Autor Tema: Savet kupovina - Octavia Nova ili neka od polovnih sa oglasa  (Pročitano 2789 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ugi85

Odg: Savet kupovina - Octavia Nova ili neka od polovnih sa oglasa
« Odgovor #15 poslato: 15. Mar, 2017. 19:34 »
Novac u rukama i odlucan stav su najbolji aduti za pregovaranje :)
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže nebojsar

« Odgovor #16 poslato: 15. Mar, 2017. 21:25 »
1.4 tsi sa dsg menjacem, dinamicka kontrola sasije, amundsen. Ostalo stvar ukusa. Parcijalna ili ful koza zbog dece.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže tetejac32

« Odgovor #17 poslato: 20. Okt, 2020. 06:21 »
Drugari da se i ja ukljucim u diskusiju i da mi pomognete oko izbora mog sledeceg Skodilaka
Planiran da uzmem Octaviu 2014 1.6 TDI max do 70.000 km
Kakva vi imate iskustva sa ovim motorom i na sta treba da obratim paznju prilikom kupovine?
Kakve kvarove mogu da ocekujem
Koji motor preporucujete mi da uzmem.

Unapre hvala na pomoci

Van mreže vojkan85

« Odgovor #18 poslato: 20. Okt, 2020. 12:28 »
Ako to nađeš ja ti skidam kapu. Vozim istu ali je sada na 228.000km prave km. Za sada samo redovno održavanje, ali može da dođe do problema sa EGR-om, gubitkom rashladne tečnosti, diznama. Nakači svakako na dijagnostiku kada uzimaš auto. Potrošnja smešna ali nemoj da očekuješ da će da kida po autoputu kako vuče :).

Zavisi koliko prelaziš godišnje ali svakako sledeće što uzimam je 2.0TSI, od sada samo benzin. Nemaš brige oko dizni, EGR, DPF itd. Ako možeš, ganjaj 2.0TDI.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže adamGT

« Odgovor #19 poslato: 20. Okt, 2020. 12:57 »
Za nekoliko godina će i benzin biti prošlost, ne mogu da verujem da većina još uvek nije svesna da je dizel u zadnjih par godina totalni promašaj u svakom smislu,pogotovo ,,nov nov nov"

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #20 poslato: 20. Okt, 2020. 18:57 »
Za nekoliko godina će i benzin biti prošlost,

Ne želim da kontriram ali na ovakve reči mi se uvek upali lampica za teorije zavere sa pitanjem: Šta će zameniti benzin i dizel ? Hibridi su takođe benzinci i nisu dovoljno efikasni. Još uvek ne vidim kako će struja iz baterija zameniti SUS motore.

Još mnogo vode će proteći Dunavom dok struja postane realno upotrebljiv pogon za vozila u drumskom saobraćaju.

Prvo mora da se najavi upozorenje nekoliko godina unapred, pa da prestanu da se proizvode dizelaši i ostali, pa da počne proizvodnja vozila sa tim zamenskim pogonom, pa da upotreba SUS-ova traje još nekoliko godina do zabrane njihove registracije .... Za sada nismo još ni u prvoj fazi od nabrojanih što znači da ima vremena. One najave nekih zemalja da se prestane sa proizvodnjom dizela i benzinaca do 2035.godine je ono kada političari nemaju pojma šta pričaju (ili znaju nešto što mi neznamo).
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže Maksimus

« Odgovor #21 poslato: 20. Okt, 2020. 19:27 »
Dokle god su vozila sa SUS motorima upotrebljivija od elektricnih konkurenata i dokle god donose vrhunske zarade kroz CO2 penale(samo bacite pogled koliko industrija koje i vise zagadjuju nema ni 2% stroge penale kao automobilska) ta vozila ce se proizvoditi.
A kod nas ce tek potrajati dok dodje struja...

Van mreže Karlheinz

• Vozi: Yeti