Autor Tema: Scout 2.0 PD 2007 potrošnja goriva i ulja  (Pročitano 21243 puta)

0 članova i 11 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Chaki87Započeo temu

• RallyeSport
  • L&K ugled: -6
Odg: Scout 2.0 PD 2007 potrošnja goriva i ulja
« Odgovor #45 poslato: 13. Maj, 2017. 22:16 »
Joj jeste kraljevi...pa ste se tako angazovali....
Hvala vam :D
@Batke
Slažem se sa @Marjanke da je rat upravo izbio zbog @BrRista..
:D
Inače BrRisto,ja sam našao resenje za pandure,uključen stealth mod, i ja "letim" ispod radara :p
Inače nije pogrešno izabran auto,potrosnja je ta pa je ta...matori se polako "miri" sa tim...
Ali mi niko nije još odgovorio za haldex i filter??
Googlao sam malo,ali nisam siguran da je ugrađivan u ovaj model iz 2007.god :/

Sent from my iPhone  
  • Vozi: Oktavija Scout 2.0 TDI 2007 i Oktavija VRS 2.0 TFSI 2006

Van mreže BrRista

« Odgovor #46 poslato: 13. Maj, 2017. 23:01 »
Joj jeste kraljevi...pa ste se tako angazovali....
Hvala vam :D
@Batke
Slažem se sa @Marjanke da je rat upravo izbio zbog @BrRista..
:D
Inače BrRisto,ja sam našao resenje za pandure,uključen stealth mod, i ja "letim" ispod radara :p
Inače nije pogrešno izabran auto,potrosnja je ta pa je ta...matori se polako "miri" sa tim...
Ali mi niko nije još odgovorio za haldex i filter??
Googlao sam malo,ali nisam siguran da je ugrađivan u ovaj model iz 2007.god :/

Sent from my iPhone  

Pitao sam pre par dana Mikicu Vesnica u vezi zamena ulja u haldex-u...kaze da nije neophodno...
Ali da je pozeljno malo cesce stelovati trap zbog uzasnih puteva.
On takodje vozi Scauta, vrhunski je majstor ( kao i vozac), tako da cu ga poslusati.
Radice mi veliki servis za par meseci i srediti jos neke sitnice na autu pa cu preneti utiske.
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

Van mreže BrRista

« Odgovor #47 poslato: 12. Jun, 2017. 08:52 »
Za vikend sam isao na put. Uzice-Beograd - Palic. Ibarska i auto put. Na Palicu voznja po sumuskim peskovitim putevima. Vratio se preko NS-a, Sapca i Valjeva u Uzice.
Potrosnja u prilogu...
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

• RallyeSport
« Odgovor #48 poslato: 15. Jun, 2017. 09:49 »
Dobar ti je prosek BrRisto a dobra ti je i prosječna brzina, 72km/h...
Svaka čast

Sent from my iPhone  

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 32
« Odgovor #49 poslato: 05. Okt, 2017. 23:10 »
Malo kasnim sa odgovorom,ali moze da znaci vlasnicima. Imao sam scouta,doduse 2.0 fsi 150ks. Meni je on na letnjim po beogradu trosio 11.5,na zimskim 10.5. E sad,ima jedna caka. Gume za scouta su 225/50/17,a zimske su mu 205/55/16. I auto nekako bude smesan na njima,nizak. U stvari,one su za bulvalno ceo inch manje u precniku od letnjih. Zato slobodno za zimsku stavite 205/60/17,ona je skoro ista kao letnja u precniku(za nijansu je manja od letnje),ali je visi i uzi profil,odlicna za sneg. To vam je moj savet,jer me je bunilo to sto mi je auto zimi vidno nizi nego leti.
Inace scout je auto koji sam ubedljivo najvise voleo,nikada ni najmanji problem,jedan od prvih koji su stigli kod nas,kupio sam ga 2007 i vozio do pre neki mesec. Udobnih,bezbednih i bezbriznih 250 hiljada kilometara,a veliki procenat je vozen u gradu.

