par dana kad je bilo montirano..
jedino sam se zaje.o sto nisam dosao drugi tjedan po zeleni displey...kod lika di sam uzeo.
kada je bila "akcija"..bili su svi narančasti  ;D
dva razloga su nabavke toga..
1.otac koji put vozi i parkira octaviu..i lakse mu je s ovim.
2. dva puta sam pobrao onaj zastitni stupic koji stavljaju da bi si ogradili privatni parking.
oba puta na moru..
prvi put je kasko rijesio branik..drugi put u vlastitoj reziji.
jeftinije mi je bilo ovak nesto stavit..i parkiras se bez brige.
ne moras se ni okretat..dovoljno je retrovizore pratit..a kolko jos ima
..misli senzor.
postoji opcija samo gljive ..da brunda kolko ima..al meni je draze gledat displey
koji se moze zvukovno isključit ili pojačat.
senzori se daju i visinski kalibrirat..kolko nisko da love.
moji su narihtani na visinu cocacole od 1l ;)
je da kad sam spustio auto je doslo do problema..di zadnji lijevi sensor divlja..i radi
ispusnih dimova kroz cijevi koje sam stavio..ak ugl.
i na minus 20 i +40c..rade ko prvi dan..i nakon farbanja.
eto...
http://youtu.be/qx8jC9J6pgM
« Poslednja izmena: 23. Avg, 2013. 00:40 skoda »

« Odgovor #9 poslato: 25. Avg, 2013. 22:35 »
Resenje sa VWa ali se moze lako preneti na Skodu:
http://www.youtube.com/watch?v=cvHTSbQDsJQ

p.s. sala mala...

Hahahahaha stari Bog si :D Samo da se razumemo, nije meni problem parkirati, daleko od toga, hvala Bogu za toliko sam naučio voziti, problem je što koliko god se ti okrenuo nazad, ti ne znaš koliko si od ivice betona, drugih kola itd. Bolje malo sad iskeširati nego puno za eventualnu nezgodu, da sam opet 100% siguran :)
evo snimak nakon par dana kad je bilo montirano..
jedino sam se zaje.o sto nisam dosao drugi tjedan po zeleni displey...kod lika di sam uzeo.
kada je bila "akcija"..bili su svi narančasti  ;D
dva razloga su nabavke toga..
1.otac koji put vozi i parkira octaviu..i lakse mu je s ovim.
2. dva puta sam pobrao onaj zastitni stupic koji stavljaju da bi si ogradili privatni parking.
oba puta na moru..
prvi put je kasko rijesio branik..drugi put u vlastitoj reziji.
jeftinije mi je bilo ovak nesto stavit..i parkiras se bez brige.
ne moras se ni okretat..dovoljno je retrovizore pratit..a kolko jos ima
..misli senzor.
postoji opcija samo gljive ..da brunda kolko ima..al meni je draze gledat displey
koji se moze zvukovno isključit ili pojačat.
senzori se daju i visinski kalibrirat..kolko nisko da love.
moji su narihtani na visinu cocacole od 1l ;)
je da kad sam spustio auto je doslo do problema..di zadnji lijevi sensor divlja..i radi
ispusnih dimova kroz cijevi koje sam stavio..ak ugl.
i na minus 20 i +40c..rade ko prvi dan..i nakon farbanja.
eto...
http://youtu.be/qx8jC9J6pgM

E ovo je već fantastično! Na visinu coca cole, hahahahahaha :D Ova ti je legendarna :) Razmišljam se da ugradim i ja nešto kao tvoje, jer ovo je već stvarno prava stvar. A eto, razlog ugradnje je isti kao tvoj, isto i moja stara kad uzme octaviju, svestan sam da je od favorita razlika ogromna, a i ona je pošto me svaki put zove da ja parkiram :D

Van mreže Danilo

« Odgovor #10 poslato: 04. Nov, 2013. 21:02 »
Hteo bih da ugradim senzore u oktaviju 2011. god. Ako moze neki predlog i koja je cena? I jos nesto, ne razumem se ali da li je moguce povezati na bolero? Hvala!
  • Vozi: Octavia, 1.9, 2011. god

Van mreže zoranius

« Odgovor #11 poslato: 05. Nov, 2013. 19:55 »
Firma kod Buvljaka na Novom Beogradu (ako treba javicu ti kako se zove). Ugradjuju parking senzore koji i fabricki idu u Skodu i povezuju sa fabrickim radio aparatima pa se na njima prikazuje udaljenost od prepreke. E sad problem je sto nisu bas tako jeftini kao kinezi.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Van mreže tosa55

« Odgovor #12 poslato: 05. Nov, 2013. 21:19 »
Ja sam skoro ugradio parking senzore u oktaviju 2010, ugradjivao sam ih u predhodnoj 2007, ugradnja je laka, najveci posao je skidanje branika, ne znam da li moze bez skidanja branika, ja sam ga skidao zbog ugradnje kuke pa ujedno...A kvalitet..zavrsavaju posao i oni sa buvljaka od 20-30e. Tacni su, ponekad zapiste i kad nema nicega ali su tacni kad je nesto iza.

Van mreže Danilo

« Odgovor #13 poslato: 05. Nov, 2013. 21:51 »
Firma kod Buvljaka na Novom Beogradu (ako treba javicu ti kako se zove). Ugradjuju parking senzore koji i fabricki idu u Skodu i povezuju sa fabrickim radio aparatima pa se na njima prikazuje udaljenost od prepreke. E sad problem je sto nisu bas tako jeftini kao kinezi.
Jel znas mozda koliko bi me kostalo, ili  mi reci kako se zovu da ih kontaktiram i proverim. Hvala! Ne bih ja kineze jedino ako je ovo nesto bas, bas skupo!
  • Vozi: Octavia, 1.9, 2011. god

Van mreže paun

• RallyeSport
  • L&K ugled: 5
« Odgovor #14 poslato: 06. Nov, 2013. 13:49 »
Kvalitetniji parking senzori su dosta skuplji, npr:

http://www.vitez.rs/?pg=kategorija&kategorija=6

E sad da li se ispati kupiti njih pitanje je. Dosta ljudi kazu da i Kinezi rade posao. I ja se dvoumim. Na ove cene treba dodati jos oko 20e za ugradnju.