Samo ću reći da sam u Srbiji sa 140 među najbržima (obično me na relaciji NS-BG niko ni ne pretekne) a u Sloveniji moram da se držim vozne trake sa retkim izletima u levu

Meni se jako dopada kako se vozi u Sloveniji (osim ako izuzmemo turiste koji najčešće kilave).
Inače, ovde nikad ne ablendujem, to je izuzetno seljački, normalnom čoveku to ni ne treba a šabanu ni ne pomaže. Problem jahača leve trake odavno rešavam tako što ih obiđem desnom pa neka isteruju tu svoju pravdu nekom sa manje živaca.
I samo bih dodao da sam primetio (evo juče ponovo) da kada smanjim brzinu na 130 dolazim u daleko više neugodnih situacija koje traže kočenje pa ubrzavanje nego kada sam na 140-150.
Zašto? Zato što sam ja od onih koji se sklanjaju bržima od sebe u levoj traci - dakle moram da kočim, vraćam se u desnu iza nekog ko vozi 80, sačekam da me pretekne ovaj što dolazi iza sa +140 pa onda naglo ubrzavam na 130 da što pre uhvatim tempo (da ne bih opet nekog usporio).
Dakle, vožnja koja nije ni tečna ni ekonomična ni bezbedna. Ali o tome neka brine firma koja nam je od pre neki dan redukovala brzinu na službenim vozilima sa 140 na 130.
Naravno, onaj koji ima kurcobolju što ometa saobraćaj njega sve to ne tangira - on će voziti na tempomatu svojih 110-120-130 i neće se nervirati što predstavlja smetnju i opasnost.
Sa druge strane, kada vozim 140-150 kočnicu vrlo retko pipam jer sve rešavam običnim skidanjem noge sa gasa, bude i dovoljno vremena i prostora za to. Ko na autoputu mora često da koči taj neka se dobro zamisli.