• RallyeSport
« Odgovor #50 poslato: 06. Okt, 2017. 15:53 »
Malo kasnim sa odgovorom,ali moze da znaci vlasnicima. Imao sam scouta,doduse 2.0 fsi 150ks. Meni je on na letnjim po beogradu trosio 11.5,na zimskim 10.5. E sad,ima jedna caka. Gume za scouta su 225/50/17,a zimske su mu 205/55/16. I auto nekako bude smesan na njima,nizak. U stvari,one su za bulvalno ceo inch manje u precniku od letnjih. Zato slobodno za zimsku stavite 205/60/17,ona je skoro ista kao letnja u precniku(za nijansu je manja od letnje),ali je visi i uzi profil,odlicna za sneg. To vam je moj savet,jer me je bunilo to sto mi je auto zimi vidno nizi nego leti.
Inace scout je auto koji sam ubedljivo najvise voleo,nikada ni najmanji problem,jedan od prvih koji su stigli kod nas,kupio sam ga 2007 i vozio do pre neki mesec. Udobnih,bezbednih i bezbriznih 250 hiljada kilometara,a veliki procenat je vozen u gradu.

A sad se direktor vozi uuuuu?!?
Superbači??

Da,da i mi smo jako zadovoljni scoutačom...kao tenk je...još nismo uspeli da ga zaglavimo

Sent from my iPhone  

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #51 poslato: 06. Okt, 2017. 16:06 »
Ma superb je bio nekako logican prelaz,mada ja i dalje razmisljam dal sam se zeznuo sto nisam porucio novog skauta(prakticniji je).
Ja bih smeo da se opkladim da je moj vise bio po bespucima nego i jedan drugi  :B=) . Nije on terenac,ali moze zahvaljujuci pogonu moze da se natera da prodje i kuda na prvi pogled ne bi pomislio. Moram da pohvalim to sto je donji deo motora,karter itd zasticen nekoliko mm debelim celicnim limom,ja sam se cak jednom posadio na kamen,da nije bilo toga karter bi otisao u vecna lovista a ja verovatno ostao nasukan. Ovako me traktor skinuo i svima dobro  =)) . Ma autu nikakve stete nije bilo,samo sam taj lim skinuo i ispravio (malo se iskrivio). Meni je jedan tocak bio u vazduhu,a auto star nepunih godinu dana  :)) .

• RallyeSport
« Odgovor #52 poslato: 07. Okt, 2017. 19:32 »
Dobro si ti njega nasankao kad si uspeo i ploču da mu pokrivis...
Ta ploča je 2-3mm debljine...
I poteska je,znam da kad majstor menja ulje,da mu treba pomoć (par ruku extra) da bi skinuo tu zaštitu ( Tzv. šuspleh)

Sent from my iPhone  

• RallyeSport
« Odgovor #53 poslato: 07. Okt, 2017. 19:33 »

Terenac,terenac nema šta 🤠

Sent from my iPhone  

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #54 poslato: 07. Okt, 2017. 20:40 »
Moj je bio srebrni i imao je ksenone. Platio sam ga nesto sitno preko 30k 2007me. Benzinac 150ks,nikad nikakav problem,isao odlicno (presao sam u njega iz octavie a5 2.0 pd 140),jako elastican motor (a ne bi se naslutilo iz brojki,ali iz mesta na kvacilo je mogao da podje trecom,sto sam voleo da uzmem opkladu na to  :B=) ,a nema nesto mnogo obrtnog,200nm,valjda dobro uklopljen menjac,sta li). Za sneg babaroga,kad je jedno jutro palo 20cm snega (kad smo legli da spavamo nije bilo ni grudve) a ujutru krecemo na zimovanje,auto vec natovaren. Probudim se pred zoru (krecemo rano) napolju katastrofa,ap nerasciscen. U levoj traci 140,u desnoj kolona koja ide maks 60-70  =)) . On bez ikakvog problema,samo susti sneg koji tockovi bacaju u pod auta. Stigli bez ikakvog problema,obozavao sam taj auto zbog tog osecaja sigurnosti koji mi je ulivao,nikada nisam pomislio da negde necu stici sa njim.

• RallyeSport
« Odgovor #55 poslato: 08. Okt, 2017. 16:41 »
Moj je bio srebrni i imao je ksenone. Platio sam ga nesto sitno preko 30k 2007me. Benzinac 150ks,nikad nikakav problem,isao odlicno (presao sam u njega iz octavie a5 2.0 pd 140),jako elastican motor (a ne bi se naslutilo iz brojki,ali iz mesta na kvacilo je mogao da podje trecom,sto sam voleo da uzmem opkladu na to  :B=) ,a nema nesto mnogo obrtnog,200nm,valjda dobro uklopljen menjac,sta li). Za sneg babaroga,kad je jedno jutro palo 20cm snega..........

