Pozdrav svima, odavno se nisam javljao, jer nikakvih problema nema već 120.000 km za skoro 4 godine. Večeras se javio jedan problemčić koji se vjerovatno dešavao i nekome od vas, pa da vidimo, prije nego odem majstoru sutra. Prateći svjetla i ventilator kabine uočio sam da dolazi do naglih skokova u naponu, tj. smanjivanja i pojačavanja svjetala, odnosno broja obrtaja ventilatora. Znamo otprilike svi jačinu svjetala instrument table i farova, a večeras su se odjednom tako jako pojačali (što zapravo odlično izgleda

) i onda su započeli ti nagli skokovi, kao da neko naglo okreće kućni potenciometarski prekidač za svjetlo. Bio sam dvadesetak km od kuće u pustari, pa sam morao da vozim, drugih problema nije bilo. Zanimljivo je i to da se to dešava dok je auto u brzini, a na leru ne. Na instrument tabli se ne javlja nikakvo upozorenje.
Eto, nadam se da sam bio jasan, pa ako se nekome dešavalo, značilo bi mi samo ako mi naznači ukratko o čemu se radi, u pitanju je 1.3 43 kw. Ovako laički sumnjam na četkice ili regler alternatora.