Autor Tema: Scout 2.0 PD 2007 potrošnja goriva i ulja  (Pročitano 21212 puta)

0 članova i 11 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže BrRista

Odg: Scout 2.0 PD 2007 potrošnja goriva i ulja
« Odgovor #30 poslato: 04. Maj, 2017. 09:17 »
BrRisto govoriš o atmosferskim benzincima??
Probaj TSI ili TFSI sto kaže Ugi,pa ćeš se prijatno iznenaditi...
Da li ima nekog na forumu koji vozi scout-a 1,8tsi-ija?!
P.S.sa DPF-om (Hvala Bogu) nisam nikad imao problema,jer je vožnja 80% otvoreni put :)

Sent from my iPhone  

Mene pomalo muci DPF, tj neki senzor povremeno pravi problem. Serviser ( Mikica Vesnic, vozi isti auto) mi je rekao da nema problema za sada niti da ima potrebe ista dirati... U principu, malo duza voznja po autu putu resi problem...
Vozio sam samo atnosferske benzince. Subary Legacy koji ide odlicno ali trosi..Razne Fijate i VW...uvek je problem manjak snage. Ironija je da Fiat Punto 1.2 trosi kolicinski isto benzina kao i Golf 1.9 tdi - otvoren put, ista relacija, oba auta trose u proseku 5 litara. Pritom se ubijes saltajuci Puta a na tdi-u koristis 4i 5 brzinu...
Ima u Uzicu jedan Scaut 2.0 benzinac. Prodaje se. Nisam imao prilike da popricam sa vlasnikom o potrosnji i utiscima u voznji - vidjam auto na parkingu.
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

Van mreže BrRista

« Odgovor #31 poslato: 04. Maj, 2017. 09:30 »
I jos malo na temu benzinca - Rodjak je imao O2 u benzin varijanti. Ne znam koji motor 1.6 valjda..Utisci su mu katastrofalni. Stalno se zalio na manjak snage. Pritom je najcecsa voznja bila otvoren put, 2 ili 3 osobe i pun gepek stvari. Kaze da je preticanje sa ukljucenom klimom misaona imenica. Kupio je Superb sa 1.6 tdi motorom i ekstremno je zadovoljan. Kaze da benzinca vise ne planira da kupi.
Mene licno zanimaju mnogo novi turbo benzinci. Ako budem kupovao novo vozilo obavezno cu uzeti u obzir benzince ali samo pod uslovom da mogu da probam auto malo duze i proverim i testiram sve detaljno...

Van mreže nidza

« Odgovor #32 poslato: 04. Maj, 2017. 12:25 »
Nije tu pitanje da li je dizel ili benzinac, nego da li motor ima turbo ili ne. :)

Bio bi zadovoljan aktuelnim TSI ekvivaletntne snage garantujem ti gajbom piva.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Chaki87Započeo temu

• RallyeSport
  • L&K ugled: -6
« Odgovor #33 poslato: 04. Maj, 2017. 13:55 »
Nije tu pitanje da li je dizel ili benzinac, nego da li motor ima turbo ili ne. :)

Bio bi zadovoljan aktuelnim TSI ekvivaletntne snage garantujem ti gajbom piva.

I od mene imas jednu gajbu ako ne budes zadovoljan...
Turbo cini cuda

Sent from my iPhone  
  • Vozi: Oktavija Scout 2.0 TDI 2007 i Oktavija VRS 2.0 TFSI 2006

• RallyeSport
« Odgovor #34 poslato: 10. Maj, 2017. 20:32 »
Jedno pitanje (za one koje znaju),možda je malo off,ali moram da pitam...
Naime da li je neko menjao ulje u haldexu na ovoj škodi i znate li jel postoji i filter,u haldex sistemu,ili je to samo ulje koje se menja??

Sent from my iPhone  

• RallyeSport
« Odgovor #35 poslato: 11. Maj, 2017. 21:18 »
Rekao bih da ti je stil voznje takav da bi ti i 1.8 TSI trosio dosta. Tako da nema potrebe da juris po forumu i gledas koliko kome auto trosi, vec malo probaj stalozenije da vozis. Ako to ne mozes, onda ti nista nece znaciti informacija od ljudi koliko kome trosi jer vecina ljudi vozi stalozeno rekao bih.

Sent from my SM-N910C  

Hvala Markoni,ali forum i postoji za to..da se pita...
Ali biće da si upravu...stil vožnje igra ulogu,i Verovatno je malo agresivniji od drugih vozača...

Sent from my iPhone  

Na mreži Markkoni

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 35
« Odgovor #36 poslato: 12. Maj, 2017. 00:56 »
Pa znam, sluzi, ali tebi ce potrosnje drugih delovati neverovatno, i trazices krivca u svom autu, a on je sasvim u redu najverovatnije.

Tapatalk Post

• RallyeSport
« Odgovor #37 poslato: 12. Maj, 2017. 11:12 »
Pa znam, sluzi, ali tebi ce potrosnje drugih delovati neverovatno, i trazices krivca u svom autu, a on je sasvim u redu najverovatnije.

Ma iskritikuj me jako :P
Znaci krivac sam ja, tj. vozac...