Skroz te razumem...mi smo se malo vise "oslonili" na taj osjećaj sigurnosti,pa smo precerali....
U prilogu slike...znam da je off topic ali moram da se nadovežem na tvoju priču...
Ovako ga sigurno nisi zabio

Inače auto je do tada išao super...
Ali u toj krivini,led (kokosiji) i tu nema pomoći...
Tangirali smo krivinu
A ploča sto je ispod je skroz zaštitila motor,tako da nikakvog oštećenja nije bilo...za ne povjerovati
Brzina je bila nekih ~50km/h

Sent from my iPhone  

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #56 poslato: 08. Okt, 2017. 17:06 »
Ta ploca je mnogo dobra stvar,pisao sam kako je mene spasila(cela steta je bila da sam otisao kod majstora,skinuo je i ispravio macolom  :B=) ,ni dinar). Led je zeznuta stvar,treba znati da sve ima granicu do koje moze,nije ni 4x4 vakum. Ja sam zimi kad je sneg na putu(neki sa krivinama) gasio esp i onda hvatao skoro svaku krivinu na kontru,jako lako ide bocno,a kad je sneg na putu ima 50:50 odnos. Odlican auto za sneg,jako me zanima kakav ce superb biti.

• RallyeSport
« Odgovor #57 poslato: 08. Okt, 2017. 23:16 »
Ta ploca je mnogo dobra stvar,pisao sam kako je mene spasila(cela steta je bila da sam otisao kod majstora,skinuo je i ispravio macolom  :B=) ,ni dinar). Led je zeznuta stvar,treba znati da sve ima granicu do koje moze,nije ni 4x4 vakum. Ja sam zimi kad je sneg na putu(neki sa krivinama) gasio esp i onda hvatao skoro svaku krivinu na kontru,jako lako ide bocno.....

Pa kako kontru,drift??
Na regionalnom putu??
Auuu Boga 🤠
Ja sam primetio na parkinzima da mora bas da se precera da bi mogao da je vrtiš...tj. "Krofne" da pravis...
Ali mi bezi preko nosa,to je ono podupravljanje?!
Ako se ne varam?!
Podupravljanje i predupravljanje uvek mesam..

Sent from my iPhone  

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #58 poslato: 08. Okt, 2017. 23:36 »
Podupravljanje je bezanje preko nosa(understeer) a predupravljanje je izbacivanje dupeta (oversteer).
Za krofne,ne moze kao zadnja vuca zato sto te prednji tockovi automatski vade(i sire zaokretni put),mada opet mozes da ga nateras da ga inercija okrene u relativno malom precniku. Naravno,esp mora biti ugasen.
Upravo to,drift. Vrlo jednostavno zapravo,samo malo vise volanom u krivinu i jak gas,zadnji deo ode,hvatas kontru volanom i doziras gasom. Haldex se tu ponasa kao klasican 4x4,vrlo lako za uraditi kad se malo provezba (ne izgleda to kao oni japanci sa skyline-ima,ali lepo izbaci dupe). Naravno,nema teorije ako je upaljen esp,i naravno na putu sa jako slabim saobracajem koji odlicno poznajem (i nikako,ali nikako u nepreglednu krivinu,jer je korekcija na snegu relativno duga). Za razliku od slucaja kada teras neki auto sa zadnjom vucom da kliza na suvom(pravi drift) sa oktavijom na snegu to moze da se radi i na malim brzinama,jer logicno trakcija je drasticno umanjena(i opet logicno ne treba ni blizu snaga).
Kad je esp upaljen na bilo kakvu anomaliju reaguje i ispravlja auto,nema teorije da gubi trakciju (osim ako kliza sa 4 tocka,tu leka nema).

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
« Odgovor #59 poslato: 10. Okt, 2017. 15:21 »
Interesantno,al meni je scout na zimskom setu trosio 11 po BG,na letnjem 12-12.5 . Klasicna 2.0 tdi 140 elegance (prednja vuca) mi je trosila 8.5-9. Mala razlika uzimajuci u obzir i da je scout tezi,visi,sire gume (225),4x4 a i nudi nesto bolje performanse.