Autor Tema: Zastitna lajsna za vrata  (Pročitano 3169 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži LjahzeZapočeo temu

Zastitna lajsna za vrata
« poslato: 29. Mar, 2017. 18:21 »
Kada sam pre dve godine kupio kola,na levim prednjim vratima iz nekog razloga nije bilo zastitne lajsne.Nedavno mi je neko pokusao obiti kola i tom prilikom je uspio samo razvaliti bravu (na svu srecu ne i ulozak) i napraviti stetu na samim vratima oko brave pa sam morao potraziti pomoc limara da sanira stetu.
Tom prilikom sam u Alprosu kupio i levu lajsnu koja je nedostajala na vratima,ali autolimar je nije postavio kako treba.Pomerio je jedno pola centa vise ka krilu i to je sasvim dovoljno da ponekad lajsna zapne za samo krilo.Naravno,lajsna se na kraju odlepila i sada zapinje za krilo do te mere da ne mogu otvoriti vozaceva vrata dok je prstom ne uguram unutra,a prilikom izlaska izlazim na drugu stranu.Nevidjena glupost majstora,ali steta je vec napravljena (naravno,on ne priznaje da je do njega) pa ne znam kako da je saniram.
Da li ponovo da narucujem lajsnu (1450rsd,ceka se oko mesec dana) ili da ovu pokusam odlepiti i nekom dvostranom lepljivom trakom ponovo zalepim ili neko trece kreativno resenje koje ne bi bilo privremenog karaktera?
Neka obicna traka tu sigurno ne bi pomogla obzirom da je lajsna na udaru vode,blata,sunca pa bi se sigurno brzo odlepila ili otpala tokom voznje.Nemam pojma sta i kako da radim pa ako neko ima neku ideju neka svrljne par recenica.
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG

Van mreže Nightsaber

Odg: Zastitna lajsna za vrata
« Odgovor #1 poslato: 29. Mar, 2017. 20:15 »
Mogao bi da pokusas da je odlepis i zalepis dvostranom trakom, ja imam neke trake iz nemacke i drze gomilu stvari koje su na udaru vremenskih neprilika, kako po kuci tako i na kolima. Ja sam i znakove na proslim kolima lepio tom dvostranom trakom i 5 i po godina nije ni mrdnulo. A i ako si imao u planu da narucis novu, nista te ne kosta da probas ovo prvo.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 1.6 TDI 2011 4x4 & Mercedes Vito 109 CDI 2009

« Odgovor #2 poslato: 29. Mar, 2017. 20:44 »
Mislim da mi je to najjednostavnije resenje pod uslovom da nadjem neku bas kvalitetnu dvostranu traku.Jedino me muci to kada budem odlepljivao lajsnu,da li ce traka sa lajsne ostati na njoj ili na vratima.Kada ostane na vratima veoma se tesko skidaju ostaci,a da pri tome ne ostetim nesto na vratima.
Nista,otici cu sutra do par radnji da vidim kakvih sve traka ima pa cu pokusati tako resiti,jer mi je dosadilo da ulazim na jedna,a izlazim na druga vrata.Ako neko slucajno zna gde mogu u Bg da kupim neku proverenu kvalitetnu dvostranu lepljivu traku neka trzne neku poruku.

Van mreže adamGT

« Odgovor #3 poslato: 29. Mar, 2017. 20:46 »
Slobodno probaj nekom kvalitetnom trakom i sigurno neće mrdnuti, jedini uslov je da obe površine budu ravne,glatke i dobro očišćene

Sent from my Redmi 3tSi

Van mreže klisko

« Odgovor #4 poslato: 29. Mar, 2017. 20:48 »
Ne vidim baš dobro na telefonu, da li možeš da skratiš lajsnu bez skidanja i zalepiš samo taj prednji deo koji se odvojio?
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

« Odgovor #5 poslato: 29. Mar, 2017. 21:13 »
Ne vidim baš dobro na telefonu, da li možeš da skratiš lajsnu bez skidanja i zalepiš samo taj prednji deo koji se odvojio?

Palo mi je i to na pamet danas,da taj deo koji zapinje za krilo jednostavno isturpijam 2,3 milimetra i da onda tih 4,5cm koji se odlepilo nekako zalepim posto je ostatak lajsne i dalje cvrst.Medjutim,veoma malo prostora imam izmedju vrata i odlepljenog dela da bi tu nesto budzio.Jedino da ukapam neki tecni lepak na tih 4,5 cm,al veliko je pitanje koliko bi se sve to zajedno primilo obzirom da se ne moze lepo ocistiti.
Najradije bi skinuo celu lajsnu i pokusao je ponovo zalepiti,al ubedjan sam 99% da ce traka sa lajsne ostati na vratima,a ne na samoj lajsni ako je budem skidao ostatak lajsne koja se nije odlepila.

Van mreže Nightsaber

« Odgovor #6 poslato: 30. Mar, 2017. 00:23 »
Palo mi je i to na pamet danas,da taj deo koji zapinje za krilo jednostavno isturpijam 2,3 milimetra i da onda tih 4,5cm koji se odlepilo nekako zalepim posto je ostatak lajsne i dalje cvrst.Medjutim,veoma malo prostora imam izmedju vrata i odlepljenog dela da bi tu nesto budzio.Jedino da ukapam neki tecni lepak na tih 4,5 cm,al veliko je pitanje koliko bi se sve to zajedno primilo obzirom da se ne moze lepo ocistiti.
Najradije bi skinuo celu lajsnu i pokusao je ponovo zalepiti,al ubedjan sam 99% da ce traka sa lajsne ostati na vratima,a ne na samoj lajsni ako je budem skidao ostatak lajsne koja se nije odlepila.
Pa i da ostane, polako to skines, nije zavarena traka :D Imas raznih sredstava za skidanje lepka, uostalom i oni u ovlascenom kad ti menjaju moraju necim skinuti traku ako uopste i ostaje na vratima
  • Vozi: Škoda Octavia A5 1.6 TDI 2011 4x4 & Mercedes Vito 109 CDI 2009

Van mreže sasacalko

« Odgovor #7 poslato: 30. Mar, 2017. 07:40 »
Probaj ULJANIM razredjivacem laka za nokte. Ja sam njime skidao smolu sa automobila, bez ostecenja farbe.

Na mreži t.salai

« Odgovor #8 poslato: 31. Mar, 2017. 11:45 »
Zaljepi dvostranom 3Mtrakom. Drzi kao smrt. Meni drzi krovni spojler i tablice vec 4 godine, a prije farbanja je drzala krovni spojler 5 godina i uspjeli smoje razdvojiti tek kad smo je prekinuli ribickim silkom jer drzi ko smrt babu i da smo nastavili vuci samo bi slomili spojler.
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

« Odgovor #9 poslato: 31. Mar, 2017. 13:25 »
Zaljepi dvostranom 3Mtrakom. Drzi kao smrt. Meni drzi krovni spojler i tablice vec 4 godine, a prije farbanja je drzala krovni spojler 5 godina i uspjeli smoje razdvojiti tek kad smo je prekinuli ribickim silkom jer drzi ko smrt babu i da smo nastavili vuci samo bi slomili spojler.

Nasmija me posteno sa 3M trakom. :)
Pokusao sam sinoc zalepiti samo taj deo koji se odlepio,al to nije to.Drzi se,al cim padne prva kisa nista od toga.
Nemam prostora da to fino odradim  tako da cu skidati citavu lajsnu.Uljani razredjivac imam i upravo idem da kupim 3M dvostranu traku kad vec drzi ko smrt babu pa javim sta sam uradio.