Autor Tema: Opsta diskusija o plinskim uredjajima :)  (Pročitano 4982 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38

Odg: Opsta diskusija o plinskim uredjajima :)
« Odgovor #15 poslato: 12. Apr, 2017. 10:02 »
Bugarine, ti si malo začinio tom "crvenom" bez potrebe  :B=)

Čak i neko ko ima para da vozi bilo šta i toči bilo šta, može rezonovati ovako: što da dajem 10.000€ godišnje na gorivo, kada mogu 6.000€

I pravo da ti kažem, prijatno bih se iznenadio da vidim nekog normalnog na pumpi da vozi novu V8 benzinjaru i toči 100l LPG-a, umesto nekog namrštenog sa dva prsta čela i bez vrata, što je pokrao pare na tenderu pa sada vozi AMG-a jer skuplji nije mogao da kupi i blokira pumpu dok ne završi sa plaćanjem.

Ovo prvo je za očekivati u Evropi, a ovaj drugi scenario tipičan za Srbistan, Bugarsku, Rusiju itd...

@Markkoni
Da, drago mi je što je TDI Euro6, dok je benzinjara Euro4, ali zato LPG  bravo2

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #16 poslato: 12. Apr, 2017. 10:32 »
Upravo te sto si opisao uglavnom toce plin. Vidjam takve tipove cesto u S8icama, Meckama slonovima, itd...

Da li si siguran da ti je auto sada EU6?
Ja nisam siguran da je sada i EU5 posle remapa. Upravo na ustrb EU normi ti dobijas povecanje snage.

Ja samo ne volim foliranje. Sve OK, ugradi plin, ali nemojmo da izigravamo casne sestre da to radimo zbog ekologije. Kazes lepo, brate ne zelim da dajem vise para  na gorivo i to je to.
I to je OK dok su kola normalna. A kada vozis Cayenna ili neku drugu zver, onda se to malo kosi sa nekim principima. Nema ih svako, zato i postoje diskusije.

Tapatalk Post

Van mreže bugarinZapočeo temu

« Odgovor #17 poslato: 12. Apr, 2017. 10:46 »
eeee mirkuk, pa kvaka i jeste u tome da mi pricamo o srbiji.......
i o onima bez vrata :)

desava se i meni da sipam za crvenu, ali dizela u octaviu staru 11 godina sa 1.9tdi motorom. a ne plina u Q7 4.2 ili kajen 4.8..........

ali nije srbija bas toliko specificna. ima i napolju puno onih koji se deklarativno zalazu za nesto a realno ih boli cosak.

zivi primer isfoliranog "zelenog" je jamiroquai. na jednu stranu se fura na ekologiju, rainforest ovo ono a u garazi?
poseduje ili posedovao:
ferrari enzo
lamborghini miura sv
aston martin db5
abarth fiat 1000
maserati a6g
mercedes 300sl roadster
RR phantom
ferrari 550 maranello
ferrari f40
ferrari f50
lamborghini diablo
audi rs4
audi rs6

zeleno do bola  =))
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Peja

« Odgovor #18 poslato: 12. Apr, 2017. 11:04 »
Da levitiram iznad  =))  udjite u moj lama mod, bice vam zivot lepsi sa manje hejta u bilo kom smislu.

'Ocu reci, ovde mog komsiju boli K sta vozim i na sta vozim, jedino ga dotakne kada npr. na svom parking mestu zatekne neko vozilo pa mora zvati pauk sluzbu. Ostalo... boli ga apsolutno i potpuno briga. Svako gleda svoja posla i svoj zivot.

Ko hoce, moze razumeti sta sam hteo reci.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

« Odgovor #19 poslato: 12. Apr, 2017. 11:14 »
Tvoj komsija TAMO. Mi pricamo o OVDE.
Ako ti geografska determinanta nije dovoljna mogu i na drugi nacin da probam :)
Ti si trenutno u relativno uredjenom drustvu (bar sto se tice drzavnih organa, kulture i navika).
Ja ovde mogu viljuskom boc 8 vekova ako zelim, DZABA. Zivim medju "svinjarima" kojima je zivotni cilj nekada bio 3P (pistolj, plavusa, pajero), a danas su evoluirali u "daj da pazarim A8 pa makar 15 godina star i da ga vozim na plin".
U zemlji u kojoj se kanalizacija iz septicke jame izliva na ulicu ili u kanal uz ulicu, ne mozemo da pricamo o ekoloskoj svesti i gledanju svog posla i svog zivota.

