Autor Tema: Neprijatan miris kada radi klima 2.0 dizel 140  (Pročitano 7247 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže mlax

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 11
Odg: Neprijatan miris kada radi klima 2.0 dizel 140
« Odgovor #15 poslato: 12. Apr, 2017. 13:11 »
Izgleda da je problem naci dobar servis za dezinfekciju klime. Svako to treba s vremena na vreme da uradi bez obzira koliko da pazi sa gasenjem klime pre gasenja motora. Ako se ne oseca miris ne znaci da nema gljivica i bakterija vec da su u manjoj kolicini.
Ja sam prosle godine trazio gde da ocistim klimu i uradio sam u beogumi sa winns sistemom, onim sto pola sata isparava ispod suvozacevog sedista ali ocigledno da majstori tamo ne znaju kako se to koristi. Nije upalio klimu (kompresor) nego samo obicno duvanje. Nemoguce je tako da se ocisti isparivac. Naravno da je efekat bio nikakav i da se isti smrad i posle pojavio.
Poenta ovog mog posta je da vrlo malo servisa zna da radi dezinfekciju i ako neko ima dobra ili losa iskustva bilo bi dobro da to podeli sa nama
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže vojkan85

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: -7
« Odgovor #16 poslato: 12. Apr, 2017. 13:28 »
Meni je majstor kada sam vozio Megana rekao da idem u Polar klime, i da se kune da su izmislili klimu. E sada, možeš da probaš možda da se čuješ sa njima pa da vidiš.
  • Vozi: Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Van mreže jovan.ilic.89

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 51
« Odgovor #17 poslato: 12. Apr, 2017. 14:47 »
"i tako dok stignem na odredište i parkiram, imam osušenu ventilaciju, plus sam bolje pripremljen za izlazak 35-40C."

Sve se slazem, samo bih dodao da tih 5-6minuta se po mlao gusim u vlagi koja izlazi iz ventilacije koja se susi. Ali, tako mora.
И ја лично радим то на начин како је Karlheinz описао, с тим што након 1 минута кад почне да се дешава ово што ти описујеш спустим помало предње прозоре и пустим свјеж ваздух да улази директно споља :)

Значи:
- искључим хлађење
- појачам дување за један степен (мануелна клима)
- након 1 минута помало одшкринем предње прозоре да улази чист ваздух због лакшег дисања/мање влаге у кабини + нешто бржег прилагођавања на спољну температуру

Izgleda da je problem naci dobar servis za dezinfekciju klime. Svako to treba s vremena na vreme da uradi bez obzira koliko da pazi sa gasenjem klime pre gasenja motora. Ako se ne oseca miris ne znaci da nema gljivica i bakterija vec da su u manjoj kolicini.
Ja sam prosle godine trazio gde da ocistim klimu i uradio sam u beogumi sa winns sistemom, onim sto pola sata isparava ispod suvozacevog sedista ali ocigledno da majstori tamo ne znaju kako se to koristi. Nije upalio klimu (kompresor) nego samo obicno duvanje. Nemoguce je tako da se ocisti isparivac. Naravno da je efekat bio nikakav i da se isti smrad i posle pojavio.
Poenta ovog mog posta je da vrlo malo servisa zna da radi dezinfekciju i ako neko ima dobra ili losa iskustva bilo bi dobro da to podeli sa nama
Идентичан третман сам урадио у LAV ауту на Видиковцу (чини ми се претпрошле сезоне) и презадовољан сам. Лијепо је мирисало још неко вријеме након тога а онда се мирис изгубио али се никакав смрад није појавио/вратио. До данас нисам више ништа чачкао и ситуација је одлична, али као што рекох придржавам се тога да исушим вентилацију 4-5 минута прије заустављања и гашења аутомобила :)
« Poslednja izmena: 12. Apr, 2017. 14:54 jovan.ilic.89 »

Van mreže mlax

• Laurin&Klement
« Odgovor #18 poslato: 14. Apr, 2017. 12:44 »
Meni je majstor kada sam vozio Megana rekao da idem u Polar klime, i da se kune da su izmislili klimu. E sada, možeš da probaš možda da se čuješ sa njima pa da vidiš.
Znam za polar i svi ih hvale, ali kada ih nazoves da zakazes termin, zakazu ti za jedno dva meseca i to kao da ti cine uslugu. To je isto kao i da nemas servis.
Jednom sam radio u servisu "bebe" u Zemunu, na starom superbu. Tada mi se nije osecao nikakav smrad ni pre tretmana, uradio sam ga zato sto tako treba i ne treba cekati da se pojavi smrad. Kao sto sam vec rekao, odsustvo smrada ne znaci da bakterije i gljivice ne postoje, verujte postoje sigurno i dezinfekciju treba uraditi jednom godisnje.
Zbog toga i ne mogu da pohvalim i okudim servis "bebe" je realno ne znam da li su sve uradili kako treba, smrada nije bilo ni pre ni posle. Zato mislim da bi bilo korisno da i drugi podele svoja iskustva, narocito neko kome je bilo smrada a koji je nestao nakon tretmana

Van mreže sasacalko

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 14
« Odgovor #19 poslato: 15. Apr, 2017. 08:56 »
Kupio sam na pumpu sredstvo za dexinfekciju wyns ili tako nesto. Ispratio uputstvo i od tada nema nikakvih mirisa. Mislim da sam to radio 2015, nisam siguran, ali ima negde, na forumu sam pisao tada.

Van mreže UKIZapočeo temu

« Odgovor #20 poslato: 16. Apr, 2017. 17:47 »
Hvala svima na podeljenim iskustvima, to stvarno znaci. Posle praznika vozim u AČ NBG, da urade sta su planirali zatim vas sve obavestavam. Nadam se da će rešiti problem.
  • Vozi: Škoda Superb 2.0tdi 2014 Ambition

Van mreže Joca TDI

« Odgovor #21 poslato: 17. Apr, 2017. 16:20 »
Radi i servis 'BEBE' u Zemunu... kroz priču se kunu da se nijedan auto na reklamaciju nije vratio, a bila su i potopljena vozila iz Orenovca

http://www.autoklimebebe.com/servis%20klima.php

Van mreže Joca TDI

Van mreže Joca TDI

« Odgovor #23 poslato: 19. Maj, 2017. 23:05 »
Gore naveden snimak rešava smrad 1oo% penu i sprej samo koristu ove:

Van mreže UKIZapočeo temu

« Odgovor #24 poslato: 24. Maj, 2017. 10:03 »
Bio sam pre 10dana u AČ NBG, skidali su I neki ventilator sve očistili sa asepsolom, uzeo sam penu +mirišljevu bombu.
Sada je sve kako treba, nema neprijatnog mirisa. Rekli su ako I ovo ne uspe mora da se skida tabla da bi se sve očistilo kako treba. To  je poslednje što rade ako nije rešilo problem sve ovo prethodno.
Hvala svima još jednom na savetima, sada ću ipak morati da izduvavam ventilaciju pre gašenja auta.
  • Vozi: Škoda Superb 2.0tdi 2014 Ambition

Van mreže mlax

• Laurin&Klement
« Odgovor #25 poslato: 08. Jun, 2017. 23:10 »
Uradio sam dezinfekciju klime u servisu bebe u Zmenunu. U pitanju je onaj wins sistem što se stavi u kabinu oko pola sata i odradi posao. Zamenio sam i filter naravno. U pocetku je mirisalo na tu hemikaliju ali vec nakon par sati javio se ponovo isti smrad kad isključim klimu. Očigledno da ovaj tretman nije bio dovoljan. Sta da radim da se rešim smrada?

Van mreže ugi85

« Odgovor #26 poslato: 09. Jun, 2017. 07:18 »
Vrlo je moguce da se negde formirao nekakav talog koji nije moguce ukloniti hemikalijama vec mora rucno. Shodno tome, sledeci korak je rucno ciscenje, a preduslov je skidanje table (ili dela table) i ukoliko je neophodno jos nekih delova.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže m@c|-|oR

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 5
« Odgovor #27 poslato: 09. Jun, 2017. 08:35 »
Sećam se da smo jednom u velikom klimatizacionom sistemu muku mučili sa legionelom.

T oje bakterija koja se razvija u kanalima za klimatizaciju u kojima je prisutna kondenzacija (vlaga u bilo kom obliku).

Nema te hemikalije koja to čisti.

Naše rešenje je bilo ulaženje u kanale i pranje visokim pritiskom, pa onda ponovo farbanje. Užas jedan.

Ne kažem da je to i ovde slučaj, ali se bojim da bez rasklapanja neće moći da se reši.
  • Vozi: Octavia 1.5 TSI DSG

Van mreže bugarin

Neprijatan miris kada radi klima 2.0 dizel 140
« Odgovor #28 poslato: 09. Jun, 2017. 10:42 »
Ako je onaj wins koji se rasprskava u vazduh pa ga ventilacija uvlaci i razduvava po kanalima, onda probaj sprej koji su lipovaccc i jocatdi preporucili na forumu. Crevom se pena rasprakava po unutrasnjem hladnjaku klime, gde se vlaga i zadrzava i stvara naslage.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže mlax

• Laurin&Klement
« Odgovor #29 poslato: 09. Jun, 2017. 20:50 »
Hvala na savetima. Probacu sprej pa ako to ne upali moracu na skidanje table i rucno ciscenje

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?