Van mreže klisko

« Odgovor #38 poslato: 12. Maj, 2017. 12:19 »
Vidi, može da se kaže da si zaslužan, a ne kriv :)
Da bi saznao šta je, pokušaj da voziš na sledeći način (ne stalno, samo za test):
1. Čim dođe na 2300 obrtaja, šaltaj u višu brzinu
2. Trudi se da što više voziš konstantnom brzinom, nemoj da ubrzavaš i usporavaš svaki čas, idealno je da ideš u najvišoj brzini na 1800-2000 obrtaja.
3. Gledaj daleko i razmišljaj unapred tako da što više kočenja radiš motorom (naravno, nemoj da ugrožavaš bezbednost), ovo se odnosi na usporavanje pred krivinu ili semafor.
Probaj jednu ovakvu test vožnju i trebalo bi da se spusti na ispod šest litara na magistralnom putu po ravnom (bez mnogo uspona).
Ovo se odnosi na dizel koga ti voziš (ako sam dobro zapamtio), ne na 1.8 benzin, mada verovatno i on može da dođe na ispod šest pažljivom vožnjom.
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

• RallyeSport
« Odgovor #39 poslato: 12. Maj, 2017. 14:45 »
Vidi, može da se kaže da si zaslužan, a ne kriv :)
Da bi saznao šta je, pokušaj da voziš na sledeći način (ne stalno, samo za test):
1. Čim dođe na 2300 obrtaja, šaltaj u višu brzinu
2. Trudi se da što više voziš konstantnom brzinom, nemoj da ubrzavaš i usporavaš svaki čas, idealno je da ideš u najvišoj brzini na 1800-2000 obrtaja.
3. Gledaj daleko i razmišljaj unapred tako da što više kočenja radiš motorom (naravno, nemoj da ugrožavaš bezbednost), ovo se odnosi na usporavanje pred krivinu ili semafor.
Probaj jednu ovakvu test vožnju i trebalo bi da se spusti na ispod šest litara na magistralnom putu po ravnom (bez mnogo uspona).
Ovo se odnosi na dizel koga ti voziš (ako sam dobro zapamtio), ne na 1.8 benzin, mada verovatno i on može da dođe na ispod šest pažljivom vožnjom.

Klisko prijatelju, dao bi ti rado da probas i da vidis da nema teoretske sanse ispod 6,2 litara (govorim za neke duze deonice 150+ kilometara, i naravno da se postuje ogranicenje brzine).....
A sto se saltanja tice, obicno ga saltamo kad bude tako na 2300-2500rpm....
Pomirio sam se ja sa tim, jbg 4x4 je pogon i on uzima 1litru vise u proseku i u odnosu na pogon samo na prednje tockove...ali tata je taj koji ne moze jos da se pomiri sa cinjenicom da ova (scout) trosi nepunih 50% vise u odnosu na staru skodu iz 2004.god 1,9tdi 90ks (cipovan na 120ks), njoj je prosek bio 5,2-5,5litara...

Van mreže batke

« Odgovor #40 poslato: 13. Maj, 2017. 09:41 »
Težak je to auto i pogon 4x4 odnosi svoj danak. U ponedeljak ću, ako se setim, da pogledam na svom službenom Scout-u kakva je situacija što se potrošnje tiče. Meni službena Superb 1 1.9tdi 131KS u 100% gradskoj vožnji ume da proguta i 10l. Prosek kako kad, jedan mesec 8l, drugi 9l, treći nešto između. Ako idem na put onda se smanji itd. Probaj sa menjanjem brzina na nižim obrtajima...
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže batke

« Odgovor #41 poslato: 13. Maj, 2017. 09:51 »
Nedade mi vrag mira pa sam zvao vozača. U 100% gradskoj vožnji potrošnja Scout-a FL 2.0tdi 140KS bude između 9 i 9.5l. Na putu, kaže vozač Ika, teško da može da se spusti ispod 6.2l. Chaki87 budi bezbrižan, sa autom je sve u redu, to je njegova normalna potrošnja. Ako to ne zadovoljava vaše kriterijume onda se bojim da ste pogrešno izabrali auto.  wac1
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže Marjanke

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 14
« Odgovor #42 poslato: 13. Maj, 2017. 14:35 »
Batke, izgleda da su mnogi izabrali pogresan kad se ovokika polemika vodi oko potrosnje goriva na forumu. Stvar je u tome sto uvek ima jedan koji potpali sa potrosnjom od 3 litra pa onda izbije rat. 😁😁😁

Послато са Lenovo A6020a46  

Van mreže m@c|-|oR

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 5
« Odgovor #43 poslato: 13. Maj, 2017. 16:47 »
Jedan moj drug ima stav o takvim vozačima - da voze kao babe.
 =)) =)) :RR)
  • Vozi: Octavia 1.5 TSI DSG

Van mreže BrRista

« Odgovor #44 poslato: 13. Maj, 2017. 17:45 »
Jedan moj drug ima stav o takvim vozačima - da voze kao babe.
 =)) =)) :RR)

Problem je sto kroz CG moras da vozis kao baba ( a meni se pogodilo da su mi dve uzastopne dalje voznje bile na relaciji UE-BR). Kada u CG vidim ogranicenje 80 obradujem se kao malo dete. Scaut se veoma tesko vozi polako a u CG iza svakog coska i grma su policajci sa radarom...U srbiji nemam problema, znam gde su obicno i ljudi blicaju...
Ja sam vas potpalio sa potrosnjom od 6.2 ali tako pokazuje komp, nista nisam izmisljao.
Opet kazem, Scaut se ne kupuje zbog potrosnje. To je savrsen auto za zimu na Zlatiboru i Uzicu. Potrosnja je najmanje bitna.