Van mreže Peja

« Odgovor #20 poslato: 12. Apr, 2017. 11:16 »
Ja ne vidim kako te kratkovrati tipus koji vozi Cayen ugrozava ako vozi na TNG ili CNG, benzin ili dizlo. Ne tice te se, mozda ugradio TNG samo da vas zehebava, a vi se pecate bespotrebno.

« Odgovor #21 poslato: 12. Apr, 2017. 11:18 »
hoces da kazes DIZEL?

ne ugrozava me on time sto vozi na plin, vec takav mentalni sklop ugrozava-sjebava celo drustvo.
sad razumes?

Van mreže Peja

« Odgovor #22 poslato: 12. Apr, 2017. 11:24 »
Pa ovo je tema o plinu, a ne o kratkovratim tipovima.

Dizlo ili dizel, u cemu je razlika? Razumeo si me.

« Odgovor #23 poslato: 12. Apr, 2017. 11:24 »
I ti mene, nadam se

Van mreže dexterslab011

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 9
  • Da sam Sejn...
« Odgovor #24 poslato: 12. Apr, 2017. 14:28 »
Francuska je npr. davala subvenciju pri kupovini novog vozila koji ima ugradjen TNG uredjaj "fabricki" tj. pre prve registracije. Mislim da je bilo oko 2000€. Sto mislim da je super. Dosta vremena sam proveo u servisu svog druga, koji je stvarno profi radio TNG, cak su kod njega u servisu jedno vreme cetvrtkom radili atest za taj region ljudi sa masinca. Covek je inzinjer, svemu tome je prilazi sa naucnog nivou i na kraju digao ruke i zapalio u inostranstvo. Inace, video sam u Grckoj jednu 911 koja je imala TNG i isti komentar sam imao. A onda mi je on stvarno to lepo objasnio: Imas ljude koji imaju pare i opet zele da ustede ili su jednostavno stipse. Ja na to gledam prosto, ako npr. imas nekog ko ima pare, ali ostavi smesan baksis konobaru, zasto je cudno ako takav covek zeli i da ustedi na gorivu. Na stranu sa filozovskim stanovistvima, najbolja stvar kod plina je autonomija! Jednostavno sipam pun rez. benzina i pun rez. plina i mogu na mesec 😃 To izgleda ovako Dacia 1.4 sa LPG u BG puni rezervoari na plinu do prve pumpe u MK gde se natoci ponovo i tako do poslednje pumpe u MK, pred samu granicu, a onda na benz do letovalista, ako je npr. solunska regija tj. Halkidiki, a onda se opet prebacim na tng i svih 10 dana na plinu, eventualno pred kraj odmora na benz. ako nestane plina. Opet na benz. do MK i na prvoj pumpi puna boca i nazad u otadzbinu. Kad se vratim u SRB imam benzina skoro na 3/4, eventualno 1/2. Ne secam se tacnih cifri, ali znam da su me na taj nacin letovanja stvarno smesno izlazila....
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #25 poslato: 12. Apr, 2017. 14:49 »
Gde mogu da izmerim izduvne gasove? Iskreno, zanima me da li sam i dalje Euro6 ili ne ??

Na mreži m@c|-|oR

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 5
« Odgovor #26 poslato: 12. Apr, 2017. 15:17 »
Skoro svaki bolje opremljen tehnički pregled ima analizator izduvnih gasova.

Samo ih ne koriste.
 8)
Obrati pažnju na CO, CO2 i NOx parametre.

Evo, ja u pivo da se nije bitno promenilo u odnosu na stanje pre remapiranja.

Ne računaju se fabrički parametri, za njih znamo da lažu.
 :B=) :B=)
  • Vozi: Octavia 1.5 TSI DSG

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #27 poslato: 12. Apr, 2017. 15:38 »
Zakazao u VIR-u preko puta AČ Krnjača. Ide i Zlatić sa Bombonicom... :P .. nije mogao da me odbije  :B=)

Zlatić je inače, cirkus :) Ali ja ga volim :)

« Odgovor #28 poslato: 12. Apr, 2017. 15:40 »
Zlatic je bre sjajan lik. Najvise mi se kod njega svidja sto ne voli plin. Ne voli ni dizel, al jbg niko nije savrsen :)

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #29 poslato: 12. Apr, 2017. 18:03 »
Neces nigde ustanoviti da li si EU6 jer to ispitivanje kosta vise od tvog automobila. Ali budi ubedjen da nisi. :)

Tapatalk Post