Autor Tema: 1.6 TDI i DPF  (Pročitano 10110 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
Odg: 1.6 TDI i DPF
« Odgovor #30 poslato: 02. Sep, 2017. 18:33 »
Podigne obrtaje na leru na 1000 a u samoj voznji motor promeni zvuk, nekako je priguseniji (ja cujem i nesto tipa "ajo ajo ajo" kao ona ovcica koja se zali Pink Panteru, ako se secas crtaca... ;) )
Lampica se pali tek kad ne uspe da sam odradi regeneraciju.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #31 poslato: 02. Sep, 2017. 19:30 »
Za obrtaje nisam siguran ali mislim da dize samo na CR motorima. Kod mene na 1.9 PD nije dizao obrtaje al za zvuk je bas kao sto si opisao...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #32 poslato: 04. Sep, 2017. 17:57 »
Da trebalo bi da pali sto kod mene nije bio slucaj . Kod mene je ventilator palio non stop , slabija reakcija na gas i drugi zvuk motora , a izbacivao beli dim pozadi i tada kad je radio regeneraciju osecao se miris izduvnih gasova . Pa sam zato otisao na dijagnostiku gde smo videli da je pod regeneracijom cak i u gradu palio . Kad sam sad ovo sredio ogromna razlika .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Na mreži observer

• Laurin&Klement
« Odgovor #33 poslato: 04. Sep, 2017. 19:17 »
Daj kontakte za skidanje i reprogram. Nisam se jos definitivno odlucio na skidanje jer mi je auto tek na 102.000 km. Sad mi radi regeneraciju na svakih 500 km, nezavisno od stila voznje, gradskih/vangradskih relacija, tacan je kao sat. Kad konacno popizdim, idem na skidanje.

« Odgovor #34 poslato: 04. Sep, 2017. 23:52 »
Pa da , nije mnogo presao ali ako je vecinom gradska voznja ume da zapusi lepo na toj km , a dosta sam i sondi sa dpfa isprodavao za 1.6 nekada je i do njih samo a i da nije filter toliko zapusen , desava se da se x puta vise zapusi pre regeneracije i pregreva pa su sonde u katastrofa stanju , bukvalno spaljene .

Evo covek za vadjenje dpf a , covek msm da moze da radi i zmureci  ;D 0631016693 Joca

I za software i sve oko elektronike generalno 0641765274 Vlada .

Oba su u Beogradu i slobodno mozes da se pozoves na mene .

Na mreži observer

• Laurin&Klement
« Odgovor #35 poslato: 05. Sep, 2017. 19:16 »
Hvala!

« Odgovor #36 poslato: 05. Sep, 2017. 20:06 »
Nema na cemu  :)

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #37 poslato: 12. Sep, 2017. 14:19 »
A da prvo majstor skine i očisti EGR?
Pitao sam i za ovo i dobio odgovor da njega zeza elektronika i da se skidanjem ne bi ništa postiglo. Drugi majstor mi je rekao da može da ga zatvori. Pitam kako, on kaže mehanički. Sada imam različite izjave, jedan kaže da može samo da se skine i reprogramira i pri tom treba i dpf skinuti. Alternativa jedino zamena egr-a novim, predlaže originalni isključivo. Drugi majstor tvrdi da može za par minuta da ga zatvori da ne vraća topao vazduh u motor i da to ne zahteva reprogram. Nisam smeo da se upuštam u to od par minuta jer neiskustvo majstora može mene skupo da košta, pa ću videti još da pojurim neki polovan originalan egr.

Van mreže Viiper

« Odgovor #38 poslato: 16. Sep, 2017. 02:32 »
Nemoj da popravljas egr kod tog sto kaze da moze za oar minuta da ga zapusi. Taj sigurno ne zna gde se nalazi egr na 1.6tdi. Tako sam i ja otisao kod jednog, pa mi skinuo klapnu gasa umesto egr-a, kad je skapirao gde je egr odustao :D Ako skines egr sigurno ce ti otici dpf. Svakih 500km regeneracija je ok, pogotovo ako je gradska voznja.

Sent from my SM-G925F  

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #39 poslato: 16. Sep, 2017. 10:48 »
Baš iz tog razloga i nisam otišao kod njega. Čitao sam na forumu ovde o egr-u i uvideo da nije kao kod drrugih motora, pa mi drugi majstor rekao da se isti menja 4 sata i da sa njim ide i antifriz jer ima vodeno hlađenje. To mi je bilo dovoljno da pretpostavim da čovek priča napamet i da nema iskustva niti znanja o tom motoru.
Razmišljam posle teme o uklanjanju dpf-a da skinem egr i dpf i softverski prilagode auto. Ako je to zdravije za motor na duže staze, smanjuje potrošnju, onda mi nema smisla da plaćam popriličnu sumu da menjam egr i opet pazim na dpf. Ali, čekam još koji dan da pokupim korisne savete sa ovog foruma. beer1

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #40 poslato: 16. Sep, 2017. 13:22 »
Egr nema vodeno hladjenje, voda prolazi kroz hladnjak izduvnih gasova koji idu iz turbine do EGR-a, a hladnjak se menja uglavnom kad procuri odnosno pregori od izduvnih gasova pa antifriz krene da curi i to posle nekih 100.000 km. EGR je obican vetil koji otvara i zatvara odnosno pusta gasove u usisnu granu ili u auspuh i fizicki je odvojen od hladnjaka. Barem je tako na 1.9 i na 2.0 tdi.

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #41 poslato: 16. Sep, 2017. 13:30 »
Na 1.6 tdi su ipak spojeni hladnjak i EGR, moja greska.

Van mreže Viiper

« Odgovor #42 poslato: 16. Sep, 2017. 21:07 »
Bojim se da ce ti potrosnja biti veca, ako skines egr. Egr vraca deo izduvnih gasova u motor na ponovno sagorevanje i na taj nacin malo stedi gorivo. E sad, potrosnja ce ti se smanjiti, ako izvadis dpf zato sto vise nece biti te regeneracije na 500km kada trosi oko 1l vise dok radi regeneraciju. Sad da li ces nesto ustedeti ili ne, nisam siguran...

Sent from my SM-G925F  

Van mreže Viiper

« Odgovor #43 poslato: 16. Sep, 2017. 21:09 »
Ja sam imao isto problem sa egr-om i istu dilemu, da li da skidam egr i dpf ili da kupim novi egr. Na kraju sam se odlucio za novi egr. Na oko 65.000 sam stavio novi egr, sada sam na 180.000 i sve je ok.

Sent from my SM-G925F