Autor Tema: Opsta diskusija o plinskim uredjajima :)  (Pročitano 4993 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže mirkuk38

Odg: Opsta diskusija o plinskim uredjajima :)
« Odgovor #30 poslato: 12. Apr, 2017. 18:13 »
Misliš da nema smisla proveravati kvalitet izduvnih gasova?

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #31 poslato: 12. Apr, 2017. 18:13 »
Pa realno nema.

Tapatalk Post

Van mreže ugi85

« Odgovor #32 poslato: 12. Apr, 2017. 18:35 »
Cemu testiranje kad nemas referentne vrednosti ili jos gore, testiranje sa nasim gorivom? Licno ne vidim smisao.
Pre bih ti savetovao da izmeris napon punjenja akumulatora jer ti je isti, ukoliko me secanje dobro sluzi, bio na granici prihvatljivosti za AGM akumulatore. Ako nista drugo sa akumulatorom ti preti solidan finansijski izdatak.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži zare

« Odgovor #33 poslato: 12. Apr, 2017. 22:13 »
Kako nema referentne vrednosti? Pa valjda se zna koje su vrednosti za koju Euro normu. I da ima zakona, na tehnickom pregledu bi morao da ih ispunis i sa nasim gorivom ili se ne bi vozio.

Van mreže Peja

« Odgovor #34 poslato: 12. Apr, 2017. 22:22 »
Standard opisuje proceduru i uslove testiranja.
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže bugarinZapočeo temu

« Odgovor #35 poslato: 12. Apr, 2017. 22:38 »
Izdvojim temu zbog off-a, vi opet offujete.
Sutra razdvajam teme. Svaki sledeci off povlaci brisanje postova i izricanje mera.
Hvala na saradnji i razumevanju.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #36 poslato: 13. Apr, 2017. 22:44 »
Bili danas na tehničkom pregledu VIR na Zrenjaninskom putu. Kaže majstor da u leru mora da izmeri na visokim obrtajima, a on neće preko 2.500rpm. Tek sam večeras iščačkao da kada isključim ASR, obrtaji idu u crveno.

Eto, šta sam u radio.. ništa (za sada).

Zlatićev motor je majstor pohvalio, mada nisu nam dali ništa napismeno :(

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 63
« Odgovor #37 poslato: 01. Mar, 2018. 18:17 »
Verujem da TNG najčistije sagoreva, samim tim i da neće puniti GPF... ja sam sa TNGom prezadovoljan bio, nisam čistio ni klapnu gasa ili šta je već .... ispod filtera.... bila relativno čista... svaka vožnja mi je bila oko  20km, na posao....

sada se mogu naći polovne škode sa 1.2turbo motorima oko 2010-2012 godište, cca 5000eur,  mada tek posle 2012 su rešili problem lanac / kajš.... još da je samo TNG za njih oko 500E... kupio bih ODMA  :RR)
Ja sa TNGom imam samo JEDAN problem, u stvari dvodelni :) a u Srbiji vrlo vazan:
Ko ce ga ugraditi (i kako), i da li konkretni motor moze da radi na TNG bez velikih modifikacija (glava, ventili, i sl...)
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže shuxx

« Odgovor #38 poslato: 01. Mar, 2018. 19:14 »
Potpuno se slazem. Ja sam dugo vozio sa upaljenim check engine zato sto mi je majstor ustedeo 10 eur na diznama. Kada sam promenio majstora preporucio mi je druge plinske dizne i posle mi nikad nije palio check engine. Ceh 50 eur. Dobar sistem i dobar majstor garantuju sigurnu i naj jeftiniju voznju ( osim na CNG ). Sada sam na dizelu... ali mi se vraca na TNG. Presao sam oko 140000 km na TNG. Bez bitnijih problema.

Sent from my SM-A320FL  

• Vozi: Škoda Fabia MK II 1.4 TDI

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
« Odgovor #39 poslato: 01. Mar, 2018. 22:08 »
Ja sam sa TNGom na 205ici presao (u stvari cale, brat i ja) oko 80000 km; sa Yugom pre toga barem 60000km, ja Feliciom 1.3 oko 50000 km  i Fabijom 1.4 oko 60000 km na TNG. I kod svake ugradnje nesto su zaje*ali pa su posle doradjivali. Kod svake ugradnje su stedeli na komponentama (filteri, creva, plasticne krs racve koje se deformisu, pogresan raspored isparivaca i sl; pogresne ploce, dizne..,), a svaki put je bilo placeno kao za kvalitetnu varijantu i kod majstora "na glasu".
Od 2009. vozim na dizel, oko 120000 km, bez problema vezanih za pogonski sklop. Doduse 100% ispravni automobili u startu i redovno odrzavani.
Ne bezim od (turbo) benzina u buducnosti, ali TNG zbog navedenog nije ni opcija. Ne mozes da ugradis sam niti majstor koji bi to bolje ugradio od "plinadzija", jer ne mozes da dobijes atest. U startu otpada.
Najsveziji primer: firma ima Roomstera 1.2HTP 2012. sa TNGom koji radi dobro, ali u decembru je istekao atest. Plinadzija (koji je i ugradjivao TNG) je imao doradu uredjaja da bi auto prosao (re)atest. Ko je tu lud; drzava, plinadzija (ako je kod ugradnje pogresio), ili AMS koji je tu prvu (sada nepotpunu) ugradnju atestirao?
Da ne sirim dalje...

Van mreže shuxx

« Odgovor #40 poslato: 02. Mar, 2018. 08:52 »
po mojoj matematici, TNG je jeftiniji od ED barem 1din / 1 km, što na tvoju kilometražu oko 1000eur , sad ti reci vredi li te muke i para...

naravno svako ima svoje afinitete / prioritete i njih treba poštovati

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
« Odgovor #41 poslato: 02. Mar, 2018. 11:48 »
Na TNG je svakako najjeftinije din/km. Medjutim nedostaje ugradnja+atest u toj tvojoj racunici, pored navedenog burgijanja i busenja po autu od strane raznih majstora, kao i kvalitet ugradjenih delova; pocev od meni neshvatljivih krs racvi koje se pokrive brzo i vecito curkaju, itd...
Takodje 1din/km jeftinije je racunica za kamiondzije, kod prosecnog vozaca (racunam tu i mene) sa 10-15000 km godisnje, toliko ces ustedeti i da popijes jednu kafu manje dnevno :)

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 32
« Odgovor #42 poslato: 02. Mar, 2018. 12:34 »
Nek je usteda 150 dinara na 100km,to je 45k dinara na godisnju kilometrazu od 30k km. Sto ce reci nekih 380 eura za godinu dana(i to za solidnu godisnju kilometrazu). Ubacimo u racunicu da je dobar plinski uredjaj za benzinac sa direktnim ubrizgavanje (poput tsi,fsi itd) koliko,jedno 1000e sa svim peripetijama (atesti itd) znaci 3 godine da se bude na nuli. Pritom tng uredjaj placas odjednom,a ova razlika u gorivu se razvuce da je i ne osetis. Ako prelazis npr 15k godisnje onda tei otpada racunica. Na sve to,realno je komplikacija (dal curi,atesti,smanjena pouzdanost id). Zato u ovim novim benzincima taj sistem bas i nema mnogo smisla(pogotovo jer im je i potrosnja ozbiljno spustena).

Van mreže shuxx

« Odgovor #43 poslato: 02. Mar, 2018. 13:07 »
saglasan,

em je potrošnja skoro u nivou dizelaša, em je ugradnja tnga skupa, em troši i bmb dosta + tng.... dok se cena ne spusti ili smisli bolji sistem ubrizgavanja.... retko ko će stavljati tng u turbo benzince, sad cenim da tng industrija sve to zna i da im  je u interesu da i dalje rade...pa verujem da vredno rade na rešavaju svoje egzistencije....a naše niže cene  :)

Na mreži bigor

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 39
« Odgovor #44 poslato: 03. Mar, 2018. 16:53 »
Napisali ste sto sta sto i nije tacni, ako se ugradjuje utredjaj sa direktnim ubrizgavanjem potrosnja plina je smanjena odnisno se dobija nesto i na snazi, a to smo do sad vec nekoliko puta objasnjavali. Samim tin je ogromna razlika u ustedi litar benzina oko 150din, a gasa 75din, sve je jasno. Potrosnja benzina je apsolutno zanemariva na mom autu koji ima isparivac, pogotovo ljeti kada ne prodje ni par minuta i prebaci na plin. Negdje je Turbo napisao da se sa odredjenim kolicinom goriva dobije dobije uglavnom ista kolicina snage i generalno je u pravu, ne trose nova vozila manje goriva vec su laksa i aerodinamika je bolja,a na motorima kao hajde neka prepravka cisto da bi se prodalo nesto novo. Na 1.2 TSI ne bih ni ja ugrađivao plin ali na 2.0 TSI i te kako bi i ako vec kupujem nov auto pa razmiljam o ugradnji, zar nije logicnije traziti auto sa vec fabricki ugradjenim TNG uredjajem
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