Autor Tema: zamena amortizera iskustva ?  (Pročitano 11080 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže musculus4Započeo temu

zamena amortizera iskustva ?
« poslato: 02. Jul, 2017. 23:55 »
Da li je neko menjao amortizere i opruge i kakva su iskustva. Meni su amortizeri na 215 000 km I dalje su fabricki nisu procureli nemam nekih simptoma samo sto su mi bucniji na rupama pogotovo zadnji. Radio sam testiranje i pokazuje da su sva cetiri od 45 do 55 %. Mada ja nekako imam utisak da je izgubio na ostrini I stabilnosti u krivinama i kao da malo vise plese. Ako bih menjao amortizere uz njih bih zamenio i opruge, zelja mi je da auto bude sto tisi na rupama  pa prema tome bih i birao amortizere, ako ima neka preporuka dobro je dosla?

• Vozi: skoda oktavia A5 2.0 tdi 2007

Van mreže slobodanalex

Odg: zamena amortizera iskustva ?
« Odgovor #1 poslato: 03. Jul, 2017. 07:56 »
Probaj prvo da promenis solje amortizera, mozda je do njih. One hoce da proizvode zvuk kao lupkanje, krckanje, skriputanje...
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

« Odgovor #2 poslato: 03. Jul, 2017. 14:08 »
Nije to klasicno lupkanje vec kao da se jace cuje kada predje na rupe, kao da je bucniji po rupama. Mada solje bih svakako menjao uz amortizere.

Na mreži hakkler

« Odgovor #3 poslato: 05. Jul, 2017. 15:57 »
215 kkm i od 45-55% ?

Vožen samo po ac?

Mislim da je vrijeme za zamjenu. Od marki amortizera izbjegni monro..i svakako promjeni i ležajeve/šolje amortizera.

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #4 poslato: 05. Jul, 2017. 17:40 »
Samo Sachs amortizeri.. A zamenom opruga neces nista postici, osim ako hoces nizi auto (npr. neke Eibach opruge)

Van mreže Srdjan_bgd

« Odgovor #5 poslato: 06. Jul, 2017. 20:59 »
i ja sam na istoj kilometrazi, da li mogu da proverim, tj neko da pouzdano utvrdi da li su na autu jos uvek fabricki amortizeri? u tom slucaju verujem da kako god da je vozen trebao bi da menjam sva 4 kompleta?

« Odgovor #6 poslato: 08. Jul, 2017. 20:20 »
215 kkm i od 45-55% ?

Vožen samo po ac?

Mislim da je vrijeme za zamjenu. Od marki amortizera izbjegni monro..i svakako promjeni i ležajeve/šolje amortizera.

Neverovatno ali je tako, pa najvise po autoputu ali i po gradu mada ga pazim nisam nikada ni u jednu bas veliku rupu uleteo ako je za poverovati uspeo sam da ih izbegnem :)

« Odgovor #7 poslato: 08. Jul, 2017. 20:27 »
Monroe necu stavljati, nmg da se odlucim izmedju kajabe i bilstajna ne znam sta da odaberem ako je bilstajn original uzeo bih njega najradije, hteo bih da bolje upija rupe i dobro spiluje po putu tj sto bi se rekle da ide kao po sinama. Acosk sto se tice zamena opruga trebalo bi napomenuti da ti je preporuka proizvodjaca da se te opruge menjaju na 200k a i ja malo kad razmislim one moraju na toj kilometrazi da izgube na cvrstoci skoro je nemoguce da ostanu u fabrickom stanju a i nisu nesto skupe a razmisljam bas o tim eibach oprugama.

Sto se tice provere da li su fabricki amortizeri mozes po kataloskom broju na njima da vidis.

Na mreži hakkler

« Odgovor #8 poslato: 08. Jul, 2017. 22:25 »
Kayaba mislim da su "mekši" od bilstajna. Imam plinske gore B4 valjda 10kkm..još nisu omekšali 😃

« Odgovor #9 poslato: 09. Jul, 2017. 21:31 »
Ako bih nasao gde ima bilstajn original da se uzme njega bih najradije a ako ne onda cu kayabu, imao sam priliku da testiram kajabu ba pasata b6 prijatno sam se iznenadio kako je dobar amortizer.

Tako da ako neko zna gde ima da se nadju bilstajn original molio bih da to i napise.

Van mreže marko nis

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 9
  • Skoda Fabia VRS
« Odgovor #10 poslato: 10. Jul, 2017. 02:19 »
Ima silux.rs Bilstein original
  • Vozi: Skoda fabia vrs mk1

« Odgovor #11 poslato: 10. Jul, 2017. 22:43 »
zovem sutra ako jesu kupujem ih. Hvala

Van mreže djordjebg

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 47
« Odgovor #12 poslato: 11. Jul, 2017. 20:24 »
i ja sam na istoj kilometrazi, da li mogu da proverim, tj neko da pouzdano utvrdi da li su na autu jos uvek fabricki amortizeri? u tom slucaju verujem da kako god da je vozen trebao bi da menjam sva 4 kompleta?

Pogledati sa unutrasnje strane amortizere, fabricki amortizeri imaju kataloski broj i VW AUDI Skoda ambleme.
Skoda ugradjuje razne amortizere, npr. na Fabiji 1 je zadnji amortizer gasni, a prednji SACHS uljni.
Proizvodjaci zadnjih se razlikuju, evo SACHS i Monroe, oba originalna.

Licno bih birao izmedju SACHS i KYB Excel G serije.

« Odgovor #13 poslato: 11. Jul, 2017. 21:10 »
sach sam odustao ostao je kajaba i bilstajn u uzem izboru. Mislim da ce bilstajn biti ugradjen, a sad sam i u potrazi za oprugama, nadam se da cu povoljno naci eibah opruge imaju i neke cini mi se kilen svedjani su proizvodjaci nesto i nisam odusevljen sa njima. Je li ima neka preporuka i za opruge?

Van mreže Turbo

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #14 poslato: 12. Jul, 2017. 11:14 »
Eibach teško bez 250€ set. Možda i više. Ne bih polovnu oprugu stavio ni neprijatelju. Ranije ih je Mass company držao Ali se plaća avans pa se čeka nedeljama koje postanu meseci i onda odustaneš. A cene su da se smrzneš. Najbolje eBay.

Sent from my SM-G